Apple HomePod-iPad Hibrid dengan Reka Bentuk Liar Boleh Dilancarkan pada 2025

15
Apple HomePod Speaker Tablet Hibrid
© nextpit

Telah dikhabarkan bahawa Apple telah membangunkan lelaran radikal pembesar suara HomePodnya, termasuk satu dengan paparan seperti iPad. Walaupun terdapat petunjuk yang mengelilingi kewujudan peranti itu, ia tidak mungkin akan diumumkan tidak lama lagi menurut laporan baharu.

  • Baca juga ini: Pembesar suara pintar Apple HomePod terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Seperti yang dinyatakan dalam surat berita Power On Bloomberg, Mark Gurman mengulangi bahawa Apple sememangnya merancang untuk membuat pembesar suara HomePod dengan “paparan seperti iPad” boleh tanggal, yang boleh dipanggil sebagai HomePod 3 atau “HomePod Pro”. Tetapi dia menambah bahawa apa-apa tentang peranti ini masih tidak pasti dan Apple tidak membuat apa-apa yang konkrit mengenai rancangannya sama ada untuk mula membangunkan satu sama sekali.

Tarikh pelancaran hibrid paparan pembesar suara pintar “HomePod Pro” Apple

Walau bagaimanapun, ia dilihat bahawa Apple masih boleh melancarkan peranti pembesar suara menjelang 2025 jika ia telah memutuskan untuk meneruskan dengan peranti itu bersama-sama dengan memuktamadkan reka bentuk dan spesifikasi. Ini disokong oleh fakta bahawa syarikat teknologi Cupertino dikatakan sudah berbincang dengan pembekal iPadnya untuk membantu mereka mengeluarkan paparan untuk pembesar suara.

Selain pembesar suara HomePod dengan paparan yang diperbesarkan, Apple dipercayai sedang bereksperimen dengan faktor bentuk liar lain pembesar suaranya. Ia termasuk satu yang menggabungkan Apple TV 4K dan HomePod dengan kamera terbina dalam yang boleh digunakan untuk FaceTime dan panggilan video. Terdapat juga HomePod dengan lengan mekanikal boleh laras untuk memegang paparan.

Tablet Google Pixel

Tablet Pixel Google mendapat dok pembesar suara pengecasan khusus yang mengubah tablet menjadi paparan pintar. / © nextpit

Tetapi antara peranti ini, yang lebih jelas ialah HomePod yang boleh digunakan untuk melabuhkan tablet iPad. Pada masa yang sama, terdapat juga HomePod gen ke-2 (ulasan) yang diubah suai dengan paparan cembung di atas yang didakwa telah digambarkan di alam liar.

Selain perkakasan, binaan perisian terkini menunjukkan Apple boleh menggabungkan tvOS dan HomePodOS sebagai platform untuk menyokong pembesar suara dengan paparan. Walaupun belum ada apa-apa yang disahkan lagi, mungkin kita boleh mendengar lebih banyak butiran pada WWDC 2024 akan datang yang dijangka diadakan pada bulan Jun.

Bentuk pembesar suara pintar manakah yang anda fikir akan menjadi yang paling logik? Sekiranya Apple mengikuti Google dengan reka bentuk dan fungsi Pixel Tabletnya? Kongsi dengan kami pendapat anda. Kami tidak sabar-sabar untuk mendengarnya.

Sumber:
Bloomberg