Apple iPad Pro OLED yang lebih mahal Mungkin Dikeluarkan pada bulan April

14
NextPit Apple iPad Pro 11 2022 Depan 01
© nextpit

2023 adalah tahun yang tidak stabil untuk barisan iPad Apple tanpa sebarang kemas kini perkakasan. Memandangkan kita telah memasuki tahun 2024, kami menjangkakan Apple akan mengeluarkan sejumlah besar tablet baharu, dengan iPad Pro menjadi yang pertama dalam barisan untuk debut. Khabar angin baharu menunjukkan iPad pertama yang dilengkapi OLED diumumkan seawal Mac, hanya akan tersedia pada bulan berikutnya.

Menurut penerbitan Korea Selatan The Elec, kedua-dua Samsung dan LG disebut-sebut telah mula mengeluarkan TFT (transistor filem nipis), yang merupakan komponen penting yang akan digunakan dalam skrin OLED iPad Pro. Ia menyebut bahawa Samsung ditugaskan untuk membekalkan Apple dengan panel 11-inci manakala LG mengendalikan paparan 13-inci.

Tarikh keluaran OLED iPad Pro 2024 Apple

Outlet itu menambah bahawa pengeluaran besar-besaran untuk tablet iPad Pro baharu dijangka bermula pada bulan Mac apabila semua bahan yang diperlukan tersedia. Terutama, ini adalah bulan yang sama Apple dipercayai mengumumkan rangkaian iPad Pro baharu walaupun tarikh penghantaran sebenar peranti ini mungkin berlaku pada bulan April.

Ramalan untuk pengeluaran dan pengeluaran adalah sejajar dengan khabar angin sebelum ini daripada firma penyelidikan Omdia dan wartawan Bloomberg Mark Gurman, masing-masing. Yang terakhir mencadangkan keluaran suku kedua iPads baharu, yang jatuh antara April dan Jun.

Apple mungkin melancarkan iPad Pro 16 dan 14-inci pada 2023 bersama-sama dengan macOS lite

iPad Pro 2022 Apple berbanding iPad Pro 2021 dan iPad Mini / © NextPit

Duo iPad Pro Apple yang akan datang akan menjadi iPad pertama yang menampilkan skrin OLED, menjadikan suis daripada LED mini. OLED harus memberikan pemaparan warna yang lebih tinggi, kontras yang lebih dalam, penggunaan tenaga yang lebih baik dan sudut tontonan yang lebih baik, antara lain. Satu lagi kelebihan utama OLED ialah bezel yang dikurangkan yang menghasilkan tontonan hartanah yang lebih besar sedikit.

Sebagai tambahan kepada panel paparan baharu, iPad Pro 2024 harus dijalankan pada platform Apple M3. Silikon memperoleh kiraan transistor yang lebih tinggi dan memberikan penambahbaikan CPU dan GPU yang ketara. Nampaknya, semua peningkatan ini juga ditetapkan untuk meningkatkan tanda harga OLED iPad Pro dengan ketara.

Selain iPad Pro, Apple juga sedang mengusahakan iPad Mini 7 dan iPad 11 standard. Pengeluar iPhone itu dikhabarkan akan melancarkan iPad Air 6, yang disebut-sebut akan memperkenalkan model iPad Air 12.9 inci yang lebih besar. Tidak jelas sama ada mana-mana tablet ini akan disertakan dalam acara Mac.

Bagaimanakah anda menukar iPad Pro yang akan datang? Beritahu kami cadangan anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
The Elec