Apple iPhone 16: Bagaimana Kelihatan Kamera Rekaan Semula

10
nextpit Apple iPhone 15 Camera Side
© nextpit

Walaupun Apple tidak dijangka melancarkan iPhone 16 dan iPhone 16 Pro baharu menjelang September ini, kebocoran mengenai peranti ini terus meningkat. Yang terbaru ialah skema yang didakwa untuk model iPhone standard yang menunjukkan kamera yang direka bentuk semula. Satu set render juga menggambarkan rupa skema dalam kehidupan sebenar.

Apa yang berbeza dalam reka bentuk Apple iPhone 16

Pembocor terkenal MajinBu berkongsi skema iPhone 16 pada X. Panel belakangnya mempunyai kamera dwi yang dijajarkan secara menegak yang telah dispekulasi sejak tahun lepas. Walaupun susunan lensa mencerminkan iPhone 12, pulau kamera segi empat tepat diubah dengan ketara untuk menampilkan bentuk elips yang melilit kamera ini, menjadikannya lebih menyerupai Xperia 5 V yang disemak oleh rakan sekerja kami.

Skema Apple iPhone 16 (Plus).

Skema iPhone 16 (Plus) Apple menunjukkan kamera belakang dwi reka bentuk semula dan butang Tangkap dan Tindakan baharu. / © X/u/Majin Bu Official

Sementara itu, panel hadapan menunjukkan Pulau Dinamik yang biasa dengan bezel yang ketara. Butang Tindakan yang dikhabarkan dan butang “Tangkap” turut hadir, dengan kunci boleh atur cara diletakkan di sebelah kiri dan kunci berorientasikan kamera baharu ditemui di sebelah kanan di bawah kekunci kuasa.

Butang kamera yang disebutkan di atas boleh berguna apabila merakam foto dan video menggunakan iPhone ini. Ini juga menyokong laporan Apple sangat menekankan kamera dalam barisan iPhone tahun ini.

Berdasarkan khabar angin sedia ada, kamera yang dikatakan direka bentuk semula itu dikatakan membolehkan rakaman video spatial pada iPhone 16 dan iPhone 16 Plus, satu ciri yang eksklusif untuk duo iPhone 15 Pro (ulasan) tahun ini.

Paparan Apple iPhone 16 (Plus).

Paparan Apple iPhone 16 (Plus) adalah berdasarkan skema yang didakwa. / © X/u/Upinthezone / Edit oleh nextpit

Sumber yang sama juga bekerjasama dengan pengguna UpInTheZone untuk mengkonseptualisasikan lakaran ini, memberikan kami pandangan yang ketara tentang telefon bimbit. Untuk nilainya, iPhone 16 akan dibezakan daripada iPhone 15 (ulasan) terutamanya berdasarkan kedudukan kameranya yang dikemas kini, walaupun kebanyakan dimensi harus dikekalkan mengikut khabar angin terdahulu mengenai saiz iPhone 16.

Di luar ini, iPhone 16 dijangka menampilkan cipset A18 baharu, lebih banyak RAM pada 8 GB, dan sokongan Wi-Fi 6E. Kamera pada kedua-duanya berkemungkinan mengekalkan penembak utama 48 MP dan ultra lebar 12 MP. Akhir sekali, iPhone 16 dan versi Plus yang lebih kecil boleh mengekalkan saiz paparan 6.1 inci dan 6.7 inci yang sama, masing-masing.

Apa pendapat anda tentang bahagian belakang iPhone 16 yang sepatutnya direka bentuk semula? Adakah anda lebih suka ini berbanding iPhone 15 atau iPhone 14? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.