Apple iRing: Tiada Jenama Kebal terhadap Demam Cincin Pintar

11
cincin pintar rogbid 006
© nextpit

Baru pagi ini, kami melaporkan kemungkinan tarikh pembentangan Samsung Galaxy Ring. Dan kini kami telah menerima laporan media yang menyatakan bahawa Apple juga sedang mengusahakan cincin pintar. Adalah dijangkakan bahawa akan ada Apple iRing lambat laun, tetapi hakikat bahawa Cupertino bekerja keras pada kategori produk baharu adalah baharu.

  • Semak ia: Perbandingan cincin pintar terbaik di pasaran

Apple iRing dalam kerja-kerja!

Cincin pintar ialah perkara besar seterusnya apabila ia datang untuk menjejaki data kesihatan peribadi anda secara diam-diam dan tidak mengganggu. Dan Samsung nampaknya bukan satu-satunya pengeluar telefon pintar utama yang membangunkan cincin pintar sedemikian. Pengeluar lain, seperti Oura Ring, Ultrahuman Ring Air, atau Rogbid Smart Ring yang diuji baru-baru ini, telah berada di pasaran lebih lama.

Menurut laporan oleh ETNews dari Korea Selatan, Apple kini juga nampaknya sedang mengusahakan iRingnya. Walau bagaimanapun, nampaknya mereka tidak mengambil banyak masa seperti yang mereka lakukan dengan set kepala Apple Vision Pro baru-baru ini atau boleh dilipat pertama. Penerbitan itu merujuk kepada peningkatan bilangan pendaftaran paten untuk cincin pintar.

Ini termasuk permohonan yang difailkan dengan Pejabat Paten dan Tanda Dagangan AS (USPTO) pada November 2023, yang berkaitan dengan komunikasi wayarles jarak dekat yang boleh digunakan terutamanya untuk menghantar data kesihatan ke iPhone. Walau bagaimanapun, ini bukan bukti sebenar keluaran jangka pendek Apple iRing. Sementara itu, orang dalam industri mendakwa:

“Apple telah kerap menerbitkan paten yang berkaitan dengan cincin pintar selama beberapa tahun, jadi kemajuan kepada pengkomersilan nampaknya akan berlaku.”

Menurut firma penyelidikan pasaran global Business Research Insight, saiz pasaran global untuk cincin pintar dijangka hampir meletup daripada 20 juta dolar AS pada 2023 kepada 197.03 juta dolar AS pada 2031, kadar pertumbuhan kira-kira sepuluh kali ganda dalam tempoh 8 tahun—purata sebanyak 30 peratus setahun. Pasaran yang Cupertino pasti tidak mahu ketinggalan dengan komitmen kuatnya terhadap aplikasi “Kesihatan”.

Apa pendapat anda tentang “Smart Ring”? Adakah anda sudah memikirkan kemungkinan pembelian? Beritahu kami pendapat anda tentang perkara ini dalam ulasan di bawah.

Sumber:
ETNews