Apple kini mempunyai tarikh pelancaran untuk set kepala XR pertamanya berdasarkan Reality OS

97
samsung odyssey plus 16
© NextPit

Realiti campuran pertama Apple atau set kepala XR yang digelar sebagai “Reality Pro” tidak muncul pada tahun 2022. Dan ini menunjukkan bahawa ia akan diperkenalkan pada tahun 2023. Laporan baharu daripada firma penyelidikan mengecilkan masa itu kepada Q2 2023 bersama butiran terhad ketersediaan pengeluaran kerana sebab yang mengejutkan.

TL;DR

  • Alat dengar realiti pertama Apple dijangka akan diperkenalkan pada Q2 2023.
  • Alat dengar Apple XR digelar sebagai “Reality Pro”.
  • Laporan terbaru mengatakan kuantiti pengeluaran akan dihadkan kerana harga alat dengar.

Tidak semua peminat akan dapat menguji cermin mata Apple VR/AR pertama apabila pasangan itu akan keluar tahun depan. Menurut DigiTimes, Apple hanya akan memulakan pengeluaran “Reality Pro” yang akan datang pada Mac 2023. Ini harus diikuti dengan pengumuman pada bulan Mei dengan keluaran akhirnya pada acara WWDC 2023 Apple di mana realitiOS atau rOS juga boleh didedahkan.

  • Baca juga: Syarikat induk TikTok melancarkan set kepala Pico 4 VR

Sumber itu meramalkan bahawa set kepala Apple XR akan berada dalam kuantiti terhad kerana gergasi Cupertino itu merancang untuk menguji penggunaannya terlebih dahulu. Dianggarkan hanya 0.7 hingga 0.8 juta unit akan dihantar pada tahun pertama. Pada masa yang sama, Apple tidak mahu mengambil risiko sebahagian besar daripada pelaburan mereka jika alat dengar yang dikhabarkan akan menjual dengan teruk.

Sebab lain mungkin disebabkan oleh kos peranti. Alat dengar Apple dikatakan tidak ditujukan untuk pengguna besar-besaran kerana komponen dan proses yang mahal apabila mengeluarkannya. Sebaliknya, Meta Quest Pro dijual pada harga $1500, jadi adalah selamat untuk mengatakan Apple akan meminta harga yang sama atau lebih.

Apple tidak sepenuhnya meninggalkan kategori bajet. Sebelum ini telah dibuat spekulasi bahawa mereka bekerja dalam kategori berbeza termasuk cermin mata yang ditambah sepenuhnya, yang boleh menjadi pilihan yang lebih murah. 2023 sudah tiba, oleh itu, kami tidak akan terkejut jika butiran tambahan mengenai Apple Reality Pro muncul di sepanjang perjalanan.

Adakah anda akan membeli set kepala realiti campuran Apple yang pertama atau “Reality Pro” tahun depan? Kami ingin mendengar rancangan anda.

Melalui: MacRumors
Sumber:
DigiTimes