Apple Mac Mini dengan Cip M3 Dijangka Pelancaran Musim Gugur

31
Semakan Ujian mini Apple Mac NextPit
© nextpit

Editor Bloomberg Mark Gurman ialah salah satu sumber maklumat yang paling terkenal mengenai produk Apple yang belum dikeluarkan, seperti pada masa ini sehingga enam model Mac baharu. Semua PC Apple dikatakan dilengkapi dengan cip M3 canggih, termasuk komputer meja terkecil dan termurah, Apple Mac mini.

  • Manakah model MacBook yang sesuai untuk anda?

Adakah Apple Mac mini baharu masih akan datang pada musim luruh 2023?

Editor Bloomberg, Mark Gurman, yang sering dipetik dalam perkara Apple, telah melaporkan dalam semasanya Surat berita Power-On, antara lain, bahawa Cupertino sedang sibuk dengan semakan model Apple Macnya. Menurut pembocor itu, dia mendapat maklumatnya daripada sumber dalaman Apple yang tidak dinamakan. Apple Mac mini dengan cipset M3 dikatakan sudah diuji secara dalaman dan akan dikeluarkan bersama model lain pada Oktober 2023.

Mac mini mungkin akan muncul dengan cipset M3 asas, 24 GB RAM, dan sistem pengendalian Sonoma 14.1. Tidak seperti pemproses M3, yang hampir sama dengan cip Apple M2 dengan empat prestasi dan empat teras kecekapan, M3 Pro SoC dijangka mendapat 18 teras GPU dan bukannya 10. Peningkatan ini tidak kurang disebabkan oleh proses pembuatan 3 nm yang dipertingkatkan. . Walau bagaimanapun, versi Pro tidak dijangka sehingga tahun depan pada 2024.

  • Jangan terlepas: Ulasan Apple Mac Mini M2 Pro: Lebih kuasa untuk wang yang lebih murah

Cip Apple M3 Pro dan M3 Max sehingga 2024

Terdapat juga perbincangan tentang cip Apple M3 Max: Walau bagaimanapun, pembocor hanya menyatakan andaian peribadinya, seperti 14 CPU dan sehingga 40 teras GPU. Ketiga-tiga chipset sepatutnya dikeluarkan oleh Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Berharap untuk mencari cipset Apple yang paling berkuasa dalam MacBook Pro dan Apple Mac Studio yang disemak semula.

Angka semasa menunjukkan perniagaan Mac yang merosot dengan jualan 6.8 bilion dolar AS berbanding suku yang sama tahun lalu dengan jualan 7.4 bilion dolar. Dengan cipset Apple M3 baharu, syarikat berharap dapat menghentikan trend negatif ini.

Apakah pendapat anda: Adakah SoC baharu akan meningkatkan lagi perniagaan Mac? Adakah anda berminat dengan Apple Mac dengan cip M3 terbina dalam? Jika ya, apakah yang anda sanggup melabur. Tulis pendapat anda kepada kami dalam ulasan dan mari kita bincangkan rancangan Apple.

Sumber:
Bloomberg