Apple mahukannya lebih besar: iPad Pro dengan paparan gergasi 16″ untuk dilancarkan pada 2023

100
NextPit Apple iPads 2022
© NextPit

Apple kini dilaporkan bekerja pada iPad Pro 16-inci, yang mungkin membawa nama Ultra dan boleh dijalankan pada macOS hibrid. Maklumat tambahan ini dibuktikan dengan khabar angin sebelumnya tentang iPad dengan paparan 14-inci. Dan kedua-duanya boleh dilancarkan bersama pemproses yang lebih berkuasa seawal 2023.

TL;DR

  • Apple dikhabarkan akan membangunkan iPad Pro 16-inci.
  • Tablet besar itu dijangka dilancarkan bersama model 14-inci pada 2023.
  • Kedua-dua tablet mungkin dijalankan pada versi macOS baharu untuk iPad.

Menurut The Information, Apple akan mengumumkan iPad Pro 16-inci pada penghujung 2023, sejajar dengan kitaran perkakasan iPad tahunan syarikat itu. Walaupun mereka tidak menyebut varian 14-inci, adalah spekulasi bahawa kedua-dua saiz baru akan tiba bersama-sama.

Kini, tidak jelas sama ada syarikat Cupertino akan terus menawarkan tablet iPad Pro 11 dan 12.9 inci. Tetapi memandangkan betapa besarnya pangkalan pengguna iPad Pro semasanya, kami mengandaikan bahawa keempat-empat saiz itu akan kekal, seterusnya mengaburkan garis antara faktor bentuk iPad dan MacBook.

  • Jangan ketinggalan: Tablet Samsung Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Lebih banyak model Ultra

Berkenaan dengan konvensyen penamaan, terdapat kemungkinan model iPad Pro yang lebih besar mungkin menggunakan nama Ultra yang serupa dengan iPhone 15 Ultra yang akan datang. Selain itu, pasangan itu juga boleh datang dengan cipset M2 Pro atau M2 Max untuk menambah penjenamaan Ultra. Malangnya, butiran yang mengelilingi SoC yang lebih besar itu masih kurang sehingga berita ini ditulis.

Untuk menjadikan spekulasi ini lebih meyakinkan, ia diberitahu melalui pembocor prolifik bahawa Apple sedang menguji versi macOS hibrid untuk iPad Pro. Perisian ini dikatakan menawarkan aplikasi seperti desktop tetapi disesuaikan untuk paparan sentuhan. Tambahan pula, telah disebut bahawa semua tablet iPad Pro 2022 terbaru akan dikemas kini kepada sistem pengendalian yang direka bentuk semula.

Dari segi harga, masih awal untuk meramalkan kos model iPad Ultra 16″ dan 14″. Tetapi merujuknya dengan harga $1099 iPad Pro 2022, kita mungkin akan melihat di atas nilai ini, meletakkan tablet gergasi setanding dengan komputer riba MacBook Pro mahal Apple.

Apakah pendapat anda tentang iPad Pro dengan paparan 16 inci? Adakah anda melihat jurang untuk diisi dengan tablet yang besar ini? Biar kami mendengar jawapan anda di bahagian komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Maklumat