Apple Melangsingkan Perantinya: iPad Pro Hanya Permulaan

12
acara apple ipad pro 2024 lepaskan
© nextpit

iPad Pro yang diperkenalkan baru-baru ini dikuasakan oleh cip M4 adalah produk Apple paling nipis setakat ini. Walau bagaimanapun, pada masa hadapan, lebih banyak peranti dijangka mengikuti jejaknya dan arah aliran super tipis. Laporan terkini telah menjelaskan rancangan ini.

Tablet terbaharu Apple nyata lebih nipis berbanding pendahulunya, di mana cip M4 yang lebih pantas mempunyai pukulan yang agak hebat sambil mengekalkan penarafan hayat bateri sebelumnya. Casis iPad Pro nampaknya tidak mengalami sebarang kelemahan struktur, setelah beralih daripada isu masa lalu yang melanda model terdahulu. Ingat papan kekunci MacBook yang dikeluarkan antara 2015 dan 2019? Direka khas untuk kurus, mereka mengalami masalah kebolehpercayaan. Syukurlah, nampaknya tablet terbaharu itu cukup teguh, membuka jalan bagi peranti yang lebih langsing untuk bergerak ke hadapan yang boleh dipercayai dan cukup teguh.

Apple iPad Pro: Templat untuk iPhone yang lebih nipis dan banyak lagi

Wartawan Bloomberg yang biasa bermaklumat Mark Gurman mendedahkan butiran tambahan tentang rancangan masa depan Apple dalam rancangannya Surat berita Power On. Baru-baru ini, syarikat itu kehilangan minat untuk membangunkan perkakasan yang semakin nipis dan ringan, kerana kejutan papan kekunci yang dahsyat mungkin masih berlegar dalam fikiran mereka yang bertanggungjawab. iPad Pro baharu telah mengubah paradigma.

  • Baca juga: iPhone 17 mungkin lebih kecil daripada yang dijangkakan

Menurut Gurman, syarikat itu merancang untuk melancarkan iPhone 17 yang jauh lebih nipis yang dijadualkan dilancarkan pada 2025. Pada masa yang sama, usaha juga sedang dibuat untuk membangunkan MacBook Pro dan Apple Watch yang lebih nipis. “Ipad Pro terbaharu sepatutnya menandakan permulaan kelas baharu peranti Apple yang bertujuan untuk menjadi produk paling nipis dan paling ringan dalam kategori mereka di seluruh dunia,” kata Gurman.

Terdapat khabar angin yang tersebar bulan lalu, memetik Apple sedang mengusahakan “iPhone 17 Slim”. Menurut khabar angin ini, beberapa varian dikatakan telah diuji secara dalaman.

Tidak lama selepas laporan Bloomberg, penganalisis Ming-Chi Kuo menulis sesuatu yang serupa tentang Apple Watch. Siri 10 disebut-sebut menerima reka bentuk baharu. Selain paparan yang lebih besar, versi jam tangan pintar seterusnya dijangka mengurangkan sedikit berat. Seperti Watch Ultra, sarung itu sepatutnya berkembang dari maksimum 45 hingga 49 mm. Model yang lebih kecil dikatakan menawarkan casis 45 mm dan bukannya 41 mm semasa.

  • Baca juga: Apple Watches yang berbeza dibandingkan

Dia tidak meramalkan sebarang perubahan besar untuk model Ultra, walaupun. Jika barisan pengeluaran membenarkannya, Apple boleh, bagaimanapun, menawarkan kami warna kes baharu. Sama seperti sebelum ini, sekali lagi diperkatakan tentang model hitam.

Adakah anda fikir bergerak ke arah ini juga akan mempengaruhi pengeluar telefon pintar Android untuk menggunakan casis yang lebih nipis dan lebih mantap? Sila beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.