Apple Menghentikan Ciri Baharu untuk Menangani Isu iOS 18

36
Paparan Max iPhone 15 Pro nextpit
© nextpit

Apple baru-baru ini mengeluarkan iOS 17 untuk iPhonenya. Walaupun kemas kini memperkenalkan peningkatan yang ketara, ia juga dilancarkan dengan banyak pepijat dan isu yang masih diselesaikan. Akibatnya, Apple telah mengalihkan tumpuannya untuk iOS 18 yang akan datang, mengutamakan penambahbaikan prestasi dan kestabilan daripada memperkenalkan ciri baharu.

  • Baca juga: Petua dan kiat iOS terbaik untuk meningkatkan tahap iPhone anda

Walaupun kami masih beberapa bulan lagi daripada pratonton iOS 18, itu tidak bermakna kami tidak mendapat sebarang kemas kini yang berkaitan tentang perisian tersebut. Mark Gurman yang prolifik dari Bloomberg telah melaporkan bahawa Apple telah mengutamakan membetulkan pepijat dalam versi pertama dibangunkan iOS 18 yang bermula minggu lepas.

Ia menambah bahawa pengeluar iPhone sepatutnya bermula dengan peringkat pembangunan iOS 18 seterusnya di mana ia harus memperkenalkan lebih banyak ciri. Walau bagaimanapun, didapati daripada semakan mereka baru-baru ini bahawa versi pertama menghasilkan banyak pepijat, yang menjejaskan kualiti perisian tegar keseluruhan.

Seseorang bermain Diablo Imortal pada Apple iPhone 15

A16 Bionic, bersama-sama dengan 6 GB RAM LPDDR5, memberikan prestasi yang konsisten. / © nextpit

Pada asasnya, ini adalah sebab yang mencukupi untuk eksekutif perisian Apple memutuskan dan melaksanakan seminggu menghapuskan isu menjengkelkan dan membersihkan perkara itu sahaja. Ia juga menyebut bahawa firma teknologi Cupertino merancang untuk menarik balik perintah berhenti kerja menjelang minggu ini dan meneruskan peringkat pembangunan keduanya pada masa yang sama.

  • Jangan ketinggalan ini: Cara menukar iPhone anda menjadi paparan pintar dengan Mod Tunggu Sedia iOS

Selain iOS 18, kedua-dua watchOS 11 dan macOS 15, yang masing-masing merupakan kemas kini kepada watchOS 10 dan macOS Sonoma, turut terjejas dengan bilangan isu yang setanding. Bagaimanapun, kerja untuk kedua-dua platform itu dipercayai selari dengan iOS 18 dan perlu diteruskan pada bila-bila masa minggu ini.

Sama ada sekatan jalan semasa akan menangguhkan tarikh keluaran iOS 18 tidak jelas. Apple dijangka mengumumkan perisian itu pada WWDC seterusnya pada Jun 2024 manakala iPhone 16 dan iPhone 16 Pro yang akan datang harus but berdasarkannya. Selain daripada keupayaan AI seperti ChatGPT atau generatif, sangat sedikit yang diketahui tentang ciri baharu iOS 18.

Adakah anda fikir Apple tidak membuat usaha yang mencukupi untuk menguji sepenuhnya perisiannya baru-baru ini? Bagaimanakah pengalaman anda dengan iOS 17 setakat ini? Tembak kami dengan jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: Bloomberg