Apple Mungkin Mahu Anda Membayar Lebih untuk iPhone 15 Pro

23
NextPit Apple iPhone 14 Plus Yellow 2023
© nextpit

Berikutan beberapa sumber yang menyampaikan khabar angin Apple menaikkan harga iPhone 15, seorang penganalisis lain memberi lebih kepercayaan kepada khabar angin ini. Kini dipercayai secara meluas bahawa model iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max atau Ultra akan lebih mahal daripada model terdahulu.

  • Baca juga: Ciri terbaik dan perubahan yang layak dalam iOS 17

Benyamin lagi untuk Apple iPhone 15 Pro

Menurut perunding Wedbush, Dan Ives, Apple menaikkan harga iPhone 15 yang akan datang, terutamanya untuk iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max. Penganalisis percaya bahawa kenaikan itu akan menjadi $100 lebih, dengan setiap model memaparkan harga permulaan baharu masing-masing $1,099 dan $1,199.

Akaun Ives adalah yang terbaru untuk menyokong idea ini selepas DigiTimes menyiarkan sentimen yang sama beberapa minggu lalu. Sumber kedua, bagaimanapun, menyifatkan bahawa kenaikan harga mungkin dua kali ganda jumlah pada $200, terutamanya untuk model iPhone 15 Pro Max atau Ultra kerana kamera periskop baharunya.

Warna Apple iPhone 15 Pro

Pilihan warna yang didakwa untuk Apple iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Ultra. / © Twitter/u/SonnyDickson

Walau bagaimanapun, tidak mungkin harga baharu tidak akan diterjemahkan kepada sebarang peningkatan penting untuk model ini. Sebagai permulaan, dilaporkan bulan lepas bahawa kedua-dua model iPhone 15 Pro mungkin tiba dengan 256 GB dan 8 GB RAM sebagai konfigurasi asas. Pada masa yang sama, kedua-duanya boleh dihantar dengan casis titanium, yang merupakan bahan yang lebih mahal untuk dihasilkan daripada aluminium pada iPhone 14 Pro.

Dua perkara yang disebutkan ini, selain krisis inflasi yang berterusan yang dirasai secara global, menjadi sebab utama syarikat Cupertino menaikkan harga duo iPhone 15 Pro.

Sama lama, sama lama untuk Apple iPhone 15 dan iPhone 15 Plus

Walau bagaimanapun, kenaikan harga hanya boleh menjejaskan iPhone premium. Penganalisis yang sama berpendapat iPhone 15 dan iPhone 15 Plus diasingkan daripada kenaikan harga. Ia menambah bahawa dua entri iPhone 15 vanila masih akan berharga $799 dan $899, menjadikan mereka tidak berubah daripada iPhone 14 (semakan). Ini mungkin membantu meningkatkan jualan model ini.

Walaupun harga mungkin dibekukan untuk iPhone 15 standard, pasangan itu masih dijangka tiba dengan peningkatan dan perubahan besar. Ini termasuk mengguna pakai potongan Dynamic Island pada paparan bersama sensor utama 48 MP untuk menggantikan penembak 12 MP yang lebih lama. Malah terdapat khabar angin Apple menggunakan sensor bertindan untuk meningkatkan keupayaan menangkap cahaya rendah kedua-dua peranti.

Apple akan menganjurkan acara utama yang dipanggil Wonderlust pada 12 September. Sebagai tambahan kepada iPhone 15 dan iPhone 15 Pro yang akan mula diperkenalkan, Apple juga boleh mengumumkan jam tangan pintar Watch Series 9 dan Watch Ultra 2 yang bocor baru-baru ini.

Adakah anda fikir wajar untuk Apple menaikkan harga iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max? Berapa banyak yang anda sanggup bayar untuk iPhone baharu? Jangan ragu untuk berkongsi jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
DigiTimes