Apple mungkin melancarkan iPhone 15 ‘Ultra’ dengan ciri mewah

72
Tangkapan skrin 2022 09 07 pada 20.31.36
© Apple, Petikan Skrin: NextPit

Kami masih baharu daripada pelancaran iPhone 14 Apple tetapi khabar angin baharu sudah menunjukkan bahawa duo iPhone 15 Pro tahun depan akan mendapat faktor pembezaan yang dramatik antara setiap model. Dua pembocor terkenal mencerminkan ramalan mereka tentang varian iPhone 15 Pro Max yang lebih besar mendapat ciri eksklusif mungkin dalam bentuk moniker Ultra.

TL;DR

  • Apple dikhabarkan akan melancarkan model Ultra iPhone.
  • Pro Max mungkin digantikan dengan iPhone 15 Ultra.
  • Ia juga boleh menggunakan kamera periskop secara eksklusif.

Penganalisis Ming-Chi Kuo mengukuhkan dakwaannya sebelum ini mengenai iPhone 15 Pro Max untuk 2023 hanya mendapat manfaat daripada kamera periskop. Pada tweet terbarunya, beliau memperincikan bahawa Apple akan mengasingkan lagi iPhone 15 Pro kepada Pro Max selain daripada saiz supaya raksasa Cupertino boleh memanfaatkannya untuk menjana lebih banyak keuntungan. Dia juga menambah bahawa iPhone standard akan terus ketinggalan model Pro dari segi ciri.

  • Jangan terlepas: perbandingan iPhone 14 (Plus) lwn iPhone 14 Pro (Max).

Model iPhone Ultra pertama

Dengan Watch Ultra diperkenalkan, mungkin tidak mengambil masa yang cukup lama untuk raksasa Cupertino menawarkan penjenamaan yang sama untuk barisan iPhonenya. Tambahan pula, Mark Gurman percaya bahawa iPhone dengan ‘Ultra’ sudah dalam kerja-kerja walaupun ia tidak menyatakan generasi iPhone mana ia akan tiba. Dalam kes ini, kami tidak menolak kemungkinan bahawa Apple akhirnya akan menggugurkan Pro Max memihak kepada iPhone 15 Ultra.

Di sebalik lensa periskopik, peranti Ultra mungkin akan mengambil potongan berbentuk pil Dynamic Island yang muncul dengan iPhone 14 Pro. USB-C yang dikhabarkan akhirnya boleh menggantikan port Lightning secara kekal, tetapi untuk semua model iPhone 15. Dan seperti barisan tahun ini, hanya duo Pro premium akan mendapat keuntungan daripada cipset A17 yang tidak diumumkan.

Memandangkan eksklusiviti fungsi terpilih, adakah anda fikir harga boleh berubah menjadikan iPhone 15 yang paling berkemampuan lebih mahal? Biar kami mendengar jawapan anda di bawah.