Apple Mungkin Melancarkan Komputer Riba MacBook ‘SE’ Murah pada 2024

27
nextpit MacBook Air 15
© nextpit

MacBook Pro dan MacBook Air sentiasa menjadi tawaran komputer riba premium Apple dengan model terbaharu dijual pada harga lebih daripada satu besar setiap satu. Nampaknya, pengeluar iPhone mungkin mempunyai rancangan untuk melancarkan bajet atau barisan MacBook ‘SE’ seawal tahun depan yang akan menyaingi komputer riba dan Chromebook Windows murah.

  • Baca juga: Panduan membeli Apple MacBook 2023

Apple MacBook mampu milik

Maklumat itu berasal dari perbualan rantaian bekalan seperti yang dipetik oleh Digitimes. Nampaknya, Apple sedang mempertimbangkan pengenalan siri MacBook kos rendah menjelang separuh kedua 2024. Barisan MacBook baharu yang didakwa berbeza daripada MacBook Air dan Pro standard dengan memasukkan bahan berbeza untuk menurunkan harga.

Sebagai contoh, Apple akan menggunakan casis logam yang terdapat dalam reka bentuk MacBook biasa, tetapi ia mungkin mengurangkan kos dengan menggabungkannya dengan komponen gred rendah seperti pad jejak dan panel paparan yang lebih kecil dengan resolusi dan kecerahan yang dikurangkan. Walau bagaimanapun, julat MacBook masih boleh mendapat manfaat daripada cipset Apple tersuai, seperti M2 yang memberi kuasa kepada MacBook Air 2023 (ulasan) atau M1 yang lebih lama.

MacBook Air M2

MacBook Air M2 15” dengan pad jejak yang besar dan tepi lebar. / © nextpit

Model MacBook Air yang dijenamakan semula dan lebih lama mungkin juga logik dan mungkin. Apple hanya boleh menambah beberapa sentuhan pada peranti dan akhirnya melancarkannya sebagai produk lain.

Apakah nama MacBook murah Apple

Tidak ada butiran tentang bagaimana syarikat teknologi Cupertino akan menamakan siri MacBook yang tidak diumumkan ini. Mungkin ia boleh menarik halaman dari iPhone SE (ulasan) dan boleh menamakan komputer riba yang lebih mampu miliknya sebagai MacBook SE. Selain kemungkinan kewujudan komputer riba murah Apple, butiran ini masih khabar angin dan masih belum disahkan.

Pada masa yang sama, masih tidak diketahui berapa kos MacBook bajet. Apple mungkin menyasarkan pasaran Chromebook, yang biasanya popular di kalangan pelajar dan dalam sektor pendidikan dengan harga purata kira-kira $500.

Adakah anda fikir sudah matang untuk Apple menawarkan komputer riba MacBook yang lebih mampu milik? Apakah ciri dan spesifikasi yang anda sanggup tinggalkan? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
DigiTimes