Apple Mungkin Menangguhkan Pelancaran Watch Ultra 3, Tetapi Atas Sebab Yang Baik

23
NextPit jam epal ultra hero2
© nextpit

Penambahbaikan pada Watch Ultra 2 (ulasan) daripada Watch Ultra yang asal agak diredam, yang agak dijangkakan seperti portfolio jam tangan pintar Apple yang lain. Sebaliknya, mereka cuba memperkenalkan perubahan bermakna hanya selepas beberapa generasi. Dan atas sebab ini, syarikat teknologi Cupertino mungkin menangguhkan pengeluaran Watch Ultra 3.

  • Jangan ketinggalan: Inilah sebabnya watchOS 10 ialah kemas kini Apple Watch yang sangat menarik

Apple Watch Ultra 3 mungkin hanya siap pada tahun 2025, itu kini senario penganalisis Ming-Chi Kuo sedang dibina. Menurutnya, sudah ada kelewatan luar biasa dalam masa pembangunan yang sepatutnya jam tangan pintar Apple premium generasi ketiga berdasarkan sumber industrinya, yang sepatutnya sudah dimulakan pada bila-bila masa sekarang.

Peranti Apple yang mungkin muncul pada musim luruh 2024 sebaliknya

Perunding itu agak membuat spekulasi bahawa jika Apple tidak akan mula mengusahakan Watch Ultra 3 menjelang Disember tahun ini, ini berkemungkinan menyebabkan jam pintar itu ditangguhkan sehingga 2025. Akhirnya, Watch Ultra 3 mungkin melangkau garis masa musim luruh 2024 dan hanya Siri Watch 10, yang dikhabarkan akan dipanggil Watch Series X, mungkin akan debut bersama barisan iPhone 16 dan Watch SE 3 yang telah lama tertunggak.

Dan walaupun ini kelihatan seperti tetamu yang samar-samar untuk Kuo, terdapat beberapa sebab logik untuk menyokong ramalannya. Pertama, beliau percaya Apple memastikan volum pengeluaran dan jaminan kualiti dengan skrin LED mikro dipenuhi. Panel ini dipercayai digunakan pada Watch Ultra 3. Oleh itu, pembuat iPhone perlu tidak tergesa-gesa membuat pengeluaran dan mengelakkan kompromi kemudian.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2 hampir sama dengan Watch Ultra pertama dalam reka bentuk, tetapi ia kini mempunyai paparan yang lebih cerah dan pemproses yang lebih pantas. / © nextpit

Satu lagi sebab kelewatan mungkin disebabkan oleh ciri penjejakan kesihatan dan berasaskan AI yang belum dibakar. Ada kemungkinan bahawa Apple mungkin menyeterika beberapa fungsi baharu untuk Watch Ultra 3, seperti penyepaduan yang lebih baik dengan set kepala Vision Pro VR/MR atau mungkin alat pemantauan tekanan darah seperti pada jam tangan pintar Samsung Galaxy. Jadi, siapa yang benar-benar tahu?

Walau bagaimanapun, Apple mengalihkan jadual keluarannya bukanlah satu kejutan besar. Syarikat itu telah melakukannya beberapa kali menangguhkan pelancaran produk. Satu contoh hebat ialah MacBook Pro M2 yang diumumkan keluar pada Januari tahun ini, dan kini, penyegaran MacBook Pro yang entah dari mana kelihatan akan berlaku minggu depan.

Dengan penambahbaikan yang menjanjikan ini, adakah anda berhasrat untuk mengekalkan pembelian Watch Ultra 2 anda dan menunggu Watch Ultra 3? Adakah anda fikir teknologi LED mikro patut ditunggu? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
Sederhana


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya