Apple Mungkin Mengubah Cara Anda Menggunakan Butang Ikonik ini pada iPhone 15 Pro

52
Gambar Apple iPhone 14 NextPit 07
© NextPit

Adalah agak pasti bahawa Apple akan mereka bentuk semula barisan iPhone 15 tahun ini dengan kebanyakan perubahan yang dijangka dapat dilihat pada iPhone 15 Pro. Duo Pro yang terakhir juga dilaporkan akan menampilkan butang kapasitif. Kami kini mempunyai idea yang lebih jelas tentang cara Apple akan menggunakan komponen ini, yang mungkin melibatkan baik pulih ciri ikoniknya.

Penerbitan yang sama (melalui 9to5Mac) yang berkongsi paparan yang dijana komputer bagi iPhone 15 dan iPhone 15 Pro yang akan datang bulan lepas kini memberikan butiran tambahan tentang cara susun atur butang baharu pada model yang lebih tinggi akan berfungsi.

  • Cara meningkatkan keselamatan pada iPhone anda: Lakukan helah mudah ini untuk melindungi diri anda.

Memetik sumbernya, penggoncang kelantangan yang biasanya membolehkan anda menekan ke atas dan ke bawah akan digabungkan menjadi satu komponen keadaan pepejal yang bergantung pada tekanan untuk menentukan input kawalan tertentu. Begitu juga, suis bisu akan membuang reka bentuk togol kepada jenis kapasitif. Menggunakan butang baharu akan menjejaskan dan mengalih keluar penunjuk status berasaskan warna juga. Masih tidak jelas sama ada akan ada penyelesaian alternatif untuk ini.

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Kedua-dua butang dan bonggol kamera dilihat di sini. / © 9to5Mac

Apple telah menggunakan suis bisu fizikal sejak iPhone asal dan iPad lama dikeluarkan. Ciri ini telah terbukti sangat berguna, membenarkan pengguna bertukar-tukar daripada deringan ke mod senyap atau sebaliknya dalam sekelip mata. Dalam generasi baru-baru ini, ia menunjukkan penunjuk oren jika status berada pada mod senyap, yang berguna kerana anda tidak perlu membuka kunci iPhone untuk mengetahui mod mana peranti sedang dihidupkan.

Di luar butang, keseluruhan barisan iPhone 15 menggunakan port USB-C. Seperti berbilang khabar angin, Apple mengehadkan keserasian port kepada kabel dan aksesori MFi (Diperbuat daripada iPhone). Selain itu, iPhone 15 (Plus) standard semakin menjauh dari reka bentuk takuk dan akan mendapat manfaat daripada Dynamic Island yang serupa dengan model Pro.

Apple telah merancang untuk melancarkan iPhone 15 dan iPhone 15 Pro pada September ini. Peranti ini akan berdasarkan sistem pengendalian iOS 17.