Apple Music Sing ialah ciri karaoke untuk iPhone, iPad dan Apple TV

100
Pelancaran Apple Music Sing iPhone 14 Pro
© NextPit

Jika anda rasa anda mungkin perlu mengasah kemahiran nyanyian anda sebelum cuti, Apple Music Sing mungkin berguna untuk itu. Ia adalah ciri baharu untuk pelanggan Apple Music yang disertakan dengan vokal boleh laras bersama dengan lirik masa nyata. Ringkasnya, ia adalah ciri karaoke atas permintaan yang akan dilancarkan ke iPhoneiPads dan Apple TV 4K lewat bulan ini.

Berikutan pengenalan Spotify Karaoke, Apple nampaknya terpaksa juga melayani pelanggan penstriman Muziknya. Tidak seperti mod nyanyian bersama Spotify atau Android, versi Apple membolehkan anda melaraskan tahap vokal artis atau mencampurkannya dengan jutaan lagu daripada katalog Apple Music.

  • Apl karaoke terbaik untuk dimuat turun

Apple Music Sing mempunyai vokal yang fleksibel dan lirik langsung

Lirik juga dihasilkan dalam masa nyata supaya anda boleh mengikuti lagu dengan tepat. Tambahan pula, ini dianimasikan dengan pilihan untuk paparan lirik lain seperti garis vokal pengguna yang berasingan untuk membezakannya dengan mudah daripada vokal utama artis.

Tentu tidak seronok jika tidak dapat berduet. Jadi, sebagai tambahan kepada paparan tunggal, Apple Music Sing dihantar dengan paparan Duet atau berbilang penyanyi di mana vokalis mempunyai kawasan paparan mereka sendiri apabila mengikuti lirik.

Ciri karaoke Apple Music Sing

Apple Music Sing menyokong iPhone, iPad dan Apple TV 4K / © Apple baharu

Apple Music Sing akan dilancarkan lewat Disember ini tanpa tarikh tertentu. Tetapi kami berharap ia akan siap tepat pada masanya untuk perhimpunan percutian. Selain itu, ia akan percuma untuk mereka yang mempunyai langganan Muzik aktif. iPhone 11 sehingga ke iPhone 14 (Pro) disokong serta iPad generasi ke-9 dan model yang lebih baru, dan yang lebih penting ialah Apple TV 4K 2022.

  • Cara mengawal Apple Music pada PC atau Mac menggunakan iPhone

Apple juga akan mengeluarkan 50 senarai main pendamping khusus termasuk lagu karaoke paling popular. Mana antara lagu nyanyian bersama kegemaran anda yang anda suka lihat daripada senarai main ini? Beritahu kami di bahagian komen.