Apple Untuk Membaiki Papan Kekunci iPad Pro dengan Pengalaman Seperti MacBook

36
NextPit Apple iPad Pro 2022 Papan Kekunci
© nextpit

Apple dijangka merombak iPad Pro generasi akan datang, yang spekulasi menunjuk kepada skrin OLED yang lebih besar dengan tarikh pelancaran dijangka pada tahun depan. Sebagai tambahan kepada rangkaian tablet, dikhabarkan bahawa syarikat Cupertino juga boleh memperkenalkan Papan Kekunci Ajaib yang dirombak.

  • Baca juga: Tablet Android terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Dalam surat berita Power On terbaru oleh Mark Gurman dari Bloomberg, pembocor Apple yang prolifik itu berkongsi kemas kini baharu mengenai pembangunan iPad Pro 2024 Apple. Pada asasnya, Apple merancang untuk melancarkan empat varian yang membawa nama kod dalaman J717, J718, J720 dan J721, dengan tablet ini hadir dalam saiz 11 inci dan 13 inci. Selain itu, iPad generasi terkini dipercayai menampilkan perubahan ketara dari segi reka bentuk dan spesifikasi.

Butiran tentang saiz iPad Pro baharu tidak mengejutkan sama sekali. Penganalisis Ross Young menyebut perubahan kononnya ini pada penghujung tahun 2022. Dikhabarkan panel OLED akan membolehkan Apple meningkatkan sedikit hartanah tontonan dan mengurangkan jejak tablet iPad Pro yang akan datang berbanding iPad Pro sebelumnya (semakan) dengan mini- Teknologi lampu latar LED.

Apple iPad Pro 2022

iPad Pro 2022 Apple dipasangkan dengan Papan Kekunci Ajaib Apple dan Pensil generasi ke-2. / © NextPit

Apa yang menarik dalam catatan terbaru Gurman ialah Papan Kekunci Ajaib baharu yang akan dikeluarkan bersama iPad Pro 2024. Dia menambah bahawa Apple akan membaik pulih Papan Kekunci Ajaib untuk memberikan tablet pengalaman seperti komputer riba apabila dipasangkan dengan aksesori itu. Oleh itu, adalah selamat untuk menganggap kita boleh melihat susun atur kunci baharu dan pad jejak yang lebih besar pada aksesori ini.

Sebagai tambahan kepada skrin OLED, iPad Pro yang tidak diumumkan juga mungkin menggunakan cip M3 Apple. Silikon ini harus terlebih dahulu tiba pada komputer riba MacBook Pro dan MacBook daripada syarikat sebelum menuju ke tablet iPad. Akhir sekali, Apple mungkin melancarkan iPad Pro OLED yang lebih mahal seawal musim bunga tahun depan.

Adakah anda fikir Apple iPad Pro boleh menggantikan MacBook anda pada masa hadapan? Ciri manakah yang paling anda harapkan daripada tablet premium Apple untuk perkara ini berlaku? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
Bloomberg