Apple Vision Pro Boleh Mencecah Negara Ini Seterusnya

13
Spesifikasi harga keluaran Apple Vision One
© Apple

Sejak melancarkan Vision Pro di Amerika Syarikat bulan lepas, Apple tidak menghantar set kepala spatial pertamanya ke wilayah lain. Walaupun ia telah menyatakan rancangan untuk menjual peranti itu ke pasaran lain dalam beberapa bulan akan datang, Apple tidak mendedahkan negara mana yang tepat akan mendapatkannya seterusnya. Tetapi sekarang, penemuan baru menunjukkan bahawa pengembangan itu boleh memasukkan lebih banyak nama daripada yang dijangkakan.

  • Tidak sabar untuk Vision Pro? Lihat cermin mata VR kendiri teratas yang boleh anda beli hari ini.

Tepat pada bulan Februari apabila Vision Pro didedahkan, dikhabarkan ia akan pergi ke Kanada, China, dan UK sebelum acara Apple WWDC seterusnya yang dijangka diadakan pada bulan Jun. Walau bagaimanapun, nampaknya Apple berhasrat untuk memperluaskan ketersediaan alat dengar ke segelintir pantai.

Seperti yang ditemui dalam kod kemas kini visionOS terkini (melalui Mac Rumor), Apple sedang berusaha untuk menyokong bahasa baharu pada papan kekunci maya yang akan ditambahkan pada bahasa Inggeris (AS) yang tersedia pada masa ini.

Antara bahasa yang dikesan termasuk bahasa Cina tradisional dan ringkas, Jepun dan Korea. Terdapat juga variasi bahasa Inggeris untuk negara lain, yang meliputi UK, Kanada, Australia, Jepun dan Singapura. Selain itu, papan kekunci juga akan menyokong bahasa Perancis untuk Kanada dan Perancis dan Jerman untuk Jerman.

Adakah Apple Vision Pro akan dilancarkan ke lebih banyak pasaran tidak lama lagi?

Walaupun tidak disahkan secara rasmi, bahasa baharu untuk papan kekunci maya visionOS mungkin bermakna Apple akan menjual Vision Pro ke tempat berkaitan ini seterusnya. Iaitu, kita boleh menjangkakan bahawa set kepala mendarat ke pasaran berikut:

  • Australia
  • Kanada
  • China
  • Hong Kong
  • Perancis
  • Hong Kong
  • Jerman
  • Jepun

Kami tidak perlu menunggu lebih lama untuk Apple mengesahkan mana-mana perkara ini juga, kerana WWDC 2024 mungkin akan bermula pada bulan Jun sejajar dengan jadual persidangan pembangun syarikat sebelum ini. Jadi mungkin, lebih banyak butiran ketersediaan tentang Apple Vision Pro akan dikongsikan.

Jika anda tinggal di luar AS dan anda tidak sabar menunggu Vision Pro tiba di negara anda, kaedah alternatif ialah mengimport set kepala dari Amerika. Tetapi sekali lagi, anda akan mendapati bahawa bahasa yang disokong hanya dalam bahasa Inggeris dan anda mungkin kehilangan faedah jaminan dan polisi pemulangan.

Adakah anda ingin membeli Apple Vision Pro sebaik sahaja ia tiba di negara anda? Biar kami mendengar rancangan anda dalam ulasan.

Sumber:
MacRumors