Apple Watch tersekat pada logo Apple? 7 Cara untuk memperbaikinya!

41

 • Penyelesaian Pantas: But semula keras Apple Watch anda atau menukar kabel pengecasan boleh membantu jika Apple Watch anda tersekat pada Logo Apple.

 • Untuk but semula, tekan butang Sisi dan Digital Crown bersama-sama > Sebaik sahaja anda melihat logo Apple muncul semula pada skrin, anda boleh berhenti menekan butang > Tunggu sebentar untuk Jam dihidupkan dan but.

  Apple Watch anda mungkin tersekat pada logo Apple atas sebab yang berbeza. Syukurlah, jika masalah perisian menyebabkannya, saya boleh menyelesaikan masalah anda. Sebaik sahaja Jam Tangan anda melepasi logo Apple, anda boleh terus menggunakannya seperti biasa. Jadi, mari kita lihat apa yang perlu dilakukan jika Apple Watch anda tersekat pada Logo Apple.

  1. Paksa mulakan semula Jam Tangan
  2. Gunakan Cari Apple Watch Saya untuk menyahbekukannya
  3. Cuba mengecas dengan kabel baharu atau lain
  4. Nyahgandingkan Apple Watch anda dan pasangkannya semula
  5. Kemas kini kepada watchOS terkini
  6. Biarkan bateri habis sepenuhnya
  7. Tetapkan Semula Kilang Apple Watch anda

  1. Paksa mulakan semula Jam Tangan

  Jika Apple Watch anda dibekukan pada logo Apple, penyelesaian yang mudah dan mudah adalah dengan melakukan but semula keras. Untuk melakukan ini, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang digariskan di bawah.

  1. Tekan dan tahan kedua-dua butang Sisi dan Mahkota Digital secara serentak.
  2. Terus tahan kedua-dua butang sehingga anda melihat logo Apple pada skrin.
  3. Lepaskan kedua-dua butang sebaik sahaja logo Apple muncul pada skrin Apple Watch anda.

   Paksa Mulakan Semula Apple Watch

  Berikan Jam Tangan satu minit untuk but dan hidupkan seperti biasa.

  2. Gunakan Cari Apple Watch Saya untuk menyahbekukannya

  Kadangkala, helah kecil menggunakan ciri Cari Saya ini boleh menyahbekukan skrin jam tangan yang tersekat. Begini cara melakukannya.

  1. Lancarkan apl Tonton pada iPhone gandingan anda → Ketik bahagian Jam Tangan Saya.
  2. Pilih Semua Jam Tangan di penjuru kiri sebelah atas skrin iPhone.
  3. Pilih ikon maklumat (i) di sebelah nama jam tangan anda.
  4. Seterusnya, ketik Cari Apple Watch Saya. Apl Cari Saya akan dibuka secara automatik. Log masuk jika anda digesa untuk.

   ketik pada semua jam tangan dalam tab jam tangan saya ketik pada saya dan kemudian ketik pada cari jam epal saya dalam aplikasi jam tangan pada iphone

  5. Jika perlu, pilih Apple Watch anda daripada senarai alat. Klik Mainkan Bunyi. Dengan melakukan ini, Jam Tangan akan dialih keluar daripada skrin “terperangkap pada logo Apple”. Cuba mainkan bunyi itu beberapa kali lagi jika ia masih tidak berfungsi.

   ketik bunyi main dalam cari jam epal saya untuk menyahbekukannya pada iphone

  Untuk memastikan Apple Watch anda tidak tersekat pada logo Apple sekali lagi, cuba penyelesaian berikut.

  3. Cuba mengecas dengan kabel baharu atau berbeza

  Satu penyelesaian yang mungkin untuk Apple Watch anda tersekat pada logo Apple adalah untuk memeriksa sama ada kabel pengecasan menyebabkan masalah. Kadangkala, kabel yang rosak tidak dapat memberikan kuasa yang mencukupi kepada peranti.

  Jadi, cuba gunakan kabel baharu yang diperakui oleh Apple dan dibuat khusus untuk Apple Watch. Anda juga boleh cuba menggunakan penyesuai kuasa yang berbeza.

  Sebelum melabur dalam kabel baharu, saya amat mengesyorkan untuk meminjam kabel yang berfungsi daripada rakan anda dan menyemak sama ada Apple Watch boleh dicas semula. Ini perlu dilakukan untuk mengesahkan sama ada kabel adalah punca sebenar.

  Apabila anda menyambungkan kabel dan penyesuai baharu, berikannya beberapa minit untuk melihat sama ada Jam tangan mula mengecas. Jika isu sebelumnya adalah kerana kabel yang rosak, Apple Watch harus mula mengecas dalam masa beberapa minit dan kemudian mulakan semula seperti biasa.

  4. Nyahgandingkan Apple Watch dan gandingkannya semula

  Sebaik sahaja Jam Tangan tidak lagi melekat pada logo Apple, adalah idea yang baik untuk menyahgandingkannya dan memasangkannya semula.

  Menyahgandingkan Apple Watch anda daripada iPhone anda yang disambungkan pada asasnya mewujudkan semula sambungan baharu antara peranti anda, dengan itu menyelesaikan sebarang gangguan atau konflik perisian yang menyebabkan logo anda menjadi beku.

  Berikut ialah panduan terperinci tentang cara menyahgandingkan dan menggandingkan Apple Watch jika anda baharu dalam proses tersebut.

  5. Kemas kini watchOS

  Dengan setiap kemas kini perisian, Apple cuba membetulkan isu sedia ada dan juga memperkenalkan ciri baharu. Jika anda menghadapi masalah berulang dengan Apple Watch anda, pastikan anda menjalankan watchOS terkini.

  Memandangkan Apple Watch anda tersekat pada logo Apple, anda boleh mengikuti langkah ini pada iPhone anda.

  1. Buka apl Tonton pada iPhone anda → Pergi ke tab Jam Tangan Saya.
  2. Ketik Umum → Kemas Kini Perisian.

   buka apl jam tangan ketik umum dalam tab jam tangan saya dan kemudian ketik kemas kini perisian pada iphone

  3. Pilih Muat Turun dan Pasang jika kemas kini tersedia.

  Anda juga boleh mendayakan Kemas Kini Automatik untuk menerima pemberitahuan tentang versi OS terkini dan memberikan kebenaran untuk memasang yang sama.

  6. Biarkan bateri habis sepenuhnya

  Ini mungkin kelihatan agak rumit, tetapi satu penyelesaian yang mungkin adalah membiarkan bateri Apple Watch anda habis sepenuhnya.

  Setelah bateri Apple Watch telah habis sepenuhnya, meletakkan Watch pada pengecasnya harus memulakan mula semula biasa.

  Proses ini boleh mengambil masa beberapa jam atau bahkan sehari, bergantung pada kapasiti dan penggunaan bateri jam tangan anda. Dan sekiranya anda belum tahu, berikut ialah cara anda boleh menyemak hayat bateri Apple Watch.

  Walau bagaimanapun, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa kaedah ini mungkin tidak berfungsi untuk semua kes dan harus dipertimbangkan sebagai pilihan terakhir jika langkah penyelesaian masalah lain telah gagal.

  7. Tetapkan semula kilang Apple Watch anda

  Ini boleh membosankan, tetapi ia membetulkan beberapa masalah. Sebaik sahaja anda menetapkan semula kilang Apple Watch anda, datanya akan dikosongkan dan ditetapkan kepada tetapan lalai.

  Semua apl, muzik, foto dan tetapan akan dipadamkan dan ditetapkan kepada lalai. Begini cara anda boleh menetapkan semula Apple Watch anda daripada iPhone anda.

  1. Buka apl Tonton → Pergi ke tab Jam Tangan Saya.
  2. Pergi ke Umum → Tatal ke bawah untuk Tetapkan Semula.

   Pergi ke Jam Tangan Saya, Umum dan Pilih Tetapkan Semula

  3. Pilih Padam Kandungan dan Tetapan Apple Watch.
  4. Ketik Padam Semua Kandungan dan Tetapan untuk mengesahkan pilihan anda. Masukkan kata laluan anda jika digesa.

   Pilih Padam Kandungan dan Tetapan Apple Watch, Ketik Padam Semua Kandungan dan Tetapan

  Setelah pemadaman selesai, sediakan Jam Tangan anda sebagai baharu.

  Nota: Jangan pulihkan daripada sandaran untuk mengelakkan masalah lama daripada dipindahkan. Selepas anda menyediakan Jam Tangan, anda boleh memuat turun apl yang paling kerap anda gunakan dan juga menyegerakkan muzik atau foto daripada iPhone.

  Bolehkah apl pihak ketiga menyebabkan Apple Watch saya tersekat pada logo Apple?

  Walaupun ia jarang berlaku, kemungkinan besar apl pihak ketiga yang telah anda pasang pada iPhone anda boleh menyebabkan masalah keserasian dan meninggalkan Apple Watch anda beku pada logo Apple. Jika anda fikir apl tertentu harus dipersalahkan, cuba alih keluar apl itu daripada iPhone anda untuk melihat sama ada masalah itu hilang.

  Adakah mungkin isu perkakasan boleh menyebabkan Apple Watch saya tersekat pada logo Apple?

  Ya, masalah perkakasan pada Apple Watch anda boleh menyebabkannya tersekat pada logo syarikat.

  Bolehkah kemas kini perisian yang gagal menyebabkan Apple Watch tersekat pada logo Apple?

  Ya, kemas kini perisian yang tidak berjaya atau dibatalkan boleh mengakibatkan Apple Watch tersekat pada logo Apple.

  Mengakhiri…

  Anda mungkin merasa kecewa dan bimbang apabila Apple Watch anda tersekat pada logo Apple. Tetapi penting untuk diingat bahawa mana-mana peranti, termasuk jam tangan pintar, terdedah kepada masalah teknologi.

  Menggunakan teknik yang digariskan di atas, anda sudah pasti boleh membetulkan sebarang isu perkakasan atau perisian yang mungkin ditunjukkan oleh logo Apple pada skrin. Namun begitu, anda boleh menghubungi Sokongan Apple jika tiada apa yang berkesan untuk anda setakat ini.

  Baca lebih lanjut:

  • Bagaimana untuk menyesuaikan Wajah Jam Tangan Apple
  • Cari Apple Watch yang hilang
  • Apple Watch tidak menjejaki langkah? Bagaimana untuk membetulkannya

  Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.