Apple Watch Ultra 2 Disahkan Mempunyai Kapasiti Bateri Lebih Tinggi

40
nextpit Apple Watch Ultra 2 Ujian Sampingan
© nextpit

Apple melancarkan Watch Ultra 2 tanpa sebarang peningkatan bateri yang ketara berbanding Watch Ultra yang asal. Tidak seperti kebanyakan pengeluar, pengeluar iPhone tidak mendedahkan kapasiti bateri sebenar jam tangannya. Sebaliknya, Apple merujuk spesifikasi bateri dari segi jam. Walau bagaimanapun, jika anda berminat untuk mengetahui nombor sebenar, ini nampaknya telah didedahkan.

  • Juga menarik untuk dibaca: Petua teratas tentang cara memanjangkan hayat bateri Apple Watch

Bateri Apple Watch Ultra 2 dan Watch Series 9

Dalam video teardown, iFixit berjaya mendedahkan kapasiti bateri kedua-dua Apple Watch Ultra 2 dan Watch Series 9. Pada asasnya, model Watch Ultra 2 baharu memaparkan sel yang lebih besar sedikit pada 564 mAh. Perbezaan daripada Watch Ultra asal (ulasan) sebenarnya kecil dengan peningkatan 22 mAh, atau 4 peratus.

Untuk Siri Jam Tangan 9, kedua-dua saiz sarung 41 mm dan 45 mm ditunjukkan untuk menampilkan jenis sel bateri yang sama. Varian yang lebih kecil mempunyai penarafan 282 mAh yang sama seperti Watch Series 8 (ulasan). Sebaliknya, Watch Series 9 yang lebih besar mempunyai kapasiti 308 mAh, menjadikannya serupa dengan pendahulunya.

Kapasiti Bateri Apple Watch Ultra 2 dan Siri 9

Model Bateri Model Bateri
Apple Watch Ultra 2 564 mAh Apple Watch Ultra 542 mAh
Siri Apple Watch 9 (41 mm) 282 mAh Siri Apple Watch 8 (41 mm) 282 mAh
Siri Apple Watch 9 (45 mm) 308 mAh Siri Apple Watch 8 (45 mm) 308 mAh

Walaupun kapasiti meningkat sedikit, Apple Watch Ultra 2 masih dinilai untuk menampilkan hayat bateri 36 jam dalam penggunaan standard dan kira-kira 72 jam apabila mod penjimatan bateri didayakan. Perbezaan kemungkinan besar akan menggantikan panel paparan yang lebih cerah dan cipset Apple S9 SiP yang lebih berkebolehan.

Seperti dalam kebanyakan kes, kami masih belum mengetahui sama ada anggaran hayat bateri jam tangan yang disenaraikan adalah tepat dengan penggunaan kehidupan sebenar dalam semakan kami yang meluas. Walau bagaimanapun, jika anda menjangkakan sebarang perubahan yang bermakna, kemungkinan besar anda akan kecewa.

Ini adalah kes yang agak berbeza untuk Vanilla Watch Series 9. Walaupun kapasiti bateri kekal sama, Apple menyenaraikan penarafan bateri 18 jam yang sama untuk penggunaan biasa walaupun mempunyai skrin yang lebih cerah pada jam tangan, yang masih kurang memberangsangkan berbanding kebanyakan Android dan jam tangan pintar Fitbit.

Apakah pendapat anda tentang Apple tidak menambah baik bateri jam tangan pintar generasi akan datang? Adakah ini mungkin menjejaskan keputusan pembelian anda apabila melibatkan mana-mana model baharu? Jangan ragu untuk memukul kami dengan jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Youtube

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya