Apple Watch Ultra dan Siri 8 mendapat GPS bebas pada setiap masa

89
NextPit Apple Watch SE 2022 Compass
© NextPit

Walaupun penderia GPS terbina dalam tersedia, jam tangan pintar Apple telah bergantung pada iPhone berdekatan untuk GPS. Walaupun ini memanjangkan hayat bateri jam tangan, masih terdapat beberapa kaveat seperti kedudukan yang kurang tepat. Apple sedang menukar kaedah ini pada Watch Series 8, Ultra dan SE (2022) baharu.

Kemunculan pengoptimuman perisian yang lebih baik dan kapasiti bateri yang lebih besar, terutamanya pada Watch Ultra, telah membolehkan Apple menawarkan hayat bateri yang lebih lama pada yang boleh dipakai. Inilah sebabnya mengapa model Jam Tangan 2022 kini menggunakan penderia GPS terbina dalam mereka tanpa menyambung ke iPhone walaupun yang kedua berdekatan mengikut halaman sokongan syarikat.

  • Jangan ketinggalan: Cara mencari jam tangan Samsung Galaxy terbaik untuk anda.

Tiada GPS bebas untuk Watch Series 7

Perubahan itu dilihat oleh DC Rainmaker, yang secara khusus mengatakan penggunaan GPS bebas untuk Watch Series 8, Watch Ultra, dan juga Watch SE 2. Walau bagaimanapun, ia menambah bahawa model seperti Watch Series 7 hingga siri Watch yang lebih lama akan memenangi ‘ t akan mengambil kesempatan daripada sistem ini.

Apple tidak menyatakan sebab mengapa ia tidak akan tersedia pada Watch Series 7 walaupun ia berkongsi penderia GPS yang sama dengan Watch Series 8. Antara jam tangan yang dilancarkan tahun ini, hanya Watch Ultra yang dilengkapi dengan dwi-jalur. GPS, jadi pilihan jenama Cupertino ini mungkin merujuk kepada penggunaan S8 SiP (system-in-package) yang ditala dengan baik pada jam tangan terkini.

Sudah tentu, Apple menyatakan bahawa GPS akan digunakan untuk mana-mana model Watch jika tiada iPhone tersedia untuk disambungkan. Satu-satunya kelemahan ini ialah ia akan menghabiskan hayat bateri jam pintar anda dengan lebih cepat berbanding dengan mengetik pada ciri kedudukan telefon bimbit anda.

Kami ingin mengetahui cara anda menggunakan Apple Watch anda semasa bersenam di luar. Adakah anda juga membawa telefon pintar anda? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: TheVerge
Sumber:
DC Rainmaker