Arlo Pro 5S dilancarkan: Kamera pintar yang boleh berfungsi tanpa Wi-Fi

132
Kamera keselamatan Arlo Pro 5S
© Arlo

Arlo telah memperkenalkan kamera keselamatan pintar Pro 5S 2K baharu. Daripada peningkatan drastik kepada Arlo Pro 4 (XL), Arlo Pro 5S (2K) memfokuskan pada meningkatkan hayat bateri dan rangkaian yang lebih kukuh dengan Wi-Fi dwi-jalurnya. Syarikat itu juga memperkenalkan Sistem Keselamatan Rumah Arlo, yang merupakan hab pemantauan dan keselamatan semua-dalam-satu.

TL;DR

  • Arlo memperkenalkan kamera Pro 5Snya dengan hayat bateri 8 bulan dan Wi-Fi dwi-jalur.
  • Sistem Keselamatan Rumah Arlo dilancarkan.
  • Arlo Pro 5S berharga $249 manakala Sistem Keselamatan Rumah Arlo bermula pada $199.

Kamera pintar Arlo Pro 5S (2K) mengambil kebanyakan ciri generasi sebelumnya. Ia mempunyai binaan kalis cuaca dan wayarles yang sama serta keupayaan rakaman. Kedua-dua lampu sorot LED dan fungsi penggera siren disimpan untuk menghalang penceroboh. Salah satu tambahan yang ketara di sini ialah sokongan untuk rangkaian Wi-Fi 2.4 Ghz dan 5 GHz untuk masa pemuatan video yang lebih dipercayai dan lebih pantas.

  • Google memperkenalkan Nest WiFi Pro dan Doorbell 2 dengan standard rumah pintar Matter

Keupayaan rakaman tidak berubah tetapi hayat bateri yang lebih baik

Arlo’s Pro 5S merakam kualiti video 2K atau bersamaan dengan 2560×1440 piksel. Pada masa yang sama, ia mempunyai medan pandangan 160 darjah (pepenjuru), pengesan gerakan tunggal pada 130 darjah (mendatar) dan zum digital 12x. Seperti kebanyakan peranti keselamatan mewah, Pro 5S menampilkan penglihatan malam dengan rakaman warna penuh.

Hayat bateri pada peranti keselamatan Arlo baharu adalah lebih lama pada 8 bulan berbanding 6 bulan pada peranti pendahulunya sebelum ia memerlukan pengecasan. Begitu juga, ia berfungsi dengan perumah bateri boleh dicas semula Arlo XL dan pengecasan solar. Menurut Arlo, Pro 5S akan beroperasi tanpa hab pintar atau stesen pangkalan. Tambahan pula, kamera ini serasi dengan pembantu pintar seperti Google Home dan Alexa Amazon.

Sistem Keselamatan Rumah Arlo

Sistem keselamatan rumah pintar baharu Arlo dengan hab utama dan penderia pad kekunci / © Arlo

Harga Arlo Pro 5 dan Sistem Keselamatan Rumah Arlo baharu

Arlo’s Pro 5S ialah kamera pertama yang menyokong sepenuhnya Sistem Keselamatan Rumah Arlo baharu. Ini memberikan beberapa kelebihan kepada peranti seperti operasi tanpa gangguan semasa bekalan elektrik dan rangkaian terputus. Yang terakhir termasuk hab pusat dengan pad angka untuk hubungan kecemasan dan ketersambungan selular sebagai perkhidmatan pilihan. Ia dipasangkan dengan penderia yang mengesan asap, suhu, orientasi dan parameter ambien yang lain.

Arlo Pro 5S dijual pada harga $249 dan tersedia untuk pra-pesanan di laman web syarikat di AS. Sebaliknya, Sistem Keselamatan Rumah Arlo dengan hab tengah dan set dua papan kekunci dijual pada harga $199.

Sumber:
Arlo