Asus Zenfone 10: Spesifikasi Bocor Petunjuk Bateri Gila dan Naik Taraf Kamera

71
Gambar Asus Zenfone 9 NextPit 4
© NextPit

Asus Zenfone 9 adalah salah satu telefon kompak perdana yang dilancarkan tahun lepas. Dan berdasarkan jadual syarikat, Zenfone 10 boleh dikeluarkan pada musim luruh tahun 2023. Anehnya, peranti yang tidak diumumkan itu kini bercadang untuk menyimpang daripada status padat yang memihak kepada bateri yang lebih besar dan spesifikasi kamera yang lebih baik.

Zenfone 10 Asus mungkin tidak dapat digunakan seperti pendahulunya berdasarkan spesifikasi bocor yang dikongsi oleh pembocor Paras Guglani melalui Pricebaba. Walaupun Zenfone 9 yang kami semak dihantar dengan paparan 5.9-inci, penggantinya diberi tip dengan panel AMOLED yang lebih besar berukuran 6.3 inci bersama-sama dengan kadar penyegaran 120 Hz yang sama.

  • Telefon pintar kompak terbaik: Berapa inci yang anda perlukan?

Sebagai perbandingan, paparan yang diregangkan boleh meletakkan Zenfone 10 di atas wilayah Galaxy S23 dengan panel AMOLED 6.1 inci. Tetapi jika Asus akan menggunakan bezel yang lebih nipis, saiz sebenar Zefone10 mungkin tidak berbeza secara drastik. Selain itu, penarafan rintangan habuk dan air IP68 dijangka akan dikekalkan.

Kamera Asus Zenfone 9.

Kamera utama Zenfone 9 menawarkan penstabilan gimbal. / © NextPit

Pemproses dan kamera Asus Zenfone 10

Di luar skrin, Zenfone 10 dilaporkan mempunyai cipset Snapdragon 8 Gen 2 dan 16 GB RAM. Pilihan storan dikhabarkan 256 dan 512 GB. Sementara itu, jabatan kamera boleh melihat peningkatan ketara yang menunjukkan kepada sensor utama 200 MP baharu yang akan menggantikan snapper 50 MP semasa.

Asus boleh menambah baik atau mengekalkan hayat bateri Zenfone 9 yang mengagumkan. Sehubungan itu, Zenfone 10 akan memperoleh kapasiti bateri 5000 mAh yang lebih besar. Saiznya adalah kira-kira 14 peratus lebih jus daripada perdana kompak tahun lepas dan terutamanya mengatasi Galaxy S23 dengan bateri 3900 mAhnya. Tiada kata jika pengecasan lebih pantas dirancang. Begitu juga, Zenfone 10 akan berjalan pada Android 13 semasa pelancaran.

Apakah saiz skrin yang anda anggap sebagai telefon berguna? Dan adakah anda lebih suka mempunyai daya tahan yang lebih lama daripada mempunyai bentuk yang padat? Kami ingin mendengar jawapan anda di bahagian komen.