Asus’ Zenfone 11 Digambarkan dengan Paparan Baharu dan RAM yang Banyak

9
Asus Zenfone 10
© nextpit

Tahun lepas, Asus dikhabarkan akan membatalkan talian Zenfone dan hanya mengekalkan rangkaian ROG Phone sahaja. Syarikat Taiwan itu cepat menolak dan menutup spekulasi itu. Kata-kata Asus disokong apabila Zenfone 11 Ultra muncul bersama-sama dengan ROG Phone 8 yang berteraskan permainan. Kini, terdapat satu lagi Zenfone telah muncul dalam bentuk Zenfone 11, iaitu pengganti kepada Zenfone 10.

Daripada menamatkan jenama Zenfone sama sekali, kini lebih jelas bahawa Asus malah mahu mengembangkan katalog. Selain Zenfone 11 Ultra yang telah bocor beberapa kali sebelum ini, model Zenfone standard dan kompak juga sedang dalam usaha.

  • Baca juga: Telefon pintar kompak terbaik untuk dibeli pada 2024

Asus Zenfone 11 menggunakan paparan lubang tebuk berpusat

Dengan ihsan 91Mobiles, Zenfone 11 mewah Asus ditemui daripada penyenaraian Google Play Console. Menariknya, imej yang dilampirkan menunjukkan lubang tebuk berpusat baharu untuk kamera swafoto. Ia juga menggambarkan bezel yang lebih nipis, terutamanya pada bahagian dagu.

Asus Zenfone 11

Foto pertama yang didakwa Asus Zenfone 11 mendedahkan kedudukan kamera swafoto yang dikemas kini dan bezel yang lebih nipis. / © 91Mobiles

Beberapa spesifikasi perkakasan utama peranti juga didedahkan, walaupun terdapat sedikit percanggahan dalam butiran pada GPU. Namun begitu, ia mengatakan Zenfone 11 akan dikuasakan oleh cipset SM8650 yang merupakan nama lain Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Ini bukanlah satu kejutan besar kerana Zenfone 10 (ulasan) menggunakan Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Adalah logik bahawa Asus akan memilih pengganti chipset perdana yang betul.

Tambahan pula, unit grafik itu dikatakan sebagai Adreno 830 dengan 903 MHz. Walau bagaimanapun, ini bukan GPU Adreno 730 yang disepadukan dengan Snapdragon 8 Gen 3 semasa, tetapi dalam cip Snapdragon 8 Gen 4 yang akan datang. Jadi, kemungkinan ini mungkin ralat memandangkan Snapdragon 8 Gen 4 belum diperkenalkan secara rasmi lagi.

Spesifikasi lain termasuk resolusi paparan HD penuh, yang menunjukkan estet skrin padat. Zenfone 10 tahun lepas tiba dengan skrin OLED 5.9 inci dengan resolusi 1080p dan kadar penyegaran 144 Hz. Selain itu, terdapat memori yang besar berjumlah 16 GB RAM.

Pada masa ini, kami hanya boleh mengandaikan bahawa Zenfone 11 dan Zenfone 11 Ultra mungkin diumumkan dalam beberapa bulan akan datang, walaupun belum ada jadual khusus lagi. Pada masa yang sama, ia masuk akal kerana Zenfone 10 telah dirasmikan pada Jun 2023.

Adakah anda fikir Asus mengekalkan bentuk padat pada Zenfone 11? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
91Mudah alih