Asus’ Zenfone 11 Ultra Bocor bersama ROG Phone 8

16
ujian asus zenfone 10 07
© nextpit

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tawaran telefon pintar Asus menampilkan Zenfone biasa dan ROG Phone yang mengutamakan permainan. Tahun depan, mereka dijangka melancarkan Zenfone 11 dan siri ROG Phone 8. Walau bagaimanapun, 2024 juga boleh melihat Asus menukar strateginya dengan memperkenalkan peranti Ultra dalam barisan terdahulu sambil menurunkan versi kompak, sekurang-kurangnya berdasarkan penyenaraian baharu.

  • Baca juga: Telefon pintar permainan terbaik yang boleh anda beli pada 2023 dan awal 2024.

Dilihat dalam pensijilan Bluetooth SIG (melalui Harga Pintar Saya), Asus sedang mengusahakan berbilang telefon pintar, termasuk ROG Phone 8 dan ROG Phone 8 Pro, atau pengganti ROG Phone 7 (ulasan). Apa yang mengejutkan ialah kemunculan Zenfone 11 Ultra dalam senarai juga, yang baru pertama kali kami dengar. Ini juga menandakan maklumat berkaitan pertama tentang julat.

Pensijilan Asus Zenfone 11 Ultra Bluetooth

Asus Zenfone 11 Ultra dan ROG Phone 8 yang akan datang diperakui oleh Bluetooth SIG / © Bluetooth SIG / Harga Pintar Saya

Walaupun tiada kesimpulan pasti dibuat berdasarkan nama baharu itu, ia menggambarkan Ultra berkongsi nombor model yang sama seperti siri ROG Phone 8, iaitu, ASUS_AI2401. Perbezaan utama ialah cara Zenfone 11 Ultra menggunakan H sebagai pengecam model dan bukannya A, C, D, E dan F untuk kedua-dua model permainan.

Adakah Zenfone 11 Ultra akan membawa paparan yang lebih besar dan spesifikasi yang lebih baik?

Jika ada apa-apa yang boleh kami buat daripada ini, mungkin Zenfone 11 Ultra juga mungkin berkongsi beberapa spesifikasi utama dengan ROG Phone 8 juga, seperti cipset Snapdragon 8 Gen 3, bateri yang besar dan konfigurasi memori. Ia juga boleh bermakna Asus akan berlepas dari faktor bentuk kompak Zenfone 10 (semakan) seperti yang dicadangkan oleh moniker Ultra pada masa lalu. Walau bagaimanapun, kami tidak menolak bahawa dua model Zenfone 11 boleh wujud secara bersebelahan.

Pada masa ini, Zenfone 10 memaparkan panel OLED 5.9-inci, yang secara relatifnya merupakan salah satu pilihan terkecil di pasaran. Dengan Zenfone 11 Ultra, kita mungkin melihat Asus meningkatkan kawasan tontonan di utara wilayah sub-7 inci yang setanding dengan Galaxy S23 Ultra (ulasan) atau iPhone 15 Pro Max (ulasan). Kemudian sekali lagi, Ultra mungkin tidak lebih daripada mempunyai perkakasan dalaman yang dipertingkatkan.

Telefon Asus ROG 8

Asus menggoda pelancaran ROG Phone 8 dan reka bentuk yang diubah suai / © Asus

Tiada maklumat mengenai jadual waktu khusus apabila ROG Phone 8 dan Zenfone 11 Ultra akan diumumkan. Walau bagaimanapun, Asus telah mula menggoda katalog permainan generasi akan datang, yang mendedahkan pelancaran yang tidak lama lagi dan menunjukkan reka bentuk yang dibaik pulih untuk perumahan kamera. Tidak diketahui sama ada Ultra akan menampilkan bahagian luar yang serupa. Apa pendapat kamu?

Adakah logik untuk Asus menawarkan model Zenfone yang lebih besar? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda di bahagian komen.