Bagaimana Hubungan Anda dengan Kerja? Di AS, Ia Mungkin Lebih Baik

31
Hubungan AdobeStock Jobbio dengan kerja
© Mediaparts / Adobe Stock

Apakah hubungan yang paling penting dalam hidup anda? Jawapan semulajadi sudah tentu kawan dan keluarga, pasangan dan pasangan. Ada juga yang mungkin memetik haiwan peliharaan mereka.

Adakah anda pernah menganggap bahawa hubungan anda dengan pekerjaan anda mungkin antara yang paling penting dalam hari anda? Lagipun, anda mungkin menghabiskan sebahagian besar masa anda di tempat kerja (maya atau sebaliknya); ia adalah sumber pendapatan anda, punca tekanan dan kejayaan anda, senarai itu diteruskan.

Tidak dinafikan ia adalah sebahagian besar dalam hidup anda, dan penyelidikan baharu oleh HP sedang menggesa kami untuk memupuk dan mengurusnya dengan cara yang sama.

Kajian global itu menawarkan cara baharu untuk masyarakat memantau, mengukur dan mendapatkan pandangan tentang perasaan pekerja dalam pelbagai industri di seluruh dunia, perkara yang mereka inginkan, sebab mereka inginkan pengalaman kerja yang lebih memuaskan, dan cara organisasi dan pemimpin mereka mesti menyesuaikan diri untuk memenuhi pertumbuhan yang semakin meningkat. jangkaan.

Hubungan kerja yang tidak sihat

Ia merupakan kajian pertama seumpamanya, menawarkan cara baharu untuk memantau, mengukur dan mendapatkan cerapan tentang pekerja di seluruh dunia.

Bagaimana perasaan mereka? Apa yang mereka mahu? Apakah pengalaman kerja baharu dan memuaskan yang mereka dambakan, dan bagaimanakah pemimpin dan organisasi boleh menyesuaikan diri untuk memenuhi harapan ini dan lain-lain?

Soalan-soalan ini dan banyak lagi dibincangkan dalam laporan itu, dan ringkasannya agak mengecewakan: hubungan dunia dengan kerja adalah tidak sihat.

Menurut laporan itu, hanya 28% pekerja berpengetahuan di AS mempunyai “hubungan yang sihat dengan kerja”, satu pecahan melebihi purata global 27%.

Tahap terendah ialah Jepun, di mana hanya 5% orang yang mempunyai hubungan baik dengan pekerjaan, manakala tahap tertinggi adalah dengan rakyat India, iaitu 50%.

Seperti mana-mana yang lain, hubungan yang tidak sihat dengan kerja boleh membahayakan kesihatan mental dan fizikal anda. Ia boleh mempengaruhi produktiviti, semangat dan penglibatan secara negatif, apatah lagi pengekalan kakitangan.

Indeks Perhubungan Kerja HP ​​mendedahkan bahawa pekerja di era moden sanggup memperoleh pendapatan yang lebih rendah jika mereka yakin peranan mereka akan menjadi yang mereka suka. Tahun-tahun pandemik membuktikan kepentingan budaya di tempat kerja, dan hari ini, pekerja mahu menjadi diri mereka sendiri dalam peranan mereka.

Tunjang perhubungan kerja yang baik

Hubungan kerja yang sihat didorong oleh enam pemacu teras; pengetahuan dan wawasan tentang tonggak ini boleh membolehkan individu, pasukan dan pemimpin membina hubungan yang lebih baik dengan kerja.

Pemenuhan

Pemenuhan di tempat kerja muncul daripada tujuan, makna dan pemerkasaan di kalangan individu dan pasukan

Kemahiran

Keyakinan berkembang dengan memanfaatkan semangat yang dimiliki oleh pekerja untuk mempelajari kemahiran baharu, dan menyediakan jalan serta sumber untuk melakukannya

Kepimpinan

Empati dan hubungan emosi daripada mereka yang bertanggungjawab terbukti lebih berkesan daripada pendekatan disiplin

Alatan

Teknologi yang betul––moden, cekap dan sentiasa berkembang––memacu penglibatan pekerja melalui semangat dan transformasi

Mementingkan rakyat

Meletakkan orang di tengah-tengah keputusan, bukannya keuntungan, menggalakkan orang yang sama berasa dihargai dan bermotivasi

Ruang kerja

Fleksibiliti dalam tempat dan masa pekerja bekerja, didayakan oleh peralihan yang lancar antara medium, menggalakkan kepercayaan dan kepuasan, dan keseimbangan kerja-kehidupan yang sihat untuk semua.

Jika anda telah memutuskan sudah tiba masanya untuk berehat dan sesuatu yang baharu, lawati Papan Kerja NextPit untuk mencari penempatan sempurna anda.

Di Maryland dan di seluruh Amerika Syarikat, penyedia perkhidmatan IT Leidos terkenal dengan penyepaduan sistem IT yang kompleks untuk beberapa agensi persekutuan dan antarabangsa AS. Firma itu sedang mencari a Pembangun Java Kanan untuk menyokong usahanya ke arah memaksimumkan faedah keselamatan awam cap jari, DNA dan padanan muka. Bekerjasama dengan pasukan tempatan serta lebih jauh di AS dan UK, dalam peranan ini anda akan memainkan peranan penting dalam mengekalkan teknologi sedia ada semasa ia berhijrah ke awan, bersama-sama dengan membangunkan dan menyampaikan ciri baharu yang inovatif.

Booz Allen Hamilton sedang mencari seorang Pembangun Perisian untuk bekerja di lokasi Annapolis Junction di mana anda akan menyediakan perkhidmatan pembangunan keupayaan operasi rangkaian komputer dan kejuruteraan, termasuk pertahanan dan eksploitasi untuk mendapatkan kelebihan strategik. Anda akan menggunakan prinsip, teori dan konsep termaju, menyumbang kepada pembangunan prinsip dan konsep baharu. Ijazah Sarjana Muda, pengalaman lapan tahun dengan pengaturcaraan, serta pengalaman membangun dengan Unix/Linux dan Python diperlukan.

Menginap di California, San Leandro tepatnya, HCL Technologies sedang mencari a Pembangun Kanan Hadoop untuk menyertai pasukannya. Sebagai salah satu syarikat teknologi yang paling pesat berkembang di dunia, HCL mempunyai objektif bercita-cita tinggi untuk memajukan dunia teknologi melalui kreativiti dan inovasi. Faedah yang meluas diserlahkan dalam peluang ini, jadi minat selanjutnya adalah digalakkan.

Mulakan carian kerja anda hari ini di NextPit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.