Bagaimana huraian kerja boleh mendedahkan jika tempat kerja adalah toksik

93
penyesalan perletakan jawatan shutterstock jobbio
© 89stocker / Shutterstock.com

Jika anda sedang mencari pekerjaan baharu, mungkin anda sudah bersedia untuk cabaran, mungkin anda tidak dapat menanggung bos anda, atau mungkin anda mengambil kesempatan daripada pasaran buruh yang hangat dan mencari pekerjaan untuk mendapatkan lebih banyak wang.

Sebab anda berpindah peranan mungkin berbeza daripada rakan sekerja anda, tetapi hakikatnya semua orang berharap majikan baharu mereka akan menjadi lebih baik daripada yang lepas – walaupun dalam cara yang berbeza. Walau bagaimanapun, tidak kira industri, tidak kira peranan anda atau tidak kira tahap anda, tempat kerja toksik tidak pernah menjadi matlamat.

Tetapi bagaimana anda boleh mengetahui sama ada tempat kerja adalah toksik? Anda boleh melakukan penyelidikan, anda boleh bercakap dengan orang yang sama ada bekerja atau bekerja di sana, atau anda boleh membaca dengan teliti huraian kerja dan menyemaknya dengan helaian tipu tempat kerja toksik kami.

Terdapat beberapa frasa yang harus dianggap sebagai bendera merah.

1. Pakai Banyak Topi

Jika huraian kerja menyatakan bahawa calon yang berjaya akan dikehendaki memakai banyak topi secara amnya bermakna pasukan secara keseluruhannya kekurangan kakitangan. Anda diupah untuk set kemahiran anda dalam satu bidang, dan walaupun tiada siapa yang keberatan membantu semasa masa sibuk, memanjangkan diri anda melepasi peranan dan tugas berdedikasi anda dalam jangka panjang bukanlah penyelesaian. Ia adalah resipi untuk keletihan.

2. Kami Keluarga

Rakan kerja anda bukan keluarga anda. Biarkan perkara itu meresap. Walaupun semua orang mahu meneruskan hubungan dengan rakan sekerja mereka dan mempunyai persekitaran kerja yang menyenangkan, konsep perniagaan dibina di atas sempadan. Jika perihalan kerja menyebut persekitaran “seperti keluarga”, itu adalah tanda merah yang anda akan diminta untuk pergi ke atas dan di luar dari semasa ke semasa. Ini juga menunjukkan persekitaran yang menyukarkan pekerja untuk mengatakan tidak.

3. Persekitaran Pantas

Sesetengah industri mengikut sifatnya bergerak pantas, namun jika syarikat menggambarkan dirinya sebagai bergerak pantas, ia secara amnya membayangkan bahawa tidak ada masa yang mencukupi untuk melakukan kerja anda, kerana permintaannya terlalu tinggi. Kitaran toksik ini berterusan apabila anda bekerja lebih masa untuk menyelesaikan tugasan dan kemudian tidak dapat mewujudkan semula keseimbangan kehidupan kerja tanpa membiarkan output anda terjejas.

4. Gaji dan Faedah Berdaya saing

Walaupun tidak semestinya bendera merah, kenyataan tentang gaji dan faedah kompetitif yang tidak diterangkan dalam huraian kerja harus dicatatkan untuk dibincangkan semasa panggilan dengan perekrut atau semasa peringkat pemeriksaan. Berapa lama anda perlu bekerja di sana sebelum caruman pencen bermula? Apakah yang sebenarnya dilindungi dengan insurans kesihatan? Dan bagaimanakah rancangan stok kakitangan sebenarnya berfungsi?

Harapan tidak hilang: Untuk setiap pekerjaan yang anda putuskan untuk tidak memohon kerana bendera merah dalam huraian, terdapat ratusan lagi syarikat yang berdedikasi untuk melayan kakitangan dengan baik, menawarkan faedah sebenar, latihan berterusan dan pakej pampasan yang murah merentasi tonggak kewangan dan bukan kewangan . Kami telah melakukan beberapa kerja keras dengan menyerlahkan tiga daripada yang terbaik di bawah.

epal

Bagi mereka yang berminat untuk menceburkan diri dalam bidang teknologi, syarikat teknologi utama mestilah begitu epal. Secara berterusan, syarikat itu bukan sahaja menolak sempadan apa yang mungkin, ia mengambil berat tentang kesihatan dan kesejahteraan pekerja, menawarkan masa berbayar yang banyak, program insurans kesihatan, kredit gim dan pelan pembelian stok kakitangan. Apple sedang mengambil pekerja untuk a Pengurus Kanan Kejuruteraana Jurutera Perisian Java dan a Jurutera Pembelajaran Mesin. Terokai semua peluang yang tersedia pada masa ini di epal.

riak

riak ialah rangkaian pembayaran global dengan bank utama dan penyedia perkhidmatan kewangan sebagai pelanggannya. Syarikat itu menawarkan gaji yang kompetitif, bonus dan ekuiti serta perubatan dan pergigian berbayar, insurans penglihatan berbayar, faedah komuter, polisi percutian fleksibel dan polisi cuti ibu bapa yang terkemuka di industri dan faedah perancangan keluarga. Peranan semasa di Ripple termasuk a Jurutera Perisian Blockchain, dan Pengarah, Pembelajaran Mesin. Terokai semua peranan terbuka di riak sekarang.

CrowdStrike

Gergasi keselamatan siber CrowdStrike secara konsisten dinamakan sebagai salah satu syarikat teknologi terbaik untuk bekerja – di seluruh dunia. Dasar terpencil sepenuhnya mereka bermakna pekerja tidak perlu menangani berat sebelah dekat atau memperjuangkan peluang yang fleksibel manakala faedah termasuk sumbangan 401K, penjagaan kesihatan, cuti keluarga, sokongan kewangan untuk latihan berterusan dan pelan pembelian saham yang komprehensif. CrowdStrike sedang mencari untuk diupah jurutera yang berpengalaman dalam UI serta Penganalisis Kandungan Keselamatan. Terokai semua peluang yang ada pada masa ini di CrowdStrike.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di NextPit Job Board – temui semua peluang sekarang. Artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.