Bagaimana Skor Snapchat Dikira

137

Snapchat telah menguasai seni untuk membuat penggunanya berinteraksi lebih banyak. Mereka telah menggabungkan apl mereka dengan skor Snapchat, nombor misteri yang membolehkan anda mengetahui sebahagian betapa aktifnya anda di platform media sosial. Walau bagaimanapun, Snapchat tidak akan datang dengan tepat bagaimana skor itu dikira.

Bagaimana Skor Snapchat Dikira

Jika anda melihat Soalan Lazim Snapchat tentang skor ini, mereka merujuknya sebagai “persamaan khas super rahsia.” Mereka membayangkan bahawa persamaan ini melibatkan bilangan snap yang telah anda hantar dan terima. Walau bagaimanapun, mereka juga menyebut “beberapa faktor lain.” Ringkasnya, anda boleh yakin bahawa aktif pada apl mungkin akan membantu skor anda, tetapi anda tidak dapat mengetahui dengan tepat caranya.

Memahami Snapscore

Pelbagai blog teknologi dan tapak pihak ketiga telah cuba menyelesaikan masalah skor ini untuk mengetahui cara aktiviti Snapchat mempengaruhi mereka. Ramai daripada mereka telah berjaya mencari beberapa elemen yang sama. Walau bagaimanapun, penemuan ini tidak pernah disahkan oleh pembangun aplikasi. Pertimbangkan makanan ini untuk difikirkan.

 • Snap Dihantar dan Diterima – Snapchat telah pun mengesahkan bahawa fungsi asas ini memainkan peranan dalam skor.

 • Pengguna Ditambah – Berapa ramai orang yang anda ikuti? Berapa ramai yang anda berkawan?

 • Kekerapan Snap – Berapa kerap anda menggunakan aplikasi?

 • Panjang SnapStreaks – Anda boleh mempunyai SnapStreaks dengan rakan dengan menghantar dan menerima snap selama beberapa hari berturut-turut.

 • Cerita Disiarkan – Berapa kerap anda menyiarkan cerita?

 • Mata Bonus untuk Kembali – Banyak sumber berteori bahawa jika anda telah lama tidak menggunakan apl itu dan kemudian kembali dan mula merakam, maka anda akan mendapat peningkatan pada skor anda.

Ringkasnya, gunakan apl Snapchat, gunakannya dengan kerap dan manfaatkan banyak cirinya. Lakukan ini, dan anda akan mendapat skor Snapchat yang sihat.

Cara Mencari Skor Snapchat Anda

Bagaimanakah anda mengetahui skor Snapchat anda untuk membandingkannya dengan rakan anda? Adakah markah mereka lebih besar daripada markah anda? Lebih mudah untuk mencari skor Snapchat anda daripada yang anda fikirkan.

 1. Pergi ke skrin profil anda dengan mengetik pada “ikon Bitmoji” anda atau bulatan di penjuru kiri sebelah atas jika anda tidak mempunyai ikon Bitmoji.
 2. Cari Nama Paparan anda di bawah imej Snapcode anda. Lihat di bawahnya untuk mencari maklumat tambahan. Nombor di antara nama pengguna dan tanda zodiak anda ialah Skor Snapchat anda.

 3. Ketik pada “Skor Snapchat” untuk mendedahkan dua nombor lain. Ini ialah bilangan syot yang telah anda hantar dan terima.

Jangan mengira bilangan snap yang dihantar dan diterima. Ia tidak akan menambah markah anda dalam apa-apa cara yang masuk akal.

Cara Mencari Snapcore Rakan Anda

Sekarang setelah anda mengetahui SnapScore anda, bagaimana anda mencari skor rakan anda? Adakah mereka mempunyai lebih banyak mata daripada anda? Snapchat tidak menyediakan sebarang papan pendahulu di mana anda boleh menjeling pengguna dengan volum tertinggi. Sebaliknya, anda perlu melihat markah secara individu dengan menyemak profil rakan anda.

 1. Daripada skrin “kamera” anda, “leret ke kanan” untuk membuka tetingkap sembang.
 2. Cari pengguna yang dimaksudkan.
 3. Ketik pada “ikon profil pengguna” untuk membuka halaman yang menunjukkan nama paparan, nama pengguna, dan skor.

Soalan Lazim Snapscore

Mengapa saya tidak dapat melihat Snapcore rakan saya?

Jika anda seorang pengguna Snapchat yang gemar, anda tahu betapa seriusnya Snapcore itu. Mengekalkan rakan anda dan mengembangkan senarai rakan anda adalah sama penting, selain daripada emoji rakan anda dan mendapat respons pantas kepada Snaps anda dengan segera.

Jika anda mempunyai rakan di Snapchat tetapi tidak dapat melihat Snapcore mereka, itu bermakna mereka belum menambahkan anda ke senarai rakan mereka atau mereka memadamkan anda. Snapchat hanya menunjukkan kepada anda Snapcore rakan bersama, bermakna pengguna juga berkawan dengan anda.

Jika ini adalah kebimbangan anda, anda boleh menghantar mesej kepada pengguna di Snapchat atau menggunakan tapak media sosial luaran untuk melihat sama ada mereka akan menambahkan anda.

Saya telah menghabiskan banyak masa untuk mengambil kumpulan, tetapi markah saya tidak meningkat. Apa yang sedang berlaku?

Walaupun pembangun Snapchat belum mengesahkannya, ia adalah kepercayaan yang diterima umum berdasarkan ujian bahawa melepak dalam kumpulan pada apl tidak akan meningkatkan SnapScore anda.

Jika anda sedang mencari cara untuk meningkatkan Snapscore anda dengan cepat, malangnya, kumpulan bukanlah jawapannya.

Bagaimanakah saya boleh meningkatkan Snapskor saya?

Cara terbaik untuk meningkatkan SnapScore anda ialah menambah rakan dan menghantar Snap satu-satu. Jika anda berdedikasi, dan anda mempunyai rakan baik yang cuba mencapai perkara yang sama seperti anda, buat perjanjian dengan mereka untuk Snap dengan kerap.

Sebagai bonus, anda boleh mendapatkan Snap Streak, yang membawa kepada emoji baharu sebagai tanda persahabatan Snapchat yang sebenar.

Bolehkah Snapcore saya turun?

Secara teknikalnya tidak, Snapscores tidak pernah turun—hanya naik. Senario ini bermakna anda tidak sepatutnya kehilangan mata. Walau bagaimanapun, gangguan kadangkala dilaporkan apabila Snapscores pengguna telah menurun. Jika skor anda menurun, anda mungkin mahu menggunakan pautan ‘Laporkan masalah’ dalam Snapchat untuk menghubungi seseorang untuk mendapatkan bantuan.

Mengapa Snapscore saya tidak meningkat?

Jika Snapscore anda tidak meningkat, ini adalah kerana anda tidak melakukan tingkah laku yang sesuai (mengetuk individu, menambah rakan, dsb.) untuk meningkatkan markah. Walau bagaimanapun, kesilapan berlaku. Tindakan terbaik anda ialah memastikan apl anda dikemas kini. Tutup apl dan buka semula, kemudian hubungi sokongan Snapchat.

Sebagai penutup, skor Snapchat anda tidak akan membuka kunci ciri khas Snapchat. Ia tidak akan memudahkan orang mencari dan mengikuti anda. Ia tidak berfungsi, secara teknikal. Walau bagaimanapun, anda mendapat trofi yang boleh anda banggakan kepada rakan anda.

Bagi keselamatan dan keselamatan, perlu diingat bahawa tapak web menipu anda dengan menganggap mereka boleh meningkatkan skor anda secara buatan jika anda membayar mereka wang. Mereka tidak boleh melakukan apa yang mereka dakwa, dan tidak berbaloi dengan kesukaran untuk mencari jalan yang sukar.

Hanya snap banyak, buat kawan baharu dan kagumi trofi internet anda. Tidak lama lagi anda akan menuju ke Snapcore yang lebih tinggi!