Bagaimana untuk Bermain Permainan Xbox pada iPhone atau iPad Anda?

28
iPhone Permainan Awan Xbox
© nextpit

iPhone 15 Pro (Max) boleh menjalankan permainan konsol tanpa sebarang masalah. Tetapi katalog permainan pada masa ini terhad kepada hanya satu tajuk: Resident Evil Village. Jika anda ingin bermain lebih banyak permainan pada iPhone anda, permainan awan ialah pilihan yang baik. Dalam tutorial ini, saya menerangkan cara bermain Xbox Cloud Gaming pada Apple iPhone anda.

  • Baca artikel pendapat saya untuk memahami mengapa iPhone 15 Pro akan menggegarkan permainan mudah alih

kandungan:

Apakah Xbox Cloud Gaming pada iPhone?

Jika anda sudah tahu jawapan kepada soalan ini, langkau bahagian ini dan pergi terus ke perkara seterusnya untuk tutorial langkah demi langkah.

Selama beberapa tahun sekarang, Microsoft telah menawarkan katalog permainan maya yang, dengan bayaran langganan, membolehkan anda mengakses ratusan permainan dan memasangnya pada Xbox atau PC anda. Katalog ini dipanggil Game Pass.

  • Semak semua model iPhone semasa dan perbezaannya dalam satu halaman

Dalam Game Pass, dan lebih khusus lagi dalam versi yang paling mahal—Permainan Pass Ultimate—anda mempunyai akses kepada Xbox Cloud Gaming. Ini membolehkan anda bukan sahaja mengakses katalog permainan maya dan memasangnya pada Xbox atau PC anda, tetapi juga untuk menstrim permainan ke mana-mana peranti yang serasi.

Anda tidak perlu mempunyai fail teknikal yang besar, semuanya diuruskan pada “PC maya” dan melalui pelayan jauh. Hanya kelajuan sambungan anda yang penting dan anda boleh menjalankan sebarang permainan pada telefon pintar atau tablet anda sehingga 1080p pada 60 FPS.

Bagaimanakah saya boleh mengakses Xbox Cloud Gaming pada iPhone saya?

Anda perlu menjadi pelanggan Xbox Game Pass Ultimate untuk mendapat manfaat daripada Xbox Cloud Gaming. Langganan ini berharga $14.99 sebulan. Kedua, terdapat aplikasi Xbox Game Pass rasmi pada iOS.

Tetapi ia tidak akan memberi manfaat kepada anda. Apl ini hanyalah untuk merujuk katalog permainan, memasang permainan dari jauh pada Xbox/PC anda melalui iPhone anda, atau mengurus akaun anda. Malah, untuk bermain Xbox Cloud Gaming, anda perlu melalui versi web di Safari. Ini caranya:

  1. Pada iPhone anda, buka aplikasi Safari dan pergi ke https://www.xbox.com/play
  2. Log masuk ke akaun Microsoft yang dikaitkan dengan langganan Game Pass Ultimate anda.
  3. Setelah berada di halaman utama Game Pass Ultimate, di bahagian bawah skrin, tekan ikon kongsi (segi empat kecil dengan anak panah ke atas).
  4. Dalam tetingkap pop timbul yang baru sahaja muncul, tatal ke bawah dan tekan Tambah ke skrin utama.
  5. Setelah pintasan telah dibuat, kembali ke skrin utama dan klik pada pintasan bertajuk Cloud Gaming.
Tangkapan skrin menunjukkan cara menambah Xbox Cloud Gaming pada skrin utama iPhone

Anda perlu menyambung ke akaun Xbox Game Pass Ultimate anda melalui tapak web, bukan apl iOS Game Pass. / © nextpit

Mulai sekarang, apa yang anda perlu lakukan ialah mengakses katalog Pas Permainan anda melalui pintasan ini. Anda akan dapat melancarkan semua permainan awan pada iPhone anda.

Dan begitulah, saya tahu, sebagai pengguna iOS, mencipta pintasan web pada skrin utama anda mesti berasa seperti sihir. Yakinlah, anda tidak melakukan jailbreak iPhone anda dan tidak berada dalam bahaya untuk diharamkan daripada pemujaan Holy Infinite Loop.

iPhone manakah yang serasi dengan Xbox Cloud Gaming?

Semua model iPhone yang menjalankan iOS 14.4 atau lebih baru adalah serasi. Secara konkrit, anda boleh mengambil iPhone 6S yang dikeluarkan pada 2015 dan bermain permainan awan padanya.

Untuk iPad, semua model yang menjalankan iPadOS 14.4 turut disokong.

Anda boleh menyemak keserasian peranti anda dihidupkan laman web rasmi Microsoft.

Adakah pengawal penting untuk Xbox Cloud Gaming pada iPhone?

Tidak, tetapi ia adalah. Ringkasnya, sesetengah permainan menampilkan kawalan maya yang disesuaikan dengan skrin sentuh. Secara teori, anda boleh memainkannya tanpa pengawal, kerana pembangun telah memikirkan masalah ini.

Walau bagaimanapun, untuk kebanyakan permainan, anda memerlukan pengawal. Ini pada asasnya adalah permainan arus perdana, direka terutamanya untuk konsol dan PC. Aplikasi akan memaparkan mesej amaran jika ia tidak mengesan pengawal.

Tangkapan skrin skrin maklumat untuk tajuk permainan Xbox Cloud

Sesetengah permainan mungkin enggan dilancarkan jika anda tidak mempunyai pengawal yang disambungkan. / © nextpit

Secara peribadi, saya menggunakan pengawal Xbox wayarles rasmi saya. Ia berharga sekitar 60 dolar, tidak termasuk tawaran istimewa. Anda juga boleh membeli lampiran untuk “menjepit” iPhone anda terus ke pengawal anda.

Apakah pendapat anda tentang tutorial ini untuk permainan awan pada iPhone anda melalui Xbox Game Pass Ultimate? Adakah anda bermain permainan di awan pada iPhone anda? Adakah saiz skrin iPhone anda membenarkan anda bermain permainan konsol/PC, atau tidak?