Bagaimana untuk Disahkan pada Snapchat

47

Mendapatkan pengesahan pada Snapchat bermakna anda adalah masalah besar di platform. Setelah anda disahkan, akan ada bintang emas di sebelah nama anda. Anda boleh menggunakan tambahan yang luar biasa ini untuk mengiklankan perniagaan atau jenama anda. Tetapi bagaimana anda boleh disahkan pada Snapchat? Adakah anda perlu menjadi seorang selebriti? Ketahui semua yang anda perlu ketahui tentang mendapatkan pengesahan pada Snapchat dalam panduan di bawah.

Bagaimana untuk Disahkan pada Snapchat

Cara Mendapatkan Bintang Yang Disahkan Snapchat

Mendapat bintang Snapchat bermakna Snapchat telah mengesahkan akaun anda. Jadi, daripada menjadi pengguna biasa Snapchat, anda menjadi pencipta kandungan yang penting.

Tetapi terdapat beberapa kriteria yang perlu anda penuhi untuk mendapatkan bintang yang disahkan. Contohnya, cerita Snapchat anda perlu menarik dan unik. Kandungan yang anda cipta perlu cukup menarik supaya ramai pengguna Snapchat melihat dan mengakuinya. Untuk mendapatkan perhatian itu, anda perlu menggunakan imaginasi anda dan menggunakan penapis yang berbeza serta menambah teks dan emoji untuk menjadikan kandungan anda lebih menarik.

Perlu diingat bahawa bahan perlu sesuai. Menyiarkan kandungan yang menyinggung untuk menarik perhatian tidak akan memberi anda bintang yang disahkan. Sebaliknya, anda berisiko mempunyai akaun Snapchat anda diharamkan.

Anda juga boleh menggunakan Studio Lensa. Ia tersedia untuk pengguna macOS 10.13+ dan Windows 10 (64-bit). Dengan itu, anda boleh menambah beberapa kesan 3D yang menarik. Terdapat pelbagai tutorial tersedia di YouTube, jadi pastikan anda menyemaknya. Anda juga boleh membuat kanta tersuai dalam Lens Studio, yang boleh membantu anda memperoleh bintang yang disahkan.

Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah memanfaatkan pilihan “Shoutout for Shoutout”. Anda boleh menggunakannya untuk meminta pengguna Snapchat lain menyebut anda dalam cerita mereka dan meminta pengikut mereka mengikuti anda.

Selain itu, pastikan anda berinteraksi dengan pengikut anda. Lagipun, mereka akan bertanggungjawab untuk pengesahan anda. Contohnya, buat tinjauan pendapat, filemkan video langsung supaya pengikut anda boleh mendapat cerapan masa nyata tentang kehidupan anda, dsb.

Apabila Snapchat mendapati anda mendapat perhatian, mereka akan menghubungi anda dan mengesahkan anda secara automatik.

Bagaimana untuk Disahkan pada Snapchat Tanpa Menjadi Terkenal

Ia agak mudah untuk disahkan pada Snapchat apabila anda seorang selebriti. Tetapi apakah yang boleh anda lakukan jika anda memenuhi keperluan yang dinyatakan di atas dan anda masih tidak mendapat bintang yang disahkan? Sesetengah pengguna telah menghubungi Snapchat secara langsung dan mengadu tentang orang lain menduplikasi kandungan mereka. Yang mengejutkan, maklumat ini memberikan mereka bintang yang disahkan. Jadi, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Snapchat pada telefon anda.
 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Klik pada ikon profil anda di penjuru kiri sebelah atas skrin. Ini akan membuka halaman Tetapan.
 4. Seterusnya, tekan Tetapan di bahagian atas sebelah kanan skrin. Ia kelihatan seperti ikon gear.
 5. Tatal ke bawah ke Sokongan dan anda akan melihat Saya Perlukan Bantuan.
 6. Ketik pada Hubungi Kami.
 7. Kini, di bawah pelbagai pilihan, pilih Snapchat Saya tidak berfungsi.
 8. Kemudian, anda perlu memilih Lain-lain.
 9. Tatal ke bawah ke bahagian bawah halaman dan tekan Ya.
 10. Anda akan melihat soalan yang meminta anda menerangkan isu anda. Klik pada Isu saya tidak disenaraikan.
 11. Ingat bahawa akaun yang anda gunakan perlu mempunyai beberapa paparan. Jika tidak, mereka tidak akan mengesahkan anda walaupun anda telah mengadu tentang orang lain menduplikasi akaun. Setelah anda mengikuti semua langkah, anda akan melihat halaman baharu dibuka.
 12. Isikan butiran akaun anda. Sertakan nama pengguna, e-mel dan peranti mudah alih, dan terangkan apabila anda mula mengalami isu tersebut.
 13. Anda juga perlu berkongsi maklumat tambahan. Dalam bahagian ini, terangkan bahawa orang lain cuba menyamar sebagai akaun anda dan terangkan cara mendapatkan bintang yang disahkan akan membantu melindungi akaun anda dan memberi anda pandangan serta perhatian yang sewajarnya.
 14. Di bawah Lampiran, tambahkan ID anda. Ini akan membantu Snapchat mengenali anda sebagai orang sebenar. Snapchat perlu tahu bahawa mereka tidak berurusan dengan akaun palsu atau penyamar yang cuba mengalih keluar persaingan dengan memperoleh lebih ramai pengikut.
 15. Ia mungkin mengambil masa beberapa hari sebelum Snapchat kembali kepada anda. Apabila mereka berbuat demikian, mereka diharapkan akan menghantar e-mel kepada anda di mana mereka akan memberitahu anda berita baik bahawa akaun anda telah disahkan.

Apabila anda disahkan, anda akan mendapat banyak kelebihan. Sebagai contoh, anda akan dapat menambah ikon Snapchat tersuai. Bahagian bio akan membolehkan anda menggunakan sehingga 150 aksara. Gunakannya untuk berkongsi siapa anda dan apa yang anda lakukan. Melakukannya berpotensi menarik pengikut baharu.

Akhir sekali, mendapat pengesahan bermakna anda akan dapat log masuk ke Snapchat menggunakan pelbagai peranti. Anda mungkin menyiarkan cerita dari komputer anda sambil berkongsi imej dari telefon anda.

Snapchat Dapatkan Disahkan

Berapa Banyak Pandangan yang Diperlukan pada Snapchat untuk Disahkan?

Anda juga boleh mendapatkan pengesahan jika cerita anda mencapai 50,000 tontonan. Walau bagaimanapun, pengguna Snapchat perlu menonton keseluruhan cerita anda untuk dikira sebagai satu paparan. Buat masa ini, tidak jelas berapa banyak cerita anda perlu menerima 50,000 tontonan untuk anda disahkan oleh Snapchat.

Sebagai penutup, Anda boleh mendapatkan pengesahan pada Snapchat walaupun anda bukan seorang selebriti. Walau bagaimanapun, cerita anda perlu mempunyai bilangan paparan tertentu dan kandungan yang anda siarkan mestilah menarik. Anda juga boleh meminta Snapchat mengesahkan akaun dengan memberitahu kakitangan sokongan mereka bahawa profil lain telah menduplikasi kandungan anda.