Bagaimana untuk log keluar daripada Facebook Messenger pada iPhone dan iPad

21
Bagaimana untuk log keluar daripada Facebook Messenger pada iPhone dan iPad

Facebook Messenger ialah salah satu aplikasi terbaik untuk berkomunikasi dengan rakan Facebook anda. Walau bagaimanapun, ia boleh menjengkelkan untuk terus menerima mesej dalam buih pop timbul semasa bekerja atau menonton filem kegemaran anda. Dalam keadaan sedemikian, anda mungkin mahu log keluar daripada Facebook Messenger pada iPhone atau iPad anda.

Tangkapan di sini ialah tiada cara langsung untuk log keluar daripada Messenger pada iPhone tanpa apl Facebook. Walau bagaimanapun, terdapat penyelesaian yang boleh anda cuba. Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara untuk log keluar daripada Facebook messenger pada iPhone atau iPad anda.

Bagaimana untuk log keluar daripada Facebook Messenger pada iPhone atau iPad

Kaedah 1: Menggunakan apl Facebook

Jika anda ingin log keluar daripada Messenger tetapi tidak mahu menyahpasangnya, anda perlu log keluar daripada apl Facebook. Anda boleh mengikuti arahan ini untuk mengetahui cara log keluar daripada apl Facebook.

 1. Buka apl Facebook pada iPhone anda.
 2. Ketik ikon menu (tiga bar menegak) atau gambar profil anda di bahagian bawah sebelah kanan.
 3. Tatal ke bahagian bawah dan ketik pilihan Log keluar → Pilih Log keluar dalam gesaan pengesahan.

  Log-keluar-dari-apl-Facebook-di-iPhone

Sebaik sahaja anda log keluar daripada Facebook anda, ia akan melog keluar anda daripada Messenger. Anda boleh mendaftar semula semula dalam apl Facebook untuk menggunakan Facebook Messenger.

Kaedah 2: Menggunakan aplikasi Messenger

Jika anda tidak mahu log keluar daripada apl Facebook pada iPhone anda tetapi hanya Messenger, anda perlu menyahpasang Facebook Messenger.

 1. Tekan dan tahan ikon apl Messenger pada skrin utama iPhone anda atau Pustaka Apl.
  • Pilih Alih Keluar Apl jika ia berada pada skrin utama.
  • Pilih Padam Apl daripada Pustaka Apl.
 2. Pilih pilihan Padam apabila gesaan pengesahan muncul pada skrin.

  Menyahpasang-Facebook-Messenger-dari-iPhones-App-Library

Anda sentiasa boleh memasang semula Facebook Messenger daripada App Store jika anda mahu menggunakan aplikasi itu semula pada iPhone anda.

Sebaik sahaja anda log keluar daripada Facebook anda, ia akan melog keluar anda daripada Messenger. Anda boleh mendaftar semula semula dalam apl Facebook untuk menggunakan Facebook Messenger.

Apa yang berlaku apabila anda log keluar daripada Messenger?

Apabila anda log keluar daripada Messenger, anda tidak lagi mempunyai akses kepada sembang anda dalam Messenger dan anda tidak akan ditunjukkan sebagai “Aktif” kepada ahli lain. Walau bagaimanapun, anda tidak akan log keluar daripada Facebook; ia akan menunjukkan anda sebagai Aktif di Facebook.

Perbualan anda yang disimpan akan tetap berada di Messenger; anda boleh mengaksesnya pada mana-mana pelayar web atau platform lain.

Soalan Lazim

Bolehkah saya masih menggunakan Messenger jika saya memadamkan apl Facebook?

Ya, anda boleh menggunakan Facebook Messenger walaupun anda memadamkan apl Facebook daripada iPhone anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin log keluar dari FB Messenger, anda memerlukan apl Facebook.

Bolehkah saya mengunci Messenger saya pada iPhone saya?

Ya, anda boleh mengunci Facebook Messenger pada iPhone anda dengan Face ID atau Touch ID. Dalam kes Face ID, buka Facebook Messenger → Ketik ikon menu di sebelah kiri atas → Ketik ikon Tetapan → Pilih Privasi & keselamatan → Kunci apl → Hidupkan Memerlukan ID Wajah dan pilih Benarkan apabila digesa.

Bagaimanakah anda tahu jika seseorang telah log keluar daripada Messenger?

Untuk mengetahui sama ada seseorang telah log keluar daripada Messenger, cari titik hijau di sebelah gambar profil mereka. Jika anda melihat titik hijau, ini bermakna mereka telah log masuk ke Facebook Messenger, dan sebaliknya, jika anda tidak melihat titik hijau, ini bermakna mereka telah log keluar daripada Messenger. Walau bagaimanapun, jika mereka telah menyembunyikan status aktiviti mereka, tidak ada cara untuk mengetahui sama ada mereka log masuk atau keluar.

Log keluar dari Facebook adalah mudah…

Walaupun Facebook Messenger tidak menyediakan pilihan untuk log keluar daripada aplnya, anda boleh menggunakan apl Facebook untuk log keluar daripada Messenger. Walaupun ia bukan cara yang mudah, ia adalah satu-satunya pilihan yang tinggal jika anda ingin log keluar daripada aplikasi Facebook Messenger.

Baca lebih lanjut:

 • Bagaimana untuk menyahaktifkan atau memadam akaun Threads pada iPhone
 • Cara menyekat atau menyahkawan orang di Facebook pada iPhone atau iPad
 • Bagaimana untuk menghidupkan atau mematikan mod profesional dalam Facebook pada iPhone

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.