Bagaimana Untuk Lumpuhkan @semua orang dalam Discord

53

Menerima @sebutan dalam Discord boleh menjadi keistimewaan dan kegusaran. Sebutan yang lebih terkenal untuk yang terakhir ialah @semua orang. @semua orang boleh digunakan sebagai peringatan yang hebat atau kemas kini @sebutan apabila diterima sekali-sekala. Walau bagaimanapun, ia juga boleh disalahgunakan oleh mereka yang berkembang dengan perhatian negatif dan telatah kebudak-budakan. Anda boleh sama ada tetapkan saluran anda kepada ‘Baca Sahaja,’ atau anda boleh mengikuti langkah di bawah untuk menghapuskan sekurang-kurangnya beberapa gangguan.

Bagaimana Untuk Lumpuhkan @semua orang dalam Discord

Adalah berfaedah untuk mengetahui cara untuk melumpuhkannya untuk menyelamatkan keluarga Discord anda daripada serangan berterusan pemberitahuan sia-sia, yang berpotensi menimbulkan kemarahan @semua orang daripada pengguna rawak.

Artikel ini akan mengajar anda cara melakukannya. Jika anda pemilik pelayan atau mempunyai kebenaran pentadbir, teruskan membaca untuk mengetahui cara melumpuhkan @semua orang pada satu saluran Discord, serta cara melumpuhkannya untuk keseluruhan pelayan.

Lumpuhkan Saluran @semuanya

Seperti yang berlaku untuk kebanyakan perkara di Discord, melumpuhkan @everyone untuk hanya satu saluran adalah sangat mudah. Untuk bermula, anda perlu log masuk ke Discord dan klik pada pelayan di mana anda ingin melumpuhkan @sebutan.

Jika anda sudah bersedia:

 1. Klik kanan pada nama saluran untuk menarik menu pop timbul. Pastikan hanya untuk memilih saluran yang anda mahu lumpuhkan @semua orang.

 2. Klik pada Edit Saluran.

 3. Daripada menu di sebelah kiri, navigasi ke tab Kebenaran.

 4. Dalam tetingkap utama di bawah Kebenaran Lanjutan, daripada senarai Peranan, pastikan anda mempunyai @semua orang diserlahkan.

 5. Tatal ke bawah senarai sehingga anda menemui bahagian Kebenaran Saluran Teks. Togol pilihan Sebut Semua Orang dengan mengklik X di sebelah menyebut @semua orang.
 6. Di bahagian bawah tetingkap, kotak dialog akan muncul. Klik pada Simpan Perubahan untuk mengesahkan tetapan baharu.

Jika anda ingin melumpuhkan @everyone untuk sebarang peranan tambahan, anda perlu mengikuti prosedur ini sekali lagi, sebaliknya menyerlahkan Peranan khusus tersebut.

Lumpuhkan Pelayan @semuanya

Untuk melumpuhkan @semua orang bagi setiap saluran dalam pelayan Discord anda, anda perlu memasukkan menu Tetapan Pelayan anda. Untuk ke sana:

 1. Klik kiri nama pelayan dan pilih Tetapan Pelayan daripada pilihan yang disenaraikan.

 2. Navigasi ke bawah ke tab Peranan daripada menu di sebelah kiri.

 3. Klik pada Kebenaran Lalai.

 4. Pastikan peranan @semua orang dipilih di sebelah kiri dan tatal ke bawah ke bahagian Kebenaran Saluran Teks.

 5. Togol tetapan Sebut @semua orang kepada mati.

 6. Pop timbul akan muncul di bahagian bawah skrin. Klik butang yang mengatakan Simpan Perubahan.

Begitu juga, Jika anda mempunyai peranan lain yang ingin anda lumpuhkan @everyone off, serlahkan peranan yang sesuai daripada senarai Peranan/Ahli dan togol semuanya satu demi satu sehingga berpuas hati.

Menekan @semua orang

Walaupun anda mungkin telah menghentikan sebutan @everyone daripada digunakan oleh peranan tertentu, kemungkinan besar anda akan menerima pemberitahuan yang menjengkelkan pada bila-bila masa seseorang cuba menggunakannya. Anda boleh membenarkan ini sekiranya seseorang menyebut sesuatu yang patut dilihat, tetapi anda juga boleh melumpuhkan ini sepenuhnya.

Untuk menyekat @semua orang berdasarkan setiap pelayan:

 1. Klik kanan nama pelayan anda dan, kali ini, pilih Tetapan Pemberitahuan.

 2. Dari tetingkap Tetapan Pemberitahuan Pelayan, pastikan satu-satunya pilihan @sebutan ditandakan.

 3. Jauh sedikit ke bawah, togol pilihan menekan @semua orang dan @sini kepada hidup.

 4. Klik butang Selesai apabila anda telah selesai membuat perubahan anda.

Apabila membuat keputusan ini, anda tidak perlu mengesahkannya dengan butang simpan. Ia automatik. Sama seperti setiap keputusan lain yang telah kami bincangkan, sekiranya anda ingin menukar kembali kepada tetapan sebelumnya, matikan sahaja ia kembali.

Itupun dia. Tiada lagi @semua orang menyebut dan tiada lagi pemberitahuan apabila seseorang cuba menggunakannya. Anda juga telah melumpuhkan pemberitahuan untuk @sini. Manakala @everyone menyebut pergi terus kepada semua orang pada pelayan tidak kira sama ada mereka berada di dalam atau di luar talian, @di sini disasarkan kepada mereka yang sedang dalam talian sahaja. Ia boleh menjengkelkan seperti @semua orang, jadi anda benar-benar hanya membunuh dua burung dengan satu batu.

Pilihan Bukan Pentadbir

Jika anda bukan pentadbir Pelayan, atau anda bukan pemiliknya, jangan putus asa. Anda masih mempunyai banyak kuasa ke atas keamanan anda dalam hal @semua orang. Mari semak beberapa pilihan anda.

 • Tinggalkan Saluran
 • Matikan pemberitahuan untuk saluran itu
 • Matikan @sebutan untuk saluran itu

Pilihan yang lebih praktikal ialah mematikan @everyone untuk saluran atau pelayan, dan anda boleh melakukan ini walaupun anda bukan pentadbir.

 1. Klik kanan pada saluran dan klik Tetapan Pemberitahuan.

 2. Klik Sahaja @sebutan.

Anda juga boleh meredamkan saluran untuk seketika menggunakan pilihan tepat di atas tetapan Pemberitahuan.

Jika anda ingin meninggalkan saluran, cuma klik Anak Panah Bawah di sebelah kanan nama pelayan di bahagian atas. Klik Tinggalkan Pelayan daripada menu lungsur.

Anda juga boleh meredam @semua orang di peringkat pelayan. Apa yang anda perlu lakukan ialah ikuti langkah berikut:

 1. Klik anak panah lungsur di bahagian atas Discord (di sebelah kanan nama pelayan).

 2. Klik pada Tetapan Pemberitahuan dalam menu lungsur.

 3. Klik pilihan @Mentions Only.

Tidak hairanlah bahawa Discord menjadi kegemaran pemain. Dengan begitu banyak pilihan penyesuaian, anda boleh memilih pilihan komunikasi anda dan menikmati sedikit kedamaian dan ketenangan pada bila-bila masa anda mahu.

Soalan Lazim

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan yang mungkin anda ada tentang menyekat @semua orang di Discord.

Bolehkah saya meredam @semua orang daripada apl mudah alih Discord?

Ya! Anda boleh meredamkan pemberitahuan @everyone dalam apl mudah alih, tetapi langkahnya berbeza sedikit daripada yang dinyatakan di atas. Berikut ialah perkara yang perlu dilakukan jika anda menggunakan versi mudah alih Discord:

1. Buka Discord dan ketik pada pelayan yang anda gunakan di sebelah kiri.

2. Anda akan melihat nama pelayan di bahagian atas dan tiga titik di sebelah kanan nama. Ketik ikon tiga titik.

3. Di bahagian atas tetingkap pop timbul anda akan melihat empat ikon. Ketik ikon Loceng yang tertera ‘Pemberitahuan.’

4. Ketik gelembung di sebelah Hanya @sebutan.

Kini, anda telah berjaya meredamkan pemberitahuan @semua orang.

Bolehkah saya meredam @semua orang untuk keseluruhan akaun Discord saya?

Malangnya tidak. Jika anda ingin melumpuhkan @everyone sepenuhnya, anda perlu mengikuti langkah di atas untuk setiap pelayan.

@semua orang, Membungkus

Discord boleh menjadi aplikasi yang sangat berguna, pada desktop dan mudah alih. Walau bagaimanapun, sentiasa mendapat pemberitahuan daripada sekumpulan pelayan yang berbeza boleh menjengkelkan. Semoga anda mempunyai idea yang lebih baik tentang cara meredamkan pemberitahuan @semua orang yang menjengkelkan itu. Adakah anda mempunyai sebarang pengalaman, petua atau helah yang berkaitan dengan melumpuhkan pemberitahuan @everyone di Discord? Tinggalkan komen di bahagian bawah!