Bagaimana untuk melihat suka Instagram (sekali lagi)

77
instagram 01
© wichayada suwanachun / Shutterstock

Awal tahun ini, Instagram milik Facebook membuat keputusan kontroversial untuk berhenti menunjukkan bilangan Suka yang ada pada siaran kepada semua pengguna. Kini, terdapat helah mudah untuk membalikkan keputusan itu. Begini cara untuk melihat berapa banyak Suka yang diterima oleh mana-mana siaran Instagram.

Pada masa itu, Instagram mendakwa langkah itu adalah untuk menamatkan kebimbangan sosial dan membantu orang ramai berasa kurang tertekan dengan Suka yang tidak material. Walau bagaimanapun, bagi sesetengah pihak, ia dilihat sebagai percubaan untuk mengekang kuasa pengaruh yang semakin meningkat di platform. Orang ramai cenderung menyukai perkara yang telah menerima banyak Suka (kami sememangnya semudah manusia) dan bintang-bintang Instagram berasa ngeri melihat bilangan mereka semakin berkurangan.

Walau bagaimanapun, terima kasih kepada sambungan Chrome baharu, adalah mungkin sekali lagi untuk melihat bilangan suka pada mana-mana siaran Instagram. Ia oleh Socialinsider Chrome, dan menunjukkan dikira untuk kedua-dua suka dan ulasan pada desktop. Begini cara memasangnya.

Bagaimana untuk melihat bilangan Suka di Instagram sekali lagi

  1. Klik pautan berikut untuk menambah Pulangan Suka sambungan kepada Google Chrome
  2. Aktifkan sambungan
  3. Anda kini boleh melihat bilangan suka dan ulasan di penjuru kanan sebelah atas
  4. Malangnya, ini hanya berfungsi pada desktop sekarang dan bukan apl Instagram
lihat suka instagram

Anda kini boleh melihat bilangan suka pada mana-mana siaran Instagram sekali lagi. / © Socialinsider

Socialinsider ialah syarikat analisis media sosial dan menegaskan bahawa tiada data pengguna dihantar ke pelayannya. Instagram masih belum mengutuk sambungan Chrome secara terbuka, tetapi nampaknya aplikasi Facebook boleh lakukan mengenainya sekarang. Sama ada kematian pengiraan yang sama adalah perkara yang baik atau tidak, terpulang kepada anda. Kami bertanya kepada pembaca kami tentang langkah itu apabila ia mula diperkenalkan empat bulan lalu dan 69 peratus daripada anda bersetuju bahawa ia adalah keputusan yang tepat.

  • Instagram sedang mengekang potensi pendapatan influencer, dan ia sangat masuk akal

Ia masih dapat dilihat jika penggodaman serupa akan dibangunkan untuk aplikasi Instagram rasmi. Lagipun, platform media sosial menggunakan suka sebagai cara untuk meningkatkan penglibatan pengguna, dan mereka mendapat seluruh generasi pengguna terpikat dengan jenis kepuasan ini. Mengambilnya dalam sekejap telah membawa kepada pasaran mengambil perkara ke dalam tangan mereka sendiri. Ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana yang ini bermain.

Adakah anda akan memasang sambungan untuk melihat sekali lagi bilangan suka yang ada pada siaran Instagram? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.