Bagaimana Untuk Memadam Keseluruhan Cerita Snapchat

73

Kami menyukai Snapchat kerana sifatnya yang sekejap. Apabila kita snap rakan dan pengikut kita, snap hanya bertahan beberapa saat sebelum hilang buat selama-lamanya. Ini bukan perkara yang selalu baik; kadangkala telefon anda mati, atau anda secara tidak sengaja melangkau snap yang anda benar-benar ingin lihat. Tidak dapat dielakkan, mudah terlepas beberapa perkara.

Kadang-kadang snap sangat bagus, sehingga kami ingin memberi peluang kepada pengikut kami untuk menghargainya. Masukkan Cerita Snapchat; ciri Cerita menyimpan gambar kami selama 24 jam. Pengikut boleh melihat cerita kami mengikut kehendak mereka dan sentiasa menangkap perkara terbaik. Apa yang berlaku selepas 24 jam? Snap hilang, sudah tentu.

Walau bagaimanapun, ada kalanya kita mungkin berharap snap hilang lebih awal daripada itu. Syukurlah, Snapchat memungkinkan untuk mengalih keluar snap daripada cerita pada bila-bila masa. Malangnya, tiada cara segera untuk memadamkan keseluruhan cerita Snapchat anda dalam satu masa. Walau bagaimanapun, anda boleh memadamkan setiap siaran cerita secara berasingan, akhirnya memadamkan keseluruhan cerita anda. Artikel ini akan memberikan arahan yang jelas tentang cara anda boleh memadamkan cerita Snapchat anda dengan memadamkan setiap siaran!

Mengakses Cerita dan Foto Snapchat

Jika anda ingin memadamkan Snaps daripada cerita anda, maka anda sudah tahu cara menyimpannya di sana. Tetapi anda mungkin tidak tahu cara mengakses cerita anda untuk melihat foto yang tersedia. Ia mudah jika anda tahu apa yang perlu dilakukan. Hanya pergi ke kamera Snapchat anda dan leret ke kanan dengan jari anda.

Di sini anda boleh melihat cerita orang yang anda ikuti. Anda juga boleh melihat sendiri. Lihat sahaja ke bahagian atas skrin dan cari Kisah Saya. Anda boleh berinteraksi dengan baris ini dalam beberapa cara.

 • Ketik dengan cepat pada Kisah Saya untuk melihat tayangan slaid bagi gambar yang tersedia.
 • Ketik dan tahan Kisah Saya atau ketik pada tiga titik menegak di sebelah kiri untuk mengembangkan snap dalam cerita.
 • Ketik pada ikon muat turun untuk menyimpan cerita (lebih lanjut mengenai ini kemudian).
 • Ketik ikon tambah foto untuk mengambil gambar sekarang dan tambahkannya pada cerita.

Lihat pada paparan snap yang diperluaskan. Setiap snap harus mempunyai imej lakaran kecil di sebelah kiri. Terus di sebelah kanan itu adalah masa. Kali ini menunjukkan berapa lama snap itu telah menjadi sebahagian daripada cerita. Di hujung sebelah kanan anda akan melihat nombor di sebelah ikon bola mata. Nombor ini menunjukkan bilangan orang yang telah melihat imej tertentu ini. Jika tiada apa-apa di sana, maka tiada siapa yang telah melihat snap anda.

Menyimpan Cerita dan Snap

Sebelum anda memadamkan apa-apa daripada cerita anda, anda mungkin mahu menyimpannya. Ingat, apabila snap telah dipadamkan, ia tidak boleh diambil semula. Berhati-hati dan simpan gambar anda sekarang.

Anda boleh menyimpan keseluruhan cerita anda dengan cara yang dinyatakan di atas. Hanya ketik ikon muat turun dalam barisan ikon di sebelah My Story. Ini akan menyimpan setiap snap dalam cerita ke gulungan kamera telefon anda.

Jika Snapchat belum mempunyai kebenaran untuk mengakses gulungan kamera anda, tetingkap akan muncul meminta kebenaran untuk menyimpan snap pada gulungan kamera. Ketik Ya. Ini akan membawa anda ke tetapan telefon anda, di mana anda boleh mengedit kebenaran Snapchat.

Katakan anda tidak berminat untuk menyimpan keseluruhan cerita anda. Anda hanya mahu menyimpan satu atau dua snap di dalamnya. Tiada masalah.

 1. Kembangkan Cerita Saya untuk melihat semua syot.
 2. Ketik pada snap yang ingin anda simpan.
 3. Ketik pada ikon muat turun di sudut kiri bawah.

Seperti cerita, ini akan menyimpan snap pada gulungan kamera anda. Anda mungkin perlu memberi Snapchat kebenaran untuk melakukan tindakan ini.

Memadamkan Syot Daripada Cerita Anda

Memandangkan anda telah menyimpan semua snap yang anda mahu, tiba masanya untuk memadamkan snap yang anda tidak mahu orang lain lihat lagi.

 1. Kembangkan Cerita Saya untuk melihat semua syot.
 2. Ketik pada snap yang anda mahu padamkan.
 3. Ketik pada ikon tong sampah di sudut kiri bawah.
 4. Ketik Padam untuk mengesahkan.

Ulangi tindakan ini untuk semua foto yang ingin anda padamkan. Tunggu, anda mahu memadamkan keseluruhan cerita? Maaf, anda kurang bernasib baik. Snapchat hanya membenarkan anda memadam imej individu. Anda tidak boleh memadamnya secara beramai-ramai. Tetapi hei, tiada apa yang menghalang anda daripada mengalih keluar setiap satu imej…pada…satu…masa.