Bagaimana untuk memaksa kadar penyegaran 90Hz OnePlus 7 Pro pada semua apl

94
Butang badam AndroidPIT oneplus 7 pro
© NextPit

OnePlus 7 Pro ialah salah satu telefon pintar terbaik 2019 setakat ini. Ini disebabkan terutamanya oleh paparan OLED QHD+ 6.77 inci yang besar dan cantik dengan kadar penyegaran 90Hz yang, malangnya, tidak dapat menyokong semua aplikasi. Atau tidak?

Seperti yang anda ketahui, dalam tetapan paparan anda boleh memilih kadar penyegaran mana yang hendak digunakan (60Hz atau 90Hz), dengan ketara mengubah kecairan animasi, pembukaan aplikasi dan sebagainya. Walau bagaimanapun, tidak semua apl boleh beroperasi pada frekuensi 90 Hz secara lalai, jadi anda boleh mengharapkan sejenis “fungsi tersembunyi” untuk memaksa apl mengendalikannya.

  • Kajian OnePlus 7 Pro: pengembalian perdana pembunuh

AndroidPIT oneplus 7 pro gembira

Begini rasanya apabila anda mengaktifkan kadar kemas kini 90Hz OnePlus 7 Pro. / © NextPit

Ya, pembangun XDA telah menyedari bahawa dalam tetapan paparan OnePlus 7 Pro terdapat satu lagi tetapan tersembunyi, jadi terdapat bukan hanya dua mod, tetapi tiga. Sebenarnya, kami menemui mod 60Hz dalam mod 90Hz (yang kini kami panggil “yang automatik”) dan, akhirnya, mod 90Hz yang memaksa penggunaan kadar muat semula ini pada setiap apl.

  • OnePlus 7 vs. OnePlus 7 Pro: apakah perbezaannya?

Cara memaksa kadar muat semula 90Hz pada semua apl

Untuk mengaktifkan mod 90Hz paksa, hanya gunakan shell ADB Android dan hantar arahan berikut:

tetapan shell adb meletakkan global oneplus_screen_refresh_rate 0

Tiada yang lebih mudah! Kami boleh mengesahkan bahawa helah ini berfungsi dengan betul dan anda boleh mengujinya pada semua penyemak imbas yang tidak dapat menyokong kekerapan ini, seperti Brave Browser dan Samsung Internet.

Adakah anda juga cuba memaksa kadar kemas kini OnePlus 7 Pro?

Sumber:
Pembangun XDA