Bagaimana untuk Mematikan Debug dalam Sims 4

31

Menggunakan Mod Nyahpepijat dalam “The Sims 4” membolehkan pemain mengakses item tersembunyi yang mereka tidak boleh beli dalam permainan. Objek ini membolehkan anda mencipta rumah impian anda dalam permainan simulasi sosial yang menawan ini. Namun, keseronokan untuk mencungkil ciri Nyahpepijat boleh berkurangan selepas beberapa ketika disebabkan oleh kekacauan yang ditambah. Anda mungkin ingin meneroka alternatif lain yang menarik seperti mod permainan “The Sims 4”. Tidak kira sebabnya, anda boleh melumpuhkan Debug bila-bila masa anda perlu.

Bagaimana untuk Mematikan Debug dalam Sims 4

Dalam artikel ini, anda akan menemui cara untuk mematikan Nyahpepijat dalam “The Sims 4.”

Mengalih keluar Debug dalam Sims 4

Pilihan yang tidak berkesudahan yang datang dengan menghidupkan pilihan Nyahpepijat boleh menjadi sangat menggembirakan bagi sesetengah pemain. Memandangkan banyak item percuma yang tersedia, anda boleh memilih objek yang anda tidak perlukan dan membuat terlalu banyak kekacauan. Apabila ini berlaku, anda mungkin perlu mematikan Nyahpepijat. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Tekan “Ctrl + Shift + C” jika anda menggunakan PC. Pengguna Mac harus menekan “Cmd + Shift + C”. Pengguna Xbox boleh menahan “RB + RT + LB + LT” sementara anda boleh menekan “R1 +R2 + L1 + L2” jika anda menggunakan PlayStation. Berhati-hati bahawa semua kekunci ini harus ditekan serentak.
 2. Skrin gesaan menipu akan dipaparkan.
 3. Taipkan “bb. showhiddenobjects off”.
 4. Tekan “Enter”.
 5. Perintah akan dijalankan dan anda perlu memasukkan kod tambahan.
 6. Taipkan “bb. showliveeditobjects false” atau “bb. showliveeditobjects off”.
 7. Pilih “Enter” untuk memuktamadkan mematikan Mod Nyahpepijat.

Sebagai alternatif, anda boleh:

 1. Tekan “Ctrl + Shift + C” jika anda menggunakan PC. Pengguna Mac harus menekan “Cmd + Shift + C”. Pengguna Xbox boleh menahan “RB + RT + LB + LT”. Anda boleh menekan “R1 +R2 + L1 + L2” jika anda menggunakan PlayStation. Semua kekunci ini harus ditekan serentak.
 2. Prom arahan akan muncul pada skrin.
 3. Taipkan “debug off
 4. Tekan “Enter”.

Melumpuhkan Item Nyahpepijat

Anda boleh mengalih keluar semua item yang pernah disembunyikan daripada katalog Bina dan Beli anda pada bila-bila masa anda mahu. Di bawah disenaraikan langkah-langkah untuk membimbing anda melalui proses:

 1. Tekan “Ctrl + Shift + C” jika anda menggunakan PC. Pengguna Mac harus menekan “Cmd + Shift + C”. Pengguna Xbox boleh menahan “RB + RT + LB + LT” sementara anda boleh menekan “R1 +R2 + L1 + L2” jika anda menggunakan PlayStation.
  Pastikan anda menjalankan kekunci arahan secara serentak.
 2. Konsol cheat akan muncul.
 3. Taipkan “testingcheats false”.
 4. Tekan “Enter”.
 5. Mesej pemberitahuan akan muncul mengesahkan bahawa semua penipuan item nyahpepijat telah dialih keluar.
 6. Lancarkan semula “The Sims 4,” dan anda akan dapati bahawa semua item yang tersembunyi sebelum ini telah dipadamkan daripada katalog Beli dan Bina anda.

Satu-satunya cara anda boleh mengakses semula objek tersembunyi adalah dengan menghidupkan Mod Nyahpepijat.

Menghidupkan Debug dalam Sims 4

Untuk mengakses objek nyahpepijat tersembunyi dalam permainan, anda mesti mendayakan cheat terlebih dahulu. Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini, bergantung pada platform anda.

 • Xbox: Tekan kawalan “RB + RT + LB + LT” serentak.
 • PlayStation: Tekan butang “R1 + R2 + L1 + L2” serentak.
 • PC: Gunakan pintasan “Ctrl + Shift + C”.
 • Mac: Tahan kombinasi kekunci “Cmd + Shift + C”.

Ini akan mencetuskan gesaan arahan untuk muncul pada skrin anda. Taipkan “testingcheats true” dan pilih “Enter.” Cheats kini akan didayakan pada “The Sims 4.” Harap maklum bahawa menggunakan cheat akan memadamkan semua pencapaian anda sebelum ini dalam permainan. Anda juga tidak akan dapat menggunakan kod cheat lain sebelum mengaktifkan skrip ini.

Mendapatkan Item Nyahpepijat

Anda boleh menambah kod baharu pada konsol cheat sebaik sahaja anda mendayakan mod cheat dalam “The Sims 4.” Ikuti langkah di bawah untuk membuka kunci semua item tersembunyi dalam permainan.

 1. Buka “Mod Binaan” dalam permainan anda.
 2. Buka konsol cheat dengan menekan kawalan yang sesuai, seperti yang diserlahkan dalam bahagian di atas.
 3. Taipkan “bb. showHiddenObjects”.
 4. Tekan “Enter”.
 5. Taip kod cheat “bb. showLiveEditObjects”.
 6. Pilih “Enter.”
 7. Taipkan “Debug.”
 8. Semua item Nyahpepijat baharu akan dipaparkan dalam katalog Bina dan Beli anda untuk anda pilih dan gunakan secara bebas.

Terdapat kira-kira 1,200 objek tersembunyi dalam menu nyahpepijat “The Sims 4”. Hasilnya, anda akan mempunyai lebih banyak item unik untuk diterokai dan digunakan untuk membina rumah yang sempurna. Jika anda pernah merasakan bahawa pilihan itu terlalu menggembirakan dan mencipta terlalu banyak huru-hara, anda sentiasa boleh mematikan Nyahpepijat.

Petua Pengalaman Nyahpepijat Lancar

Kebanyakan pemain merasakan keperluan untuk mematikan Mod Nyahpepijat dalam “The Sims 4” kerana kekacauan yang dibawa oleh item. Tetapi ia tidak semestinya begitu. Berikut ialah beberapa petua untuk membantu anda menikmati Mod Nyahpepijat:

Berhati-hati

Semasa membuka kunci item tersembunyi dalam “The Sims 4” berguna untuk membantu anda merapikan tempat tinggal anda, anda tidak sepatutnya mengambil apa-apa sebelum pertimbangan yang teliti. Memilih objek yang anda tidak tahu cara menggunakannya boleh memecahkan permainan anda.

Simpan Fail Anda

Adalah penting untuk anda menyimpan sandaran dan kerap menyimpan fail permainan anda. Ini berguna kerana sesetengah objek boleh merosakkan permainan dan sukar untuk dihapuskan, walaupun apabila anda mematikan Mod Nyahpepijat.

Kemas kini Aplikasi Permainan Anda

Pepijat boleh menjejaskan pengalaman Nyahpepijat anda. Pembangun terus mengeluarkan patch yang boleh membantu menyelesaikan isu ini. Oleh itu, kemas kini yang kerap dijalankan boleh meningkatkan prestasi item nyahpepijat dan meningkatkan pengalaman permainan anda.

Buang Kekusutan

Mengaktifkan Mod Nyahpepijat dalam “The Sims 4” boleh membantu anda melihat dan mengakses objek unik yang boleh anda gunakan untuk mencipta keluarga impian anda. Tetapi, pelbagai jenis barang boleh mengeruhkan dunia anda. Mod Beli standard sesuai untuk pemain yang suka katalog mereka kemas. Syukurlah, terdapat cara untuk mematikan Mod Nyahpepijat dan melarikan diri daripada kekacauan.

Mengapa anda mahu melumpuhkan Nyahpepijat pada “The Sims 4”? Pilihan alternatif manakah yang akan anda cadangkan kepada pemain lain untuk membantu mereka mengakses lebih banyak item dalam permainan dan bukannya mengubah suai? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.