Bagaimana untuk mematikan mel suara pada AT&T, Verizon, Sprint dan T-Mobile

67
Mel suara
© ninefotostudio / Shutterstock.com

Mempunyai mel suara pada telefon bimbit anda hanya masuk akal. Lagipun, siapa yang tersedia 100% sepanjang masa? Tetapi, ia juga boleh mengganggu saraf anda. Kami akan menunjukkan kepada anda cara mematikan mel suara anda untuk telefon pada semua pembawa utama AS di sini. Malangnya, ia melibatkan panggilan perkhidmatan pelanggan, tidak kira sama ada anda pelanggan Verizon, AT&T, T-Mobile atau Sprint.

  • Cuba menyekat panggilan? Begini cara melakukannya pada telefon Android anda

BERKAITAN

  • Pelan telefon dan data Verizon Terbaik untuk mudah alih dan rumah anda
  • Pelan telefon dan data perniagaan Verizon terbaik
  • Pelan telefon dan data AT&T Terbaik untuk mudah alih anda

Bagaimana untuk mematikan mel suara pada Android

Percubaan pertama untuk menyingkirkan mel suara pada telefon anda adalah pada tahap Sistem Operasi. Pada sesetengah telefon Android, anda mungkin boleh melumpuhkan mel suara terus pada apl Telefon.

Prosesnya agak mudah dan boleh dilakukan dalam beberapa klik:

  1. Membuka apl Telefon, klik pada menu Tiga titik dan sekali lagi pada Tetapan.
  2. Ketik pada Mel Suara > Tetapan Lanjutan > Persediaan.
  3. Klik pada nombor Mel Suara dan padamkannya.
Mel suara, Android

Dalam beberapa langkah, anda boleh menyingkirkan nombor mel suara anda / © NextPit

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, memandangkan sesetengah pembawa tidak membenarkan anda melumpuhkan mel suara anda kerana kewajipan kontrak, anda perlu menghubungi talian khidmat pelanggan mereka untuk menyahaktifkan mel suara untuk anda. Ya, ini bukan melahu, tetapi ia boleh membantu anda mengekalkan kewarasan anda.

Bagaimana untuk mematikan mel suara pada Verizon

Dengan Verizon, terdapat beberapa versi mel suara (asas, visual dan visual premium). Sesetengah jenis mel suara juga boleh menelan belanja pada akhir bulan, jadi terdapat lebih banyak sebab untuk menyingkirkannya. Untuk melumpuhkan mel suara di Verizon, anda perlu menghubungi perkhidmatan pelanggan di 1-800-922-0204 dan meminta mereka mematikannya.

  • Berkaitan: Pelan telefon dan data perniagaan Verizon terbaik

Bagaimana untuk mematikan mel suara pada AT&T

Untuk melumpuhkan mel suara pada AT&T, anda perlu menghubungi 611 daripada telefon AT&T anda, atau anda boleh menghubungi 1-800-331-0500 daripada mana-mana telefon lain untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan. Dari sana, anda boleh mengalih keluar ciri mel suara dan memadam peti mel anda.

  • Baca juga: Lihat kod Android rahsia ini

Bagaimana untuk mematikan mel suara pada Sprint

Untuk melumpuhkan mel suara pada Sprint, anda perlu menghubungi perkhidmatan pelanggan. Daripada telefon Sprint anda, anda boleh mendail *2. Dari mana-mana telefon, anda boleh menghubungi 888-211-4727. Jangan lupa sediakan maklumat akaun anda sebelum anda bercakap dengan wakil, kerana ia akan mempercepatkan proses.

Bagaimana untuk mematikan mel suara pada T-Mobile

Untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan dan mengalih keluar ciri mel suara daripada telefon T-Mobile anda, hubungi 611 daripada peranti T-Mobile anda. Atau anda boleh menghubungi 1-877-453-1304 dari mana-mana talian untuk menghubungi T-Mobile dan meminta mereka menyahaktifkan peti mel anda.

Kaedah alternatif: Lumpuhkan pemajuan panggilan untuk mematikan mel suara

Masih terdapat satu pilihan sekiranya anda tidak mahu menghubungi pembawa anda, tetapi ia mungkin tidak tersedia pada telefon anda. Pergi ke menu Tetapan apl Telefon, kemudian ke Panggilan > Pemajuan panggilan. Kemudian, lumpuhkan empat perkara ini: Sentiasa ke hadapan, Apabila Sibuk, Apabila Tidak Dijawab dan Apabila Tidak Dapat dihubungi.

Mel suara, Android

Sekiranya anda tidak mahu menghubungi pembawa anda, anda boleh menggunakan kaedah alternatif ini / © NextPit

Kesimpulannya, jika anda ingin mematikan ciri mel suara pada telefon anda dan menyingkirkan peti mel suara untuk selamanya, anda perlu menghubungi pembekal perkhidmatan wayarles anda. Beritahu kami bagaimana ia berlaku dalam ulasan!