Bagaimana untuk mematikan panggilan audio dan video dalam X pada iPhone

46
Cara mematikan panggilan audio dan video pada X

Dalam usahanya untuk menjadi platform sosial sehenti, X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) baru-baru ini menyertakan ciri yang membolehkan anda membuat panggilan audio dan video pada apl iOSnya. Walaupun ciri ini membantu anda kekal berhubung dengan pengikut anda, ciri ini boleh mengganggu dan berpotensi memudaratkan, memandangkan tahap ketoksikan X yang tinggi. Bayangkan sesiapa sahaja boleh menghubungi anda di X secara lalai! Jangan berlengah sehingga ia berlaku. Anda boleh mematikannya sekarang. Gunakan panduan ringkas ini untuk mematikan panggilan audio dan video dalam X pada iPhone.

Bagaimana untuk melumpuhkan panggilan audio dan video dalam X pada iPhone

 1. Buka apl X pada iPhone anda → Ketik ikon profil anda di bahagian atas sebelah kiri.
 2. Pergi ke Tetapan dan Sokongan → Tetapan dan privasi → Privasi dan keselamatan.

  Pergi ke Tetapan dan Sokongan, Tetapan dan privasi, Privasi dan keselamatan di Twitter

 3. Ketik Mesej langsung.
 4. Togol matikan Dayakan panggilan audio dan video.

  Pergi ke Mesej langsung dan Togol matikan Dayakan panggilan audio dan video

  • Jika anda ingin mengekalkan ciri panggilan tetapi mengehadkannya kepada kategori pengguna, pastikan suis Dayakan panggilan audio dan video dihidupkan.
  • Kemudian ketik kotak semak yang sesuai di bawah Benarkan panggilan audio dan video daripada bahagian untuk menapis pilihan panggilan anda.

   Tandai kotak yang sesuai untuk menogol Dayakan panggilan audio dan video

Ia semudah itu!

Walaupun X mengehadkan keupayaan untuk membuat panggilan kepada pengguna Twitter Blue, sesiapa sahaja boleh menerima panggilan tanpa mengira jenis akaun mereka. Walaupun had ini, orang ramai boleh melakukan apa-apa cara untuk mengecam orang lain di X. Sesetengah pendera yang terdesak tidak keberatan untuk melabur dalam akaun premium untuk menyerang anda melalui panggilan. Oleh itu, adalah lebih baik untuk bermain selamat dan menyekat bakal pendera daripada menyuarakan pendapat mereka kepada anda.

Baca lebih lanjut:

 • Bagaimana untuk mengikuti dan menyahikut Topik di Twitter daripada iPhone dan iPad

 • Betulkan apl Twitter tidak berfungsi atau dimuatkan pada iPhone
 • Bagaimana untuk memuat turun video Twitter pada iPhone

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.