Bagaimana untuk membeli Apple iPhone 14 Plus pada harga terbaik

111
Gambar Apple iPhone 14 NextPit 04
© NextPit

Prapesanan untuk iPhone 14 Plus bermula bulan lepas. Tetapi hanya pada hari Jumaat Apple telah memulakan penghantaran dan secara rasmi melancarkan model tambah baharu ke kedai runcit. Jika anda belum mengambilnya, kami menyediakan panduan membeli iPhone 14 Plus dan cara mendapatkan tawaran terbaik.

iPhone 14 Plus Apple pada $899 adalah iPhone kedua termurah daripada barisan. Ia memaparkan paparan besar 6.7 inci setanding dengan iPhone 14 Pro Max tetapi tanpa reka bentuk Dynamic Island dan ciri ProMotion baharu. Di samping itu, ia mempunyai bateri besar yang boleh bertahan lebih lama daripada rakan sejawatannya yang lebih kecil. Lebih daripada itu, Apple juga telah memberikan beberapa ciri menyelamatkan nyawa kepada iPhone 14 Plus.

Kami belum menerbitkan ujian mendalam kami untuk iPhone 14 Plus. Sementara menunggu, anda boleh ke tempat kami halaman iPhone untuk perbandingan lengkap, atau teruskan ke ulasan individu kami di bawah.

  • Kajian Apple iPhone 14
  • Semakan Apple iPhone 14 Pro
  • Semakan Apple iPhone 14 Pro Max

Cara membeli iPhone 14 Plus pada harga terbaik (dikunci atau dengan pembawa)

Jika anda masih mempunyai peranti lama anda, peruncit besar seperti Best Buy menjalankan program tukar beli di mana anda boleh mengumpul kredit bernilai sehingga $800 sebelum mengaktifkan talian dengan mereka. Ia menyokong pembawa utama termasuk AT&T, Verizon, dan T-Mobile. Hanya penyedia terakhir yang menawarkan kontrak 24 bulan manakala dua yang pertama akan menetapkan anda selama 36 bulan.

  • Tukar beli iPhone: Bagaimana untuk menjual semula iPhone lama anda pada harga tertinggi?

Sebagai alternatif, anda boleh menjimatkan sehingga $720 kredit jika anda memilih program tukar beli dalaman Apple atau sehingga $800 apabila anda memilih pembawa semasa pembayaran. Hanya ambil perhatian bahawa program tukar beli hanya tersedia untuk masa yang singkat. Selain daripada kedai fizikal, hanya Kedai Apple dalam talian mempunyai pilihan untuk membeli iPhone 14 Plus yang tidak dikunci sama ada untuk pembayaran sekali atau melalui pembiayaan bermula pada $37.45/bulanan.

Bilakah anda boleh memesan iPhone 14 Plus?

iPhone 14 Plus tersedia sejak 7 Oktober di negara utama dan boleh dibeli terus dari Apple Store atau penjual semula yang sah. Senarai itu termasuk Australia, Kanada, China, Perancis, Jerman, India, Itali, Jepun, Singapura, Sepanyol, Thailand, UAE, UK, Amerika Syarikat, serta lebih daripada 30 negara lain. Lebih banyak wilayah dan negara akan menyusul minggu depan.

Adakah anda sedang mempertimbangkan untuk membeli iPhone 14 Plus? Tawaran mana yang anda nantikan untuk dapatkan? Biar kami mendengar pendapat anda mengenai tawaran iPhone 14 Plus ini.