Bagaimana untuk membetulkan Samsung Galaxy S4 Mini anda tidak dihidupkan

104
AndroidPIT Telefon Pintar Terlalu Panas 2588
© NextPit

Samsung Galaxy S4 Mini mencapai EOL – Akhir Hayat – apabila ia menerima Android Lollipop pada bulan November 2015. Walaupun pada hakikatnya ia tidak lagi menerima kemas kini, populariti S4 Mini telah berjaya diteruskan. Seperti kebanyakan kita, ia tidak menjadi lebih muda jadi berikut adalah beberapa masalah dan penyelesaiannya untuk membantu anda terus menggunakan Galaxy S4 Mini anda.

  • Berita kemas kini Android Samsung Galaxy S4
  • Petua dan kiat Samsung Galaxy S4

Mahu melangkau ke hadapan? Lompat ke:

Masalah bateri Samsung Galaxy S4 Mini

Masalah bateri adalah perkara biasa pada peranti lama. Dari masa ke masa, prestasi telefon pintar akan berkurangan, jadi bateri anda akan bergelut untuk menyokong aktiviti harian anda atau paling teruk, bateri akan rosak dan tidak boleh digunakan lagi.

Jika anda mendapati bahawa Galaxy S4 Mini anda hanya beroperasi seperti biasa apabila ia disambungkan kepada pengecas, ini bermakna bateri adalah masalah anda. Untuk menyelesaikan isu ini, anda perlu menggantikan bateri, jadi sudah tiba masanya untuk anda membayar lawatan ke kedai Samsung tempatan anda.

37c70250 47de 420c 800a 4982ea3cbcd5

Jangan biarkan usia Galaxy S4 Mini anda menghalang anda – ia masih boleh berfungsi! / © ANDROIDPIT

Tetapan semula keras pada Samsung Galaxy S4 Mini

Tetapan semula keras ialah salah satu pilihan terbaik apabila telefon anda tidak dihidupkan dengan betul. Ini akan memadamkan semua data yang telah anda simpan pada S4 Mini anda, seperti foto, video, muzik dan kenalan, jadi anda harus mempertimbangkan untuk menyandarkan peranti anda sebelum anda menggunakan pilihan ini.

Untuk tetapan semula keras, anda perlu memastikan bahawa anda mematikan telefon pintar anda sepenuhnya. Tekan ke bawah pada rocker kelantangan, butang rumah dan butang kunci secara serentak. Sebaik sahaja S4 Mini bergetar, lepaskan butang kunci dan teruskan menahan dua butang yang lain.

AndroidPIT Telefon Pintar Terlalu Panas 2604

Tetapan semula keras ialah idea yang bagus, tetapi berhati-hati – ia boleh menyebabkan sedikit kerosakan. / © NextPit

But semula Samsung Galaxy S4 Mini anda

Jika telefon pintar anda segera ditutup sebaik sahaja anda menghidupkannya, but semula boleh membantu menyelesaikan isu tersebut. Teknik ini sesuai untuk menyingkirkan ralat aplikasi, kelambatan dan masalah lain yang menghalang Galaxy S4 Mini daripada menyambung dengan betul.

Tahan butang kunci sehingga menu pilihan muncul. Apa yang perlu anda lakukan ialah ketik Tetapkan Semula untuk memulakan proses.

Kosongkan cache sistem

Alternatif lain untuk mengendalikan ranap sistem ialah membersihkan cache sistem. Ini boleh membebaskan telefon daripada beberapa ralat yang menghalang peranti daripada berfungsi dengan betul.

Untuk membersihkan cache, mula-mula pastikan telefon anda dimatikan sepenuhnya. Kemudian tekan ke bawah pada rocker kelantangan, butang rumah dan butang kunci secara serentak. Sebaik sahaja S4 Mini bergetar, lepaskan butang kunci dan teruskan menahan dua butang yang lain.

Menu pilihan kemudiannya harus dibuka. Menggunakan butang kelantangan, pilih Lap partition cache dan sahkan pilihan anda dengan butang kunci.

bateri androidpit rendah 1

Bersihkan cache anda untuk memanfaatkan telefon pintar anda. / © ANDROIDPIT

Pembantu teknikal

Dalam kes yang lebih serius, malangnya tidak mungkin untuk memulihkan telefon bimbit anda tanpa bantuan pakar. Ini boleh berlaku disebabkan oleh sistem yang rosak, masalah dengan kemas kini atau bahkan kecacatan perkakasan Galaxy S4 Mini.

Jika tiada penyelesaian di atas menyelesaikan masalah anda, pastikan anda membawa telefon mudah alih anda ke pusat servis sah Samsung.

Itulah petua terbaik kami untuk memastikan anda boleh memastikan Samsung Galaxy S4 Mini anda berjalan lancar, tetapi mesti ada beberapa yang lain di luar sana yang kami terlepas pandang. Apakah masalah yang anda hadapi pada Galaxy S4 Mini anda? Bagaimana anda menyelesaikannya? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.