Bagaimana untuk membunuh semua perusuh dalam Minecraft

32

Walaupun pada mulanya Minecraft mungkin kelihatan mudah, permainan berasaskan blok ini memerlukan sumber komputer yang luar biasa untuk berjalan dengan lancar. Permainan ini bergantung pada pembiakan dan pembongkaran entiti jauh tertentu seperti perusuh dan rupa bumi untuk memastikan penggunaan sumber minimum, tetapi ia tidak selalu berfungsi.

Bagaimana untuk membunuh semua perusuh dalam Minecraft

Jika dunia yang sedang anda mainkan mula tergagap atau kehilangan bingkai secara rawak, kemungkinan besar terdapat terlalu banyak kumpulan perusuh yang tidak berputus asa. Kadangkala, kawasan ini sudah lama tidak melihat interaksi pengguna, manakala kumpulan perusuh lain, seperti pedagang Minecraft, tidak pernah mati secara lalai.

Penyelesaiannya adalah dengan cepat membunuh semua perusuh menggunakan arahan konsol. Inilah cara untuk menghapuskan mereka.

Cara Menggunakan Perintah Bunuh dalam Minecraft untuk Membunuh Semua Perusuh

Terdapat hanya satu cara untuk mengalih keluar entiti daripada peta dengan berkesan. Cuba untuk merentasi seluruh dunia dan membunuh perusuh secara manual mengambil masa terlalu lama, terutamanya kerana perusuh secara semula jadi bertelur.

Membunuh semua perusuh bergantung pada penggunaan perintah bunuh dalam konsol. Ini secara teknikal menipu melalui permainan, tetapi sedikit pembersihan gerombolan tidak pernah menyakiti sesiapa pun jika ia untuk prestasi yang lebih baik.

/killperintah ” boleh mengalih keluar mana-mana entiti daripada permainan, termasuk pemain, perusuh, jatuh dan item lain. Ia boleh menjadi sangat selektif apabila anda mahu, membolehkan anda mengalih keluar satu gerombolan pada satu masa dengan menaip pengecam uniknya (UUID) sebagai parameter arahan. Walau bagaimanapun, ia akan mengalih keluar segala-galanya tanpa memasukkan parameter lain, termasuk anda (watak pemain).

Platform yang Disokong untuk arahan The Kill

Perintah bunuh tersedia secara universal dalam hampir semua edisi Minecraft, bergantung pada versi yang anda mainkan. Berikut adalah ringkasan ringkas:

Platform/Edisi Versi (minimum diperlukan)
Edisi Java (mana-mana PC) 1.3.1 dan kemudian
Edisi Poket (PE) 0.16.0 dan kemudian
Xbox One (Bahan Dasar) 1.2 dan kemudian
PS4/PS5 (Bahan Dasar) 1.14.0 dan kemudian
Nintendo Switch (Bahan Dasar) 1.5.0 dan kemudian
Edisi Windows 10 (Akar Dasar) 0.16.0 dan kemudian
Edisi Pendidikan (EE) Tersedia pada semua versi

Perintah itu tidak berfungsi pada PS3 atau WiiU kerana edisi Minecraft mereka sudah ketinggalan zaman dan telah dialihkan ke status “Edisi Warisan”.

Perintah bunuh berfungsi sama tanpa mengira edisi yang anda mainkan (jika ia tersedia dan dilaksanakan). Satu-satunya perbezaan ialah membolehkan sistem cheat menggunakannya.

Dayakan Cheats For the Kill Command pada Minecraft Java

Anda mesti mengaktifkan cheat terlebih dahulu untuk membolehkan arahan bunuh untuk mengalih keluar semua perusuh dalam Minecraft Java. Mojang mengemas kini antara muka pengguna (UI) “Buat Permainan Baharu” untuk menjadikan navigasi pilihan lebih mudah diurus. Bahagian ini termasuk langkah untuk mengaktifkan cheat untuk kedua-dua versi lama dan baharu.

Dayakan Penipuan Semasa Penciptaan Permainan Baharu di Minecraft Java 1.19.3 dan Terdahulu

Seperti yang dinyatakan, anda mesti mendayakan cheat dalam Minecraft Java versi 1.19.3 atau lebih awal untuk menggunakan perintah bunuh untuk mengalih keluar perusuh. Begini cara anda boleh menyelesaikan tugas itu.

 1. Pergi ke “menu utama”, kemudian mulakan dunia baharu.
 2. Klik “Lebih Banyak Pilihan Dunia” dalam Edisi Java apabila menyediakan dunia baharu. Ini akan memaparkan tetapan tambahan.
 3. Klik pada “Benarkan Cheats: OFF” untuk membacanya “Allow Cheats: ON.”
 4. Apabila sudah bersedia, pilih “Cipta Dunia Baharu” untuk melancarkan permainan anda.

Anda kini boleh menggunakan perintah bunuh dalam permainan anda untuk membunuh semua perusuh dan entiti atau item lain.

Dayakan Penipuan Semasa Penciptaan Permainan Baharu di Minecraft Java 1.19.4 dan Kemudian

Mojang menukar UI pada menu “Penciptaan Permainan Baharu” di Minecraft Java, bermula dengan versi 1.19.4. Berikut ialah cara untuk menghidupkan cheat dalam Java 1.19.4 dan lebih baharu.

 1. Lancarkan “Minecraft Java” dan pilih “Singleplayer.”
 2. Pilih “Cipta Dunia Baharu.”
 3. Klik pada “Benarkan Cheats: OFF” untuk menukarnya kepada “Allow Cheats ON.”
 4. Laraskan sebarang tetapan pilihan untuk permainan baharu anda, kemudian klik “Buat Dunia Baharu.”

Cheat kini diaktifkan dan bersedia untuk arahan bunuh.

Mendayakan Cheats for Kill Command pada Minecraft Bedrock, Education, dan PE

Seperti Java, anda mesti mendayakan penipu dalam versi Bedrock, Edisi Pendidikan dan versi PE untuk menggunakan arahan “/kill”. Walau bagaimanapun, Mojang menukar antara muka pengguna menu “Create New World” (UI), bermula dengan versi 1.18.30 untuk Bedrock, tetapi ia masih mengekalkan menu lama semasa dalam permainan. Pengguna Minecraft PE menerima kemas kini UI beberapa ketika kemudian (Switch menerimanya dalam versi 1.19.20). Pendidikan Minecraft kekal tidak berubah. Inilah yang perlu dilakukan untuk yang lama dan yang baharu.

Dayakan Penipuan pada Cipta Dunia Baharu dalam Pendidikan/Bahan Dasar Minecraft v1.18.12 dan Terdahulu

Memandangkan Minecraft Education menggunakan UI lama “Create New World”, ia mengikut langkah yang sama seperti Bedrock 1.18.12 dan lebih awal. Inilah yang anda lakukan untuk kedua-duanya.

 1. Pada skrin Utama, pilih “Main.”
 2. Pilih “Buat Baharu.”
 3. Pilih “Cipta Dunia Baru.”
 4. Tatal dan cari “Aktifkan Cheats,” kemudian hidupkannya. Suis harus meluncur ke kanan.
 5. Pilih “Teruskan” dalam gesaan untuk mematikan pencapaian kerana ia tidak dijalankan dengan menipu didayakan.

Dayakan Cheats pada Penciptaan Permainan Baharu di Minecraft v1.18.30 dan Lebih Baru

 1. Pada skrin Utama, pilih “Main.”
 2. Pilih “Buat Baharu.”
 3. Pilih “Cipta Dunia Baru.”
 4. Pilih menu “Tipu” di panel kiri.
 5. Hidupkan “Tipu” dengan mengklik peluncur. Ia harus meletakkannya di sebelah kanan.

Dayakan Cheats pada Penciptaan Permainan Baharu dalam Minecraft PE

Memandangkan Minecraft PE ialah pelabuhan Bedrock, ia menggunakan UI yang sama untuk menu “Create New World”. Walau bagaimanapun, anda biasanya tidak mempunyai papan kekunci. Oleh itu, anda perlu mengikut langkah di atas untuk Bedrock, tetapi gunakan kawalan peranti anda, termasuk skrin sentuh pada telefon dan tablet Android/iOS atau butang pengawal/pad permainan pada konsol mudah alih, termasuk Nintendo Switch.

Cara Mendayakan Penipuan Semasa Bermain Minecraft Bedrock/Pendidikan/PE

Mendayakan Penipuan semasa bermain permainan menggunakan proses yang sama untuk semua versi Bedrock, termasuk Minecraft PE (MCPE). Langkah-langkah ini juga digunakan untuk Pendidikan Minecraft. Menu menggunakan UI lama, tidak seperti UI Cipta Dunia Baharu yang lebih baharu. Begini caranya.

 1. Akses menu “Tetapan” daripada PC Windows/Mac, peranti Android/iOS atau Nintendo Switch anda.
 2. Tatal ke bawah dan klik pada suis “Dayakan Cheats” untuk meletakkannya di sebelah kanan.

Anda kini boleh menggunakan perintah bunuh untuk memusnahkan semua perusuh, antara lain.

Cara Mendayakan Penipuan Semasa Bermain Minecraft Java

Mendayakan Penipuan semasa bermain permainan dalam Minecraft Java menggunakan proses yang sama untuk semua versi Java. Tetapan dalam permainan menggunakan UI lama, tidak seperti UI Cipta Dunia Baharu yang lebih baharu. Jika anda ingin mendayakan penipuan pada dunia yang sedang anda jalankan, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Buka “Menu Permainan” dalam versi Java dengan menekan kekunci “Esc”.
 2. Klik pada “Benarkan Cheats: OFF” untuk menukarnya kepada “Allow Cheats: ON.”

Kini, anda telah mengaktifkan penipuan, jadi anda boleh menggunakan perintah bunuh untuk memusnahkan semua perusuh serta perkara lain yang anda inginkan.

Menggunakan Perintah Pembunuhan Minecraft untuk Memusnahkan Semua Perusuh

Dalam semua edisi Minecraft, perintah untuk membunuh segala-galanya di dunia ialah “/kill <target>”.

Menaip “/kill ” dalam konsol memusnahkan hampir semua sasaran yang boleh dialih keluar, termasuk pemain. Walau bagaimanapun, anda mempunyai sedikit kebebasan dalam memilih sasaran anda dengan lebih baik.

Menaip “/kill @e” akan mencapai kesan yang sama, tetapi membolehkan anda bermain dengan jenis.

Apabila berdiri di hadapan gerombolan atau item boleh tanggal, menaip “/kill” dalam konsol memaparkan senarai pilihan yang mungkin, termasuk UUID sasaran rambut silang anda. Memilihnya dari dropdown dan menjalankan arahan akan membunuh hanya sasaran itu.

Apabila menggunakan “Mod Kreatif”, pemain tidak boleh dibunuh oleh arahan ini dalam apa jua cara.

Contoh Perintah Bunuh

 1. Jika anda tidak mahu membunuh diri sendiri atau mana-mana pemain lain semasa mengalih keluar perusuh dari dunia, taip “/kill @e[type=!player]” sebagai arahan. Peraturan yang sama digunakan untuk kumpulan dan item lain.
 2. Contohnya, arahan “/kill @e[type=!player,type=!slime,type=!item,type=!cart]” akan menyelamatkan semua pemain, lendir, barangdan gerobak dari kematian awal mereka dan menghalang anda daripada kehilangan kemajuan yang berharga.
 3. Jika anda ingin membunuh jenis gerombolan tertentu, gunakan parameter “@e[type=<mob_type>” as a command. For example, “/kill @e[type=skeleton]” membunuh semua rangka.

Anda boleh bermain-main dengan arahan dan jenis yang tersedia untuk meneroka perkara yang boleh anda lakukan dengannya.

Cara Memasukkan Perintah Bunuh

Cara terpantas untuk mengaktifkan arahan bunuh adalah melalui tetingkap sembang, yang tersedia pada semua versi Minecraft. Begini cara anda membukanya:

 • Edisi Java (semua PC, termasuk Mac): Tekan butang “T”.
 • Edisi Poket: Ketik pada butang “sembang” (ia kelihatan seperti segi empat tepat mesej) pada skrin.
 • Xbox: Tekan “D-pad right” pada pengawal.
 • PlayStation: Tekan “D-pad right” pada pengawal anda.
 • Nintendo Switch: Tekan butang “anak panah kanan” pada pengawal.
 • Windows 10/Bedrock: Tekan kekunci “T”.
 • Edisi Pendidikan (EE): Tekan kekunci “T”.

Setelah tetingkap sembang dibuka, anda perlu:

 1. Taip arahan, bermula dengan “/kill” kemudian pilih semua parameter yang diperlukan (sebaik-baiknya sekurang-kurangnya “@e[type=!player]” untuk berhenti membunuh diri sendiri.
 2. Tekan Enter (PC, Mac) atau pilih butang Enter daripada papan kekunci maya pada konsol.
 3. Permainan ini akan menyenaraikan setiap item dan kumpulan yang telah anda bunuh dalam menu sembang di sebelah kiri bawah.

Jika anda telah membunuh diri sendiri, tekan pada Respawn untuk muncul semula dan kumpulkan semua rampasan yang anda dan kumpulan perusuh telah jatuhkan.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa Saya Perlu Membunuh Semua Perusuh di Minecraft?

Memandangkan permainan ini tidak terus-menerus memusnahkan beberapa perusuh, ia akhirnya akan mengambil banyak memori dan kuasa pemprosesan untuk memastikan lokasi dan status mereka terkawal. Ini boleh menyebabkannya gagap, kehilangan FPS, dan akhirnya mungkin ranap kerana kekurangan memori yang tersedia untuk digunakan.

Membunuh semua perusuh pada dasarnya membersihkan sebahagian besar memori yang digunakan jika dunia telah terbuka untuk masa yang lama.

Walau bagaimanapun, apabila perusuh ini dibunuh, mana-mana rampasan yang mereka jatuhkan akan disimpan dalam ingatan semula, yang sedikit mengurangkan keberkesanan arahan.

Bagaimanakah Saya Boleh Mengeluarkan Sisa Selepas Menggunakan Perintah Bunuh di Minecraft?

Cara terpantas untuk mengalih keluar semua item dan rampasan yang tercicir adalah dengan menjalankan perintah bunuh sekali lagi. yang merangkumi semua “/kill @e[type=!player]Perintah ” akan menetapkan semula segala-galanya kecuali pemain, mengosongkan kebanyakan memori yang digunakan untuk penyimpanan data item dan mob dengan cekap.

Jika anda ingin menetapkan semula kemajuan anda sepenuhnya, anda perlu menggunakan “/kill @e” dua kali, sekali untuk membunuh diri sendiri dan semua perusuh, dan kali kedua untuk mengeluarkan semua yang anda telah jatuhkan.

Tetapkan Semula Permainan Dengan Perintah Pembunuhan Pantas

Kini anda tahu cara mengalih keluar setiap gerombolan atau item dalam permainan melalui arahan bunuh yang membantu. Gunakan kuasa ini dengan bertanggungjawab, dan anda akan mengosongkan memori permainan untuk menghilangkan titisan FPS yang menjengkelkan dan gagap. Atau hanya berpusing-pusing membuat barang dan perusuh menjadi bajingan. Ini panggilan awak.

Apakah arahan atau penipuan Minecraft lain yang anda ingin ketahui? Beritahu kami di bahagian pujian di bawah.