Bagaimana untuk memindahkan muzik dari iTunes ke iPhone: 3 Cara dijelaskan

42
Pindahkan muzik dari iTunes ke iPhone

Penggemar muzik seperti saya ingin mempunyai lagu kegemaran mereka pada iPhone mereka. Jika anda telah memuat turun trek muzik pada komputer anda, anda boleh memindahkannya dengan cepat ke iPhone anda. Di sini, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memindahkan muzik dari komputer anda ke iPhone anda menggunakan iTunes. iTunes membolehkan anda menyegerakkan kandungan anda dengan iPhone anda menggunakan Windows atau Mac.

Bagaimana untuk memindahkan muzik dari iTunes ke iPhone

Sebelum anda memindahkan muzik dari komputer anda ke iPhone anda, anda mesti memuat turun versi terkini iTunes pada sistem Windows anda. Jika anda mempunyai Mac yang menjalankan macOS Ventura, gunakan Finder untuk memuat turun daripada iTunes ke iPhone anda.

 1. Sambungkan iPhone anda ke komputer anda menggunakan kabel USB → Buka apl iTunes.
 2. Pilih ikon iPhone.

  Buka apl iTunes dan pilih ikon iPhone

 3. Dari anak tetingkap kiri, ketik Muzik.
 4. Pilih media yang hendak dipindahkan dan tandakan kotak semak di sebelah Sync Music.

  Ketik pada Muzik Pilih media dan tandakan kotak semak di sebelah Segerakkan Muzik

 5. Klik Guna.
  Jika proses penyegerakan automatik tidak bermula serta-merta, klik Segerak.

Anda mungkin mendapat makluman bahawa iPhone anda disegerakkan dengan pustaka iTunes lain jika anda telah memautkan ke komputer lain sebelum ini. Klik Padam dan Segerakkan untuk menggantikan pustaka muzik sedia ada. Selepas menyegerak, buka apl Muzik untuk melihat runut muzik dalam pustaka anda.

Selepas menyediakan iTunes untuk disegerakkan ke iPhone anda, anda boleh memindahkan muzik daripada iTunes ke iPhone anda tanpa USB. Apabila kedua-dua peranti disambungkan ke Wi-Fi yang sama, iPhone anda akan ditunjukkan pada iTunes. Kemudian, klik Ringkasan, pilih Segerakkan dengan ini [device] melalui Wi-Fi, dan tekan Guna. Selepas itu, apabila iPhone anda disambungkan kepada kuasa, dan iTunes dibuka pada komputer anda, ia akan menyegerakkan muzik secara automatik.

Bagaimana untuk memindahkan muzik secara manual dari iTunes ke iPhone

Anda boleh menghentikan iTunes daripada menyegerakkan iPhone anda secara automatik untuk menyimpan storan. Dalam kes ini, pindahkan muzik daripada iTunes ke iPhone anda tanpa menyegerak. Ia membolehkan anda memilih senarai main, artis, album dan genre secara manual daripada koleksi iTunes anda semasa memindahkan.

 1. Buka iTunes pada komputer anda dan sambungkan dengan iPhone anda.
 2. Klik Ringkasan → Urus muzik dan video secara manual.
 3. Tekan Apply.
 4. Kembali ke Perpustakaan → Klik Lagu.
 5. Seret dan lepaskan muzik kegemaran anda ke bahagian Muzik iPhone anda di anak tetingkap kiri.

Bagaimana untuk menyegerakkan iTunes ke iPhone tanpa USB

Tidak dapat menyambungkan komputer dan iPhone anda menggunakan USB? Anda boleh memindahkan muzik daripada iTunes ke iPhone anda menggunakan Apple Music. Selain itu, Perpustakaan Muzik iCloud ialah cara terbaik untuk menyegerakkan muzik anda merentas peranti dengan ID Apple yang sama.

 1. Pergi ke Tetapan → Ketik Muzik.
 2. Togol pada Perpustakaan Penyegerakan.
 3. Lancarkan iTunes pada komputer anda.
 4. Klik Edit → Keutamaan.
 5. Pilih Perpustakaan Muzik iCloud → Tekan OK.

Alur di trek kegemaran anda!

Kini anda memahami cara memindahkan muzik dari komputer ke iPhone dengan iTunes dan menikmati muzik kegemaran anda semasa dalam perjalanan. Dengan sedikit usaha, anda boleh mempunyai seluruh pustaka muzik anda di hujung jari anda ke mana sahaja anda pergi. Adakah anda menggunakan kaedah lain untuk memindahkan muzik? Beritahu saya dalam komen di bawah.

Terokai lagi…

 • iTunes tidak mengenali iPhone? Petua untuk memperbaikinya
 • Bagaimana untuk membahagikan pustaka iTunes kepada berbilang folder!
 • Alternatif iTunes terbaik untuk Mac

Profil Pengarang


Ava

Penulis Kandungan
di

iGeeksBlog

Ava ialah seorang penulis teknologi pengguna yang bersemangat datang dari latar belakang teknikal. Dia suka meneroka dan menyelidik produk & aksesori Apple baharu serta membantu pembaca menyahkod teknologi dengan mudah. Bersama dengan belajar, rancangan hujung minggunya termasuk menonton anime pesta.