Bagaimana untuk memintas larangan dalam Roblox

112

Mana-mana permainan yang mendapat populariti juga pasti akan mendapat lebih ramai pemain yang melanggar peraturan. Sesetengah mungkin berpendapat bahawa mereka mendapat larangan tanpa sebab, dan dalam kes yang jarang berlaku, ini mungkin benar. Tidak kira apa yang anda lakukan untuk mendapatkan larangan IP, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk menghapuskannya – dan kami mendapat jawapannya.

Bagaimana untuk memintas larangan dalam Roblox

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara larangan IP dalam Roblox berfungsi dan cara memintasnya. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan lazim yang berkaitan dengan larangan dalam permainan. Teruskan membaca untuk kembali ke permainan secepat mungkin.

Bagaimana untuk memintas larangan dalam Roblox

Roblox mempunyai pelbagai jenis larangan – contohnya, anda boleh diharamkan dari tempat tertentu oleh pemain lain atau mendapatkan larangan IP daripada moderator Roblox. Dalam kes kedua, anda akan dinafikan akses kepada mana-mana pelayan Roblox dan mendapat mesej ralat 403 apabila alamat IP anda dikesan. Oleh itu, untuk memintas larangan IP, anda perlu menukar alamat IP anda – semudah itu. Ini boleh dilakukan menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN).

PrivadoVPN: Pilihan VPN Percuma
Dapatkan PrivadoVPN. Pilihan utama kami untuk VPN percuma

Sebelum memasang VPN, anda perlu mengosongkan peranti anda daripada sebarang fail yang berkaitan dengan Roblox. Jika anda bermain pada tablet atau telefon, nyahpasang apl Roblox. Anda boleh memasang semula dengan selamat dan log masuk selepas anda memasang VPN dan menukar alamat IP anda.

Jika anda bermain pada PC, anda perlu mendapatkan penyemak imbas baharu. Sebagai contoh, jika anda bermain menggunakan Microsoft Edge, pasang Mozilla Firefox atau Opera. Jika anda sudah mempunyai dua pelayar dan hanya menggunakan satu untuk bermain Roblox, anda boleh menggunakan yang kedua dengan selamat.

Salah satu penyedia VPN yang paling boleh dipercayai dan premium yang kini tersedia di pasaran ialah ExpressVPN. Berikut ialah cara memasang apl ExpressVPN pada PC Windows, Mac atau Linux:

 1. Beli yang diingini ExpressVPN rancangan dari laman web rasmi. Selepas membeli, anda akan digesa untuk mendaftar.
 2. Log masuk ke akaun ExpressVPN anda.
 3. Semak e-mel yang anda masukkan semasa mendaftar untuk kod pengesahan. Masukkan kod apabila digesa di tapak web ExpressVPN.
 4. Klik butang “Muat Turun” hijau untuk sistem pengendalian anda memuat turun aplikasi ExpressVPN.
 5. Salin kod pengaktifan yang ditunjukkan pada halaman muat turun ExpressVPN atau pastikan tetingkap penyemak imbas terbuka.
 6. Jalankan fail pemasangan ExpressVPN yang dimuat turun dan ikut arahan pada skrin untuk melengkapkan persediaan.
 7. Lancarkan apl dan masukkan kod pengaktifan dari langkah 5.

Jika anda bermain Roblox pada telefon atau tablet Android anda, anda perlu menggunakan VPN pada peranti yang sama. Begini cara memasangnya:

 1. Pilih ExpressVPN yang sesuai rancanganbeli dan daftar mengikut arahan pada skrin.
 2. Log masuk ke ExpressVPN papan pemuka.
 3. Buka e-mel yang anda masukkan semasa mendaftar dan salin kod pengesahan yang dihantar oleh ExpressVPN. Tampalkan kod ke dalam tetingkap khusus di tapak web ExpressVPN.
 4. Ambil perhatian tentang kod pengaktifan yang ditunjukkan dalam tetingkap penyemak imbas.
 5. Pergi ke Gedung Google Play dan muat turun ExpressVPN aplikasi.
 6. Buka apl yang dipasang dan masukkan kod pengaktifan dari langkah 5.

Jika anda menggunakan Roblox pada iOS, ikut arahan di bawah untuk memasang apl ExpressVPN:

 1. Belian sebarang pelan ExpressVPN pilihan dan daftar mengikut arahan pada skrin.
 2. Log masuk ke papan pemuka ExpressVPN menggunakan penyemak imbas anda.
 3. Pergi ke e-mel yang anda masukkan semasa mendaftar dan cari kod pengesahan yang dihantar oleh ExpressVPN. Salin dan tampalkannya apabila digesa pada tapak web ExpessVPN.
 4. Salin kod pengaktifan yang muncul dalam tetingkap penyemak imbas anda.
 5. Muat turun ExpressVPN aplikasi daripada App Store.
 6. Lancarkan apl dan tampal kod pengaktifan dari langkah 5 ke dalam tetingkap khusus.

Seterusnya, anda perlu menukar alamat IP anda menggunakan aplikasi ExpressVPN. Inilah cara untuk melakukannya:

 1. Lancarkan apl ExpressVPN.
 2. Kembangkan menu lungsur turun pada papan pemuka apl dan pilih lokasi pelayan yang dikehendaki.
 3. Klik atau ketik butang kuasa merah besar pada papan pemuka untuk menyambung ke pelayan. Setelah butang bertukar hijau, IP anda akan ditukar.

Kini, anda boleh melancarkan Roblox dengan selamat dan log masuk ke akaun anda. Larangan itu sepatutnya hilang.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa Lama Pengharaman Roblox Bertahan?

Tempoh larangan Roblox bergantung pada jenis larangan, sebabnya, dan larangan anda sebelum ini. Pemain yang melanggar peraturan buat kali pertama biasanya menerima amaran atau larangan satu hari. Jika anda pernah melakukan larangan sebelum ini, tempoh larangan boleh dilanjutkan kepada tiga atau tujuh hari berdasarkan keterukan pelanggaran peraturan. Jika anda mendapat sekatan secara kerap, pada satu ketika, akaun anda akan dipadamkan secara kekal – dan ini tidak akan dapat dibetulkan semudah sekatan IP.

Bolehkah saya Menggunakan VPN pada Berbilang Peranti?

Jawapannya bergantung pada penyedia VPN pilihan anda. ExpressVPN boleh dipasang pada lima peranti serentak tanpa sebarang bayaran tambahan. Sebagai alternatif, anda boleh memasangnya terus pada penghala anda untuk melindungi setiap peranti yang disambungkan ke rangkaiannya. Arahan pemasangan dan keserasian mungkin berbeza-beza bergantung pada model penghala.

Bagaimana Saya Mendapat Larangan Roblox?

Soalan yang betul ialah, “Bagaimanakah saya mengelakkan larangan Roblox?” Moderator Roblox mengeluarkan larangan untuk pelanggaran peraturan permainan, seperti:

· Mengganggu pemain lain

· Menyiarkan atau memasukkan kandungan yang tidak sesuai atau dewasa dalam permainan

· Penipuan

· Spam

· Kata-kata kotor

· Mendiskriminasi pemain lain

· Menyebut mencederakan diri sendiri

Itu hanya sebahagian kecil daripada semua sebab anda mungkin diharamkan di Roblox. Pastikan anda menyemak piawaian masyarakat untuk mengelak daripada diharamkan pada masa hadapan.

Saya Percaya Saya Dilarang Secara Palsu. Apa patut saya buat?

Kadang-kadang, kesilapan berlaku. Walaupun moderator Roblox cenderung untuk bersikap adil dan menyemak setiap kes secara individu, mereka kadangkala boleh melarang seseorang secara palsu. Jika anda rasa anda telah diharamkan tanpa sebab, anda boleh rayuan larangan akaun anda.

Penyederhana kemudian akan melihat semula situasi yang menyebabkan akaun anda diharamkan. Ini tidak menjamin apa-apa, tetapi jika anda benar-benar tidak melanggar peraturan, larangan anda mungkin dialih keluar.

Jadilah Pemain yang Patuh Undang-undang

Mudah-mudahan, panduan kami telah membantu anda memintas larangan IP Roblox. Untuk mengelak daripada diharamkan pada masa hadapan, baca garis panduan komuniti Roblox dengan teliti dan ikuti dengan ketat. Dan jika anda tidak melanggar sebarang peraturan, adalah idea yang baik untuk merayu larangan anda kepada moderator. Kesilapan berlaku, tetapi pasukan Roblox cenderung untuk bersikap adil dan cepat mengalih keluar larangan palsu.

Apakah sebab anda menerima larangan ke atas Roblox? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.