Bagaimana Untuk Memuat naik ke YouTube dengan KineMaster

36

Jika anda menggunakan aplikasi penyuntingan video KineMaster, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk memuat naik video ke YouTube. Lagipun, apl perkongsian video dalam talian mempunyai capaian yang tiada tandingannya dalam alam media sosial, menjadikannya pilihan utama bagi banyak pencipta kandungan.

Bagaimana Untuk Memuat naik ke YouTube dengan KineMaster

Jika anda ingin memuat naik Video KineMaster ke YouTube, anda berada di tempat yang betul. Artikel ini akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui tentang proses tersebut.

Memuat naik Video KineMaster ke YouTube melalui Skrin Pengeditan

Kegembiraan utama merakam dan mengedit video ialah dapat memuat naiknya dengan jayanya. Anda boleh menggunakan tiga kaedah untuk menyiarkan video KineMaster anda ke YouTube. Begini cara anda boleh memuat naiknya menggunakan antara muka skrin penyuntingan KineMaster:

 1. Lancarkan KineMaster dan klik pada ikon “Filem”. Ini akan membuka skrin Pengeditan.
 2. Pilih “Media” yang terletak di bawah menu “Tetapan” bulat. Pilih fail projek anda daripada “Pelayar Media.”
 3. Navigasi ke anak tetingkap kiri skrin dan klik ikon “Kongsi”.
 4. Tatal ke bahagian bawah skrin dan pilih “Eksport”. Pilih “Tidak, Terima kasih, simpan dengan tera air” jika menggunakan versi percuma KineMaster.
 5. Yang dieksport akan muncul di sebelah kanan skrin. Klik pada ikon “Kongsi”.
 6. Pilih pilihan “YouTube”.
 7. Taipkan tajuk dan penerangan video anda pada tetingkap baharu.
 8. Navigasi ke bahagian atas skrin dan klik pada ikon “Anak Panah” berwarna biru untuk menyiarkan dan menerbitkan video anda.
 9. Kandungan anda kini tersedia di platform untuk tontonan umum.

Memuat naik Video KineMaster ke YouTube melalui Menu Eksport

Proses ini diselesaikan melalui menu utama apl. Ia agak mudah, terutamanya jika anda ingin memuat naik video tanpa membukanya. Kaedah ini tidak sesuai jika anda masih belum mengedit video anda dalam KineMaster.

Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Lancarkan KineMaster dan pilih video yang ingin anda muat naik.
 2. Navigasi ke penjuru kanan sebelah atas dan klik ikon “Eksport”.
 3. Tetapkan kadar bit, kadar bingkai dan resolusi anda di bawah tetingkap “Eksport dan Kongsi”.
 4. Klik butang “Eksport”.
 5. Setelah projek anda dieksport, projek itu akan muncul di sebelah kanan skrin. Klik pada ikon “Kongsi” di tengah-tengah fail projek anda.
 6. Beberapa platform sosial akan dipaparkan. Pilih “YouTube” untuk mengakses apl mudah alihnya.
 7. Tatal ke bawah ke bahagian “Privasi” dan pilih “Persendirian.” Ini akan memberi anda masa untuk pergi ke desktop YouTube atau apl Studio untuk menambahkan maklumat penting, seperti lakaran kecil atau perihalan anda, sebelum video anda menjadi umum.
 8. Navigasi ke bahagian atas sebelah kanan skrin anda dan klik butang “MUAT NAIK” berwarna biru.
 9. Video akan muncul pada tab “Video Saya” anda pada Creator Studio untuk proses pengeditan yang lain. Anda juga boleh menemuinya pada apl YouTube Creator Studio.
 10. Setelah anda bersedia untuk mendedahkan video itu kepada umum, kembali ke bahagian “Privasi” dalam KineMaster dan tukarkannya kepada “Awam”.

Memuat naik Video KineMaster melalui Galeri

Sesetengah pengguna menyimpan video mereka ke telefon mereka sebelum memuat naiknya untuk tujuan keselamatan. Ia biasanya merupakan sandaran sekiranya anda kehilangan kandungan atau menghadapi masalah storan. Begini cara anda boleh memuat naik Video KineMaster anda di YouTube melalui galeri telefon anda:

 1. Buka KineMaster dan pilih fail projek anda. Klik pada ikon “Filem” merah untuk membuka menu “Eksport”.
 2. Pilih ikon “Kongsi” pada anak tetingkap kiri skrin. Navigasi ke bahagian bawah tetingkap dan klik “Eksport.”
 3. Peningkatan kepada tetingkap Edisi Profesional akan dipaparkan. Pilih pilihan “Tidak, terima kasih, simpan dengan tera air” untuk meneruskan proses pengeksportan.
 4. Video yang disimpan akan muncul di sebelah kanan skrin. Klik pada ikon “Kongsi” yang dilihat di tengahnya.
 5. Semua apl grafik dan platform sosial akan dipaparkan. Pilih ikon “Muat naik ke Foto”.
 6. Klik “MUAT NAIK” pada skrin seterusnya.
 7. Lancarkan apl YouTube pada telefon anda. Ketik pada ikon “Rekod” di bahagian atas tetingkap.
 8. Pilih video yang anda eksport. Masukkan tajuk video, penerangan dan sebarang maklumat lain yang ingin anda tambahkan.
 9. Navigasi ke bahagian atas skrin dan klik ikon anak panah biru “Seterusnya” untuk menerbitkan video.

Memuat naik Video KineMaster ke YouTube Tanpa Tera Air

YouTube adalah mengenai daya tarikan visual dan kandungan yang menarik. Logo KineMaster yang dicetak pada video percuma untuk diedit anda boleh mengganggu perhatian penonton. Kebanyakan daripada mereka dibuang, dan ini boleh mengakibatkan hasil berkurangan. Nasib baik, terdapat cara untuk menghapuskan tera air.

Naik taraf kepada Langganan Pelan Premium KineMaster

Cara paling tepat untuk mengalih keluar tera air adalah dengan membayar untuk naik taraf. Semua pengguna dengan versi percuma mempunyai tera air yang muncul pada kandungan mereka. Ini adalah cara untuk apl memanfaatkan dan mengembangkan jangkauan pasarannya sebagai pertukaran untuk menawarkan anda platform penyuntingan video percuma. Selain daripada mengalih keluar tera air, peningkatan ini akan memberikan anda akses kepada ciri premium seperti kawalan lapisan lanjutan dan kesan audio dan video tambahan.

Pangkas dan Lapis Video Anda

Pencipta kandungan boleh meneroka pelbagai ciri pengeditan KineMaster untuk memadam tera air. Lapisan dan pemangkasan adalah beberapa kaedah yang paling boleh dipercayai. Alat lapisan boleh menutup logo, menjadikannya kurang kelihatan kepada penonton. Pengguna juga boleh memindahkan tera air dari kedudukan fokus ke kawasan pada paparan yang tidak memerlukan terlalu banyak perhatian. Saiznya juga boleh diubah menggunakan alat pemangkasan.

Uji Nisbah Aspek Video

YouTube memang mempunyai nisbah standard untuk semua video yang disiarkan. Walau bagaimanapun, anda boleh mengubah sedikit nilai ini semasa mengedit untuk menjadikan tera air kurang ketara. Ini akan menjadikannya kurang mengganggu penonton anda.

Gunakan Muzik Latar Belakang dan Kesan Bunyi

Walaupun ini lebih sesuai untuk video alih suara, anda masih boleh memuatkannya untuk contoh kecil video anda. Ini akan membantu mengarahkan perhatian khalayak anda ke arah kandungan utama video dan memastikan mereka terlibat. KineMaster menyediakan pelbagai muzik dan bunyi percuma hak cipta yang boleh anda gunakan. Ini tersedia untuk semua orang yang menggunakan platform.

Menggunakan Aplikasi Pihak Ketiga

Ini hanya terpakai kepada pengguna Android. VideoProc Vlogger ialah salah satu aplikasi perisian penyuntingan premium yang akan membantu anda memadam tera air KineMaster daripada video anda dengan mudah. Dan anda boleh menggunakannya secara percuma. Anda boleh menggunakannya untuk memangkas dan menutup tera air dengan logo, piksel dan juga teks anda.

Soalan Lazim

Adakah hak cipta aset KineMaster percuma?

ya. Semua pengeditan yang anda buat dengan aset KineMaster tidak boleh menyebabkan anda menerima bantahan YouTube. Sama ada kesan bunyi, GIF atau muzik, semuanya dilesenkan oleh apl.

Manakah cara paling mudah untuk memadam tera air KineMaster?

Menggunakan aplikasi pihak ketiga ialah pilihan terbaik dari segi kemudahan dan kebolehpercayaan.

Bolehkah anda mengewangkan video YouTube KineMaster yang mempunyai tera air?

ya. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk mencuba dan menjadikannya kurang kelihatan atau mengalih keluarnya sepenuhnya supaya ia tidak menjejaskan tontonan anda.

Menjadi Viral

Jika anda ingin membawa jenama peribadi atau perniagaan anda menjerit dan menjerit ke abad ke-21, YouTube mungkin menjadi komponen penting. Digabungkan dengan alat pengeditan percuma KineMaster yang luar biasa, tiada akan menghalang anda. Anda boleh memanfaatkan populariti besar YouTube dan mempromosikan kandungan anda merentas semua saluran media sosial.

Pernahkah anda memuat naik video KineMaster ke YouTube? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana petua helah yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.