Bagaimana untuk memuat turun rancangan Netflix dan menonton di luar talian

91
NextPit netflix sejuk
© Studio R3 / Shutterstock.com

Tidak boleh menjauhkan diri daripada Netflix? Platform penstriman paling popular di dunia telah memikirkan segala-galanya sejak sekian lama dan membolehkan anda memuat turun filem dan siri TV pada telefon pintar. Dalam artikel ini, anda boleh mengetahui cara menonton siri TV kegemaran anda pada peranti anda, sama ada Android atau iOS, walaupun tanpa Wi-Fi.

Lompat ke bahagian:

Peranti manakah yang menyokong muat turun filem dan siri TV ke Netflix?

Netflix membolehkan anda menonton filem, rancangan dan siri TV pada apl anda, walaupun tanpa Wi-Fi di:

 • Telefon pintar atau tablet Android dengan 4.4.2 atau lebih baru
 • Peranti iOS (iPhone, iPad, iPod touch) dengan iOS 9 atau lebih baru
 • Tablet atau PC dengan Windows 10 versi 1607 atau lebih baru
netflix
Anda boleh memuat turun filem dan siri TV ke telefon pintar anda. / © NextPit

Bagaimana untuk memuat turun filem Netflix pada Android dan iOS

Keperluan

Jika anda mempunyai mana-mana peranti ini, pastikan anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi sebelum memuat turun dan anda telah memasang versi terbaharu apl tersebut, dan akhir sekali, pastikan anda mempunyai akaun aktif di Netflix.

Bagaimana untuk meneruskan muat turun

Sebaik sahaja anda membuka aplikasi Netflix, anda akan menemui ikon muat turun di bar bawah. Dalam bahagian ini, anda akan menemui filem dan rancangan yang dimuat turun, tetapi anda juga boleh mencari kandungan baharu untuk dimuat turun. Dengan mengklik pada butang khusus, anda akan dialihkan ke skrin yang akan menunjukkan kepada anda semua kandungan yang boleh dimuat turun.

Sebaik sahaja anda menemui filem atau episod siri yang ingin anda muat turun, cuma klik pada ikon anak panah dan tunggu sehingga muat turun selesai. Ingat bahawa untuk filem, ikon muat turun tersedia pada halaman penerangan dan untuk siri ikon muat turun berada di sebelah setiap episod individu.

Netflix1
Anda boleh memuat turun tidak lebih daripada 100 tajuk ke peranti anda pada satu masa: bukankah itu sudah memadai? / © NextPit

Adakah pilihan muat turun tidak tersedia?

Jika anda telah mencari filem tertentu dalam katalog dan anda tidak melihat ikon muat turun, itu bermakna kandungan itu tidak boleh dimuat turun. Tidak semua kandungan yang tersedia di Netflix menyokong muat turun.

Dua fungsi yang anda perlu tahu

Terdapat dua fungsi penting yang perlu anda ketahui kedua-duanya tersembunyi dalam tetapan apl anda. Satu fungsi membolehkan anda memilih kualiti video yang dimuat turun: anda boleh memilih antara kualiti standard (fail dikurangkan dan dipangkas) atau yang lebih tinggi, yang menggunakan lebih banyak memori dan membawa kualiti video sehingga 1080p.

Pada Android, anda boleh memanfaatkan Muat Turun Pintar, sejenis pengurus yang akan memastikan segala-galanya dalam bahagian muat turun teratur. Mendayakan pilihan ini akan memadamkan episod yang telah selesai dan menggantikannya dengan episod berikutnya. Jika anda bimbang tentang penggunaan data, anda boleh yakin bahawa ciri ini hanya akan berfungsi jika anda mempunyai Wi-Fi.

netflix2
Muat Turun Pintar akan memastikan muat turun anda teratur dan sentiasa terkini. / © NextPit

Jangan lupa kad SD peranti anda

Jika anda mempunyai peranti dengan sokongan untuk microSD, anda boleh menggunakannya untuk menyimpan filem anda dan bukannya menyimpannya pada peranti itu sendiri:

 1. Buka apl Netflix.
 2. Pergi ke menu tetapan apl.
 3. Klik Lokasi muat turun dalam bahagian muat turun.
 4. Di sini anda boleh memutuskan tempat untuk meletakkan fail yang anda muat turun.

Adakah anda menggunakan fungsi muat turun pada Netflix atau adakah anda hanya menstrim filem dan siri TV?

Baca lebih lanjut di NextPit:

 • Petua dan helah Netflix: lepaskan penstriman binatang itu
 • Kini anda boleh mempelajari bahasa di Netflix dengan Chrome
 • Perang Penstriman: mengapa kita semua akan membayar lebih
 • TV Pintar Terbaik: Netflix mengesyorkan model ini