Bagaimana untuk memuat turun video YouTube dan menontonnya di luar talian

112
AndroidPIT samsung galaxy a8 2018 1274 copia
© NextPit

Kita semua suka menonton video di YouTube, tetapi kadangkala kita mahu menonton kandungan kegemaran kita di luar talian atau menyimpannya untuk kemudian, yang bermaksud memuat turun video ke peranti kita. YouTube biasanya tidak membenarkan ini, tetapi sentiasa ada cara. Dalam artikel ini, kami menunjukkan kepada anda cara memuat turun video daripada YouTube ke telefon pintar atau PC anda.

Mari kita dapatkan satu perkara dengan segera. Secara umumnya, Google tidak mahu anda memuat turun video YouTube, kerana ia (dan YouTuber) menjana wang daripada pengiklanan yang ditunjukkan apabila anda melihat video dalam talian. Syarat perkhidmatan Google untuk YouTube dibentangkan seperti ini: “Anda tidak boleh memuat turun sebarang Kandungan melainkan anda melihat ‘muat turun’ atau pautan serupa yang dipaparkan oleh YouTube pada Perkhidmatan untuk Kandungan tersebut.”

Pertimbangkan diri anda diberi amaran. Dengan itu, apabila ia berkaitan dengan teknologi, sentiasa ada cara untuk mendapatkan apa yang anda mahukan. Tanpa sebarang pertimbangan, berikut ialah cara memuat turun video daripada YouTube.

Lompat ke:

YouTube Premium

Berita baiknya, adakah terdapat cara yang sah untuk memuat turun video daripada YouTube. Berita buruknya, sudah tentu, anda perlu membayarnya. Untuk $11.99 sebulan ($17.99 untuk akaun keluarga 6 orang), langganan YouTube Premium membenarkan muat turun dan main latar serta pada asasnya memberi anda YouTube tanpa iklan.

Bagaimana untuk memuat turun video YouTube di YouTube Premium

 1. Cari butang ‘muat turun’, di sebelah butang kongsi di bawah video.
 2. Tekan dan muat turun harus bermula.
 3. Butang harus bertukar biru untuk menunjukkan anda sedang memuat turun.
 4. Anda juga boleh melihat kemajuan muat turun anda dengan menekan ‘view’.
 5. Setelah selesai, video yang dimuat turun tersedia untuk dimainkan selama 30 hari.
ytpremdownload

Ia semudah menekan butang untuk memuat turun video AndroidPIT kegemaran anda. / © NextPit

Selain muat turun dan ciri tambahan, pelanggan Premium juga mendapat akses kepada kandungan YouTube Original. Jika anda tidak pasti sama ada Premium sesuai untuk anda, anda masih boleh mendapatkannya percubaan percuma sebulan apabila anda mendaftar.

Pada PC anda

Menggunakan ClipGrab

Terdapat beberapa program berbeza yang boleh anda gunakan untuk memuat turun video YouTube (dan video dari tapak lain) ke PC anda untuk menyimpan atau menukarnya. Berhati-hati, walau bagaimanapun kerana terdapat banyak program cerdik di luar sana. Satu perkhidmatan yang boleh dipercayai yang kami cuba ialah program kecil yang dipanggil ClipGrab. Ia ialah pemuat turun dan penukar video YouTube percuma, dan ia mengambil sedikit ruang. Ia juga berfungsi untuk tapak pengehosan video lain seperti Vimeo dan DailyMotion.

Memuat turun video YouTube dengan ClipGrab:

 1. Muat turun Program ClipGrab ke PC anda.
 2. Lancarkan fail .exe dan ikut arahan Wizard Persediaan
 3. Setelah dipasang, buka program dan hanya taip istilah carian YouTube anda. Saya telah menggunakan video kami tentang video ”cara menjimatkan hayat bateri pada telefon pintar anda” sebagai contoh. Atau, jika anda sudah mempunyai URL video yang anda inginkan, cuma klik tab ”Muat Turun” dan masukkan URL.
 4. Pilih pilihan muat turun yang anda mahu, daripada format yang anda ingin simpan video, kepada kualiti muat turun.
 5. Klik ”Grab this clip”
 6. Pilih lokasi muat turun dan namakan video. ClipGrab akan memuat turun dan menukar video. Itu sahaja!
Pilihan ClipGrab AndroidPIT

Sebaik sahaja anda telah memilih video anda, tetapkan pilihan muat turun anda dan klik ”Grab this clip!” / © NextPit/ClipGrab

Menggunakan 4K Video Downloader

Pemuat Turun Video 4K (dan apl pendamping 4K YouTube ke MP3) ialah satu lagi program yang kami cuba yang berfungsi dengan baik, tanpa sebarang perangkap perisian hasad. Ia melakukan apa yang tertulis pada tin: menangkap video sehingga 4K dalam kualiti dan memuat turun ke banyak format—malah ia akan merebut sari kata dan keseluruhan senarai main, malah semua video dalam saluran tertentu.

Setelah ia dipasang, anda boleh menggunakan langkah berikut untuk memuat turun video daripada YouTube atau tapak lain:

 1. Salin pautan video daripada penyemak imbas.
 2. Tekan butang ‘Tampal Url’ dalam aplikasi 4K Video Downloader.
 3. Pilih jenis kualiti dalam tetingkap muat turun dan tekan butang ‘Muat turun’.
 4. Selepas muat turun selesai, anda boleh memainkan video yang dimuat turun.

VidPaw

Disyorkan oleh ahli komuniti kami ameliaj, VidPaw mempunyai ciri yang serupa dengan perkhidmatan yang disebutkan di atas tetapi mendapat mata untuk antara muka pengguna yang bersih. VidPaw berfungsi dengan baik, dan bukan sahaja dengan YouTube, tetapi juga dengan lebih daripada 1000 lebih tapak video. Ia menawarkan keupayaan untuk memuat turun video sebagai .mp3 jika anda hanya mahukan audio dan menjanjikan bahawa apl Android akan datang.

 • Helah yang kemas: tambahkan “paw” pada penghujung “youtube” dalam URL (“www.youtubepaw.com/blablahblah”) untuk membolehkan VidPaw berjalan dengan video itu dengan serta-merta.

Pada telefon pintar anda

Perlu diingat bahawa YouTube Premium berfungsi dengan baik pada telefon pintar anda menggunakan apl YouTube, jadi pertimbangkan untuk membayarnya sebelum menggunakan kaedah tidak rasmi berikut.

YouTube Go

Ini hanyalah sejenis kaedah tidak rasmi, kerana ini menggunakan apl terus daripada Google. YouTube Go ialah versi YouTube yang lebih ringan yang ditujukan untuk negara membangun yang kekurangan Wi-Fi dan data mudah alih sangat berharga. Oleh itu, ia mempunyai butang muat turun untuk video supaya pengguna boleh mengambil video untuk ditonton apabila mereka tidak mempunyai sambungan Internet. Jika anda tinggal di India, anda boleh memuat turun YouTube Go daripada Gedung Play.

Tetapi bagaimana jika anda tinggal di negara yang lebih istimewa dan masih mahukan YouTube Go? Anda boleh menyemak ciri-cirinya dan di mana untuk mendapatkannya di sini.

Apl YouTube alternatif

Satu cara untuk mendapatkan keupayaan untuk memuat turun video YouTube pada Android ialah menggunakan apl YouTube alternatif. Sememangnya, Google tidak akan menghargai anda kerana berbuat demikian, dan anda tidak akan menemui apl sedemikian di Gedung Play. Tetapi apl seperti NewPipe dan OGYouTube memberi anda butang “muat turun” dan turut menyokong main latar, ciri yang biasanya anda perlu bayar untuk menikmati Premium.

 • Lihat pemain video YouTube alternatif terbaik di sini
paip baru

Butang muat turun NewPipe ada di bahagian atas. / © NextPit

Tubemate

Beberapa pembaca telah menimpali untuk mengesyorkan TubeMate di bahagian komen. TubeMate berfungsi dengan baik, dan jelas menjurus ke arah muat turun, dengan butang muat turun merah besar muncul pada video yang anda semak imbas. Walau bagaimanapun, apl itu bukan sumber terbuka, memaparkan iklan dan meminta maklumat peribadi (seperti lokasi anda dan akses kepada panggilan anda) yang boleh dikongsi dengan pihak ketiga. Walaupun sesetengah pengguna bersumpah dengan TubeMate, saya tetap mengesyorkan apl sumber terbuka bukan komersial seperti NewPipe ke atasnya.

 • Sebab anda perlu mencuba YouTube Music
 • Bagaimana untuk memainkan YouTube di latar belakang

Pernahkah anda menggunakan kaedah ini tentang cara memuat turun video daripada YouTube? Adakah anda mempunyai aplikasi atau petua lain untuk dikongsi?