Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram pada iPhone: 5 Cara dijelaskan

35
Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram pada iPhone

Kehilangan akses kepada akaun Instagram anda boleh menjadi pengalaman yang mengecewakan, terutamanya jika anda terlupa kata laluan atau alamat e-mel yang berkaitan. jangan risau! Di sini, saya akan membimbing anda melalui cara memulihkan akaun Instagram anda pada iPhone anda, sama ada ia digodam, dilumpuhkan atau anda terlupa ID dan kata laluan anda. Mari kita mulakan!

Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram jika anda terlupa kata laluan anda

Kebanyakan daripada kita terlupa kata laluan log masuk ke akaun Instagram kita. jangan risau! Anda boleh memulihkan akaun anda dalam pelbagai cara.

1. Log masuk menggunakan ID Facebook

 1. Lancarkan Instagram → Ketik Kata laluan terlupa pada halaman log masuk.
 2. Jika akaun Facebook anda dipautkan, pilih Teruskan sebagai [your name].

  ketik teruskan sebagai nama anda dalam halaman log masuk instagram

 3. Masukkan kelayakan Facebook anda untuk membenarkan log masuk.

Walau bagaimanapun, anda memerlukan pendekatan yang berbeza jika anda terlupa kata laluan Facebook anda.

2. Tetapkan semula kata laluan anda

Jika anda ingat nama pengguna anda atau nombor telefon yang berkaitan, Instagram membenarkan anda menetapkan semula kata laluan akaun anda dalam beberapa cara.

Walau bagaimanapun, jika anda mendapati mengikuti begitu banyak langkah membingungkan, lawati Halaman tetapan semula kata laluan Instagram dan ikut arahan pada skrin.

Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram tanpa e-mel, nombor telefon atau nama pengguna

Anda mungkin menghadapi masalah mengakses e-mel anda atau terlupa alamat e-mel yang anda gunakan untuk mendaftar untuk Instagram. Jadi, gunakan nombor telefon yang berkaitan untuk mendapatkan kod log masuk. Selepas berjaya memulihkan akaun Instagram anda, tambahkan alamat mel untuk sentiasa mempunyai akses.

 1. Lancarkan Instagram → Ketik foto profil anda.
 2. Ketik menu hamburger → Pilih Tetapan dan privasi.

  ketik foto profil, ketik ikon tiga baris, tetapan dan privasi dalam instagram

 3. Pilih Pusat Akaun → Pilih Butiran peribadi → Maklumat Hubungan.

  ketik pusat akaun, pilih butiran peribadi, maklumat hubungan dalam instagram

 4. Ketik Tambah kenalan baharu → Tambah e-mel.

  ketik tambah kenalan baharu, tambah e-mel dalam instagram

 5. Masukkan alamat e-mel yang sah dan pilih profil anda.
 6. Masukkan kod pengesahan yang diterima dalam e-mel anda → Ketik Seterusnya.

  masukkan e-mel anda, pilih profil, ketik seterusnya, masukkan kod dalam instagram

 7. Simpan perubahan anda.

Walau bagaimanapun, jika akaun Instagram anda dipautkan dengan nombor telefon lama anda dan anda telah menukar nombor itu satu-satunya cara ialah menggunakan e-mel yang berkaitan. Jika anda terlupa kata laluan e-mel anda, dapatkan akses kepada itu dahulu. Untuk Gmail, gunakan alamat mel sandaran atau nombor telefon anda. Selepas anda memulihkan e-mel anda, cuba log masuk ke akaun Instagram anda.

Jika anda terlupa alamat e-mel dan nombor telefon anda atau kehilangan akses kepada kedua-duanya, pulihkan akaun anda menggunakan nama pengguna Instagram anda. Anda boleh meminta rakan anda mengetahui nama pengguna anda yang tepat.

 1. Buka Instagram → Ketik Lupa kata laluan?
 2. Masukkan Nama Pengguna anda → Pilih Tidak dapat menetapkan semula kata laluan anda?
 3. Ketik Cuba cara lain → Ikut arahan pada skrin untuk meminta sokongan pemulihan.

  ketik terlupa kata laluan, masukkan nama pengguna anda, pilih tidak boleh reset kata laluan, cuba cara lain dalam instagram

Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram yang digodam pada iPhone

Pada masa kini, akaun media sosial cenderung untuk dikompromi. Jangan risau, kerana ia boleh diperolehi semula. Jika anda pasti profil anda digodam, bertindak pantas untuk memulihkan akaun Instagram anda yang digodam. Juga, hubungi pasukan sokongan Instagram untuk mendapatkan bantuan pantas.

Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram yang digantung

Instagram mungkin melumpuhkan atau melarang akaun anda buat sementara waktu jika anda terlibat dalam tingkah laku yang boleh dipersoalkan, seperti membeli atau mempromosikan barangan terlarang, menyebarkan ucapan benci atau bahasa eksplisit dalam siaran dan ulasan, menyiarkan imej ganas atau menggunakan aplikasi luar untuk mengakses Instagram.

Selain itu, melanggar mana-mana garis panduan komuniti atau syarat perkhidmatan mengakibatkan akaun yang dilarang. Sekatan tidak tegar. Sebagai contoh, anda mungkin tidak dibenarkan melanggan profil lain.

 • Had ini selalunya berlangsung dari beberapa jam hingga beberapa hari. Jadi, tunggu sehingga mereka memberikan kembali akses anda kerana anda tidak mempunyai sebarang kawalan ke atas akaun Instagram anda.
 • Anda boleh menyerahkan borang rayuan jika anda pasti terdapat ralat. Berikan semua maklumat yang diperlukan, termasuk nama lengkap anda, alamat e-mel, nombor telefon dan ID Instagram, bersama-sama dengan justifikasi bahawa akaun anda telah dinyahaktifkan secara tidak sengaja.
 • Juga, cuba log masuk ke apl Instagram. Gesaan akan menunjukkan bahawa akaun anda dinyahaktifkan. Ketik Baca Lagi dan kemudian patuhi arahan pada skrin.

Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram yang dipadam

Sebaik sahaja anda memadamkan Instagram anda, ia memadamkan data profil anda, termasuk foto, suka, ulasan, dll., daripada pelayan mereka. Jadi, anda tidak boleh memulihkan akaun Instagram anda lagi.

Walau bagaimanapun, proses pemadaman mengambil masa kira-kira 30 hari, jadi anda boleh menghubungi sokongan Instagram untuk mendapatkan semula profil anda. Tetapi selepas tempoh itu, tidak ada jalan kembali.

Itulah sebabnya anda harus mempertimbangkan untuk menyahaktifkan akaun Instagram anda buat sementara waktu sebelum pemadaman. Ia membolehkan anda mendapatkan semula akaun Instagram anda dengan log masuk dan memulihkan semuanya secara automatik.

Tuntut semula akaun Instagram anda!

Terkunci daripada profil Instagram anda membingungkan. Oleh itu saya cadangkan menyediakan pengesahan dua faktor, memautkan akaun Facebook anda, dan menambah nombor telefon ke Instagram. Juga, jangan gunakan peranti orang lain untuk log masuk. Saya harap panduan ini membantu anda memulihkan akaun Instagram anda pada iPhone anda. Jika anda mempunyai sebarang keraguan, sila komen di bawah. Saya pasti akan membantu!

Terokai lagi…

 • Instagram terus ranap pada iPhone? Cara Mudah untuk memperbaiki!
 • Bagaimana untuk memulihkan akaun Facebook anda daripada iPhone dan Mac
 • Bagaimana untuk memulihkan mesej Instagram yang dipadam

Profil Pengarang


Ava

Penulis Kandungan
di

iGeeksBlog

Ava ialah seorang penulis teknologi pengguna yang bersemangat datang dari latar belakang teknikal. Dia suka meneroka dan menyelidik produk & aksesori Apple baharu serta membantu pembaca menyahkod teknologi dengan mudah. Bersama dengan belajar, rancangan hujung minggunya termasuk menonton anime pesta.