Bagaimana untuk memulihkan Mel Suara yang Dipadamkan pada Android

16

Memadamkan mel suara yang mengandungi maklumat penting secara tidak sengaja? Dalam sesetengah kes, mel suara mungkin hilang daripada telefon anda tanpa sebarang kesilapan anda sendiri. Walau apa pun, bagaimana anda boleh mendapatkan semula mel suara tersebut? Baca di bawah untuk mengetahui cara mudah memulihkan mel suara yang dipadamkan pada Android.

Bagaimana untuk memulihkan Mel Suara yang Dipadamkan pada Android

Memadamkan mesej mel suara pada Android adalah mudah. Tetapi cuba mendapatkan semula mel suara yang dipadam tidaklah semudah itu. Pilihan pertama anda hendaklah menyemak tab mel suara khusus dalam apl Telefon atau mendail perkhidmatan mel suara untuk menyemak mel suara yang dipadamkan baru-baru ini.

Jika itu tidak membantu, hubungi sokongan pembawa anda dan minta mereka memulihkan semua mel suara yang dipadamkan. Selain itu, anda boleh memasang dan mengkonfigurasi apl pihak ketiga pada telefon anda untuk membantu mengurus dan memulihkan mel suara yang dipadamkan pada masa hadapan.

1. Semak Apl Telefon

Bergantung pada pembawa anda, sesetengah telefon Android mungkin menawarkan tab mel suara visual khusus dalam apl Telefon mereka untuk mengurus semua mel suara yang diterima. Tetapan ini biasanya ditemui dalam apl Telefon di bawah Tetapan > Mel Suara > Mel Suara Visual.

Senarai semua mel suara yang anda terima akan dipaparkan di sini, bersama-sama dengan keupayaan untuk memainkan, menjeda atau memadamnya. Selepas pemadaman, mel suara yang dibuang dialihkan ke tab Mesej Dipadamkan. Jadi, semak tab itu untuk memulihkan atau memulihkan mel suara anda yang dipadam secara tidak sengaja.

antara muka mel suara visual

Sila ambil perhatian bahawa mel suara yang dipadamkan biasanya disimpan selama 1 hingga 2 minggu, selepas itu ia dibuang secara kekal daripada telefon Android anda. Jadi pastikan anda memulihkannya tepat pada masanya untuk mengelakkan kehilangannya selama-lamanya.

2. Akses Perkhidmatan Mel Suara

Mendail perkhidmatan mel suara ialah satu lagi teknik bagus untuk membantu memulihkan mel suara yang dipadamkan pada telefon Android anda. Buka apl Telefon pada peranti Android anda dan tekan lama kekunci 1 untuk mengakses mel suara. Kekunci ini mungkin berbeza pada telefon tertentu, jadi pastikan anda menekan kekunci yang dilabelkan dengan ikon mel suara pada pad dail.

Seterusnya, ikut arahan panggilan mel suara dan gunakan pad kekunci anda untuk menavigasi dan memulihkan mel suara yang dipadamkan.

3. Hubungi Sokongan Pembawa Anda

Dalam kes yang jarang berlaku apabila anda tidak dapat mengakses atau memulihkan mel suara yang dipadamkan, anda boleh menghubungi sokongan pembawa rangkaian anda untuk mendapatkan bantuan. Dail nombor yang berkaitan dan buat permintaan baharu untuk pemulihan mel suara. Wakil mungkin bertanya kepada anda tentang sebab asas, jadi pastikan anda menyediakan penjelasan sebelum membuat panggilan.

Anda boleh menyekat nombor tertentu daripada meninggalkan mel suara jika mereka menghantar spam peti masuk anda. Ini boleh membantu mengurangkan mel suara yang perlu anda alih keluar, memastikan anda tidak memadamkan yang penting secara tidak sengaja.

4. Gunakan Apl Pihak Ketiga

Jika anda menggunakan apl telefon pihak ketiga pada Android anda, terdapat kemungkinan ia mungkin mempunyai Sampah terbina dalam untuk menyimpan mel suara yang dipadamkan. Silap mata ini hanya berfungsi jika apl pihak ketiga yang anda gunakan mempunyai perkhidmatan mel suara sendiri. Anda tidak boleh mendapatkan semula mel suara yang dipadamkan daripada apl Telefon daripada apl pihak ketiga.

Selain itu, peluang pemulihan adalah lemah jika anda memasang apl pihak ketiga selepas memadamkan mel suara. Tetapi ia akan melindungi semua keadaan masa hadapan yang anda perlukan untuk memulihkan mel suara yang dipadamkan pada telefon Android anda. Bagi apl desktop dan perisian yang mendakwa memulihkan mel suara yang dipadamkan, kami mengesyorkan anda menjaga jarak anda kerana ia mungkin mencuri maklumat peranti penting dan data anda.

Apabila ia berkaitan dengan Google Voice, mel suara yang dipadamkan hilang selama-lamanya dan tidak boleh dipulihkan. Jadi pastikan anda menyimpan mel suara penting pada peranti anda supaya anda boleh mendengarnya kemudian.

Jangan Hilang Fikiran Anda Terhadap Mel Suara yang Hilang

Kehilangan mel suara boleh menimbulkan tekanan apabila anda perlu mendengar semula atau menyimpannya untuk tujuan masa hadapan. Ia mungkin daripada bos anda atau orang yang anda sayangi atau hanya mengandungi maklumat yang berkaitan. Walau apa pun, anda harus tahu cara mendapatkannya dengan kaedah di atas pada peranti Android anda sebelum terlambat.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memulihkan mel suara yang dipadamkan secara kekal?

Anda boleh menghubungi operator rangkaian anda untuk memulihkan mel suara yang dipadamkan. Peluang pemulihan sebahagian besarnya bergantung pada masa pemadaman dan sokongan pembawa anda mungkin menolak permintaan jika ia telah terlalu lama.

Bagaimanakah anda mendapatkan semula mel suara pada Android?

Anda boleh mengakses ciri Mel Suara Visual dalam apl telefon Android anda atau mendail perkhidmatan mel suara menggunakan pendail untuk mendapatkan semula mel suara. Selain itu, anda boleh menyemak dan memasang apl mel suara khusus daripada rangkaian pembawa anda untuk mendapatkan semula mel suara dengan mudah.

Bagaimana untuk memulihkan mel suara yang dipadam pada Samsung?

Buka menu mel suara dalam apl pendail Samsung anda dan cari bahagian Mesej Dipadamkan. Di sini, bergantung pada telefon pintar dan rangkaian pembawa anda, anda boleh mencari dan memulihkan mel suara yang dipadamkan sehingga had masa tertentu.