Bagaimana untuk memulihkan mesej Instagram yang dipadam

17
Bagaimana untuk memulihkan mesej yang dipadam di Instagram

Pernahkah anda memadam mesej di Instagram secara tidak sengaja dan berharap anda boleh mendapatkannya semula? Kadangkala, semasa mengosongkan peti masuk saya, saya akhirnya memerlukan sesuatu yang telah saya buang. Jangan risau! Mari kita selami kaedah mudah untuk mendapatkan semula sembang berharga itu dengan mudah. Di sini, saya akan berkongsi cara memulihkan mesej yang dipadam di Instagram.

Bagaimana untuk memulihkan mesej Instagram yang dipadam

Mengikut garis panduan Instagram, anda tidak boleh mendapatkan semula Mesej Instagram yang dipadam sebaik sahaja anda membuangnya. Pelayan Instagram hanya menyimpan siaran, gulungan dan cerita anda yang dipadamkan selama 30 hari dalam folder Dipadamkan Baru-baru ini. Jadi, saya mempunyai beberapa penyelesaian untuk melihat mesej yang dipadamkan di Instagram.

Minta salinan data anda daripada Instagram

Anda boleh memuat turun data Instagram anda untuk melihat mesej yang dipadamkan baru-baru ini. Sebaik sahaja anda meminta data anda, Instagram akan menghantar fail zip kepada anda selepas beberapa hari. Jadi, anda mungkin dapati mesej IG yang dipadam itu di sana. Tetapi peluang adalah terhad! Fail data terutamanya mengandungi sembang yang masih disimpan dalam peti masuk Instagram.

Minta penerima untuk memajukan mesej

Jika anda memadamkan mesej Instagram dengan tergesa-gesa, anda boleh meminta orang yang anda berbual menghantar semula mesej tersebut kepada anda. Ini ialah kaedah pantas untuk mendapatkan kembali mesej yang dipadamkan di Instagram, walaupun ia mungkin tidak optimum.

Mudah-mudahan, anda akan dapat mencari mesej yang anda perlukan. Pastikan anda memberitahu mereka bahawa anda akan menghargai bantuan mereka dan anda tidak boleh mengakses teks itu sendiri. Penerima boleh memajukan mesej kepada anda jika mereka belum memadamkannya.

Had memulihkan mesej Instagram yang dipadam

Sama ada anda tersilap memadamkan mesej atau keseluruhan perbualan semasa menatal melalui sembang, kadangkala menjadi penting untuk mendapatkan kembali mesej Instagram lama. Malangnya, pemulihan mesej Instagram agak mencabar kerana:

  • Tiada pemulihan asli: Instagram tidak menawarkan cara terbina dalam untuk memulihkan mesej yang dipadam terus daripada apl atau tapak web.

  • Kekangan masa: Semakin lama sejak mesej dipadamkan, semakin sukar untuk memulihkannya. Mesej mungkin dipadamkan secara kekal selepas tempoh tertentu.

  • Pemulihan tidak lengkap: Walaupun dengan alat atau kaedah pihak ketiga, tiada jaminan untuk memulihkan keseluruhan perbualan atau semua mesej yang dipadamkan.

  • Kebimbangan privasi: Menggunakan apl atau kaedah pihak ketiga mungkin menjejaskan privasi atau keselamatan, mendedahkan data peribadi kepada risiko.

Tiada lagi sembang yang hilang!

Memulihkan mesej yang dipadam di Instagram mungkin kelihatan sukar, tetapi mungkin untuk mendapatkan semula sembang yang dihargai itu dengan langkah yang betul. Ingat, Instagram sendiri tidak menyediakan cara langsung untuk pemulihan mesej. Jadi, saya cadangkan kerap membuat sandaran mesej anda untuk mengelakkan sakit hati pada masa hadapan!

Baca lebih lanjut:

  • Bagaimana untuk memulihkan akaun Instagram pada iPhone
  • Bagaimana untuk memuat turun Reels dalam Instagram pada iPhone
  • Bagaimana untuk menyahpaut Facebook daripada akaun Instagram pada iPhone dan Mac

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.