Bagaimana untuk menambah widget jarak dalam iOS 16 pada iPhone

116
Bagaimana untuk menambah widget jarak pada iPhone

Satu hari tidak berlalu apabila saya tidak melihat tweet tentang penyesuaian skrin kunci iOS 16. Internet dipenuhi dengan kertas dinding kesan mendalam, widget skrin kunci dan banyak lagi. Baru-baru ini, video TikTok membuat satu widget skrin kunci seperti wiz., jarak antara, yang memaparkan jarak antara dua pengguna iPhone.

Ia adalah widget yang sangat berguna untuk ibu bapa menjejaki anak-anak mereka dan sejauh mana mereka merayau di pusat membeli-belah, tambang, dll. Selain itu, jika anda ingin tahu sejauh mana rakan baik anda yang mengatakan mereka baru tiba. Kes penggunaan tidak berkesudahan dan jika ini menarik minat anda, baca bersama untuk mengetahui cara menambah jarak jarak widget dalam skrin kunci iOS 16.

Cara menggunakan widget jarak jarak pada iPhone yang menjalankan iOS 16

Widget jarak jarak tersedia dalam Boleh diagihkan aplikasi tersedia di App Store. Ia dinamakan Jarak Rakan, dan beberapa widget lain memaparkan Status dan Mood rakan anda, Kiraan Langkah dan widget Rindu Anda. Anda boleh menambah widget ini dan mengetik padanya apabila anda merindui orang itu, dan mereka boleh melihat kiraan pada iPhone mereka.

Selain itu, beberapa widget lain yang tersedia dalam aplikasi ialah Widget Kenalan, Pintasan Apl dan ikon Skrin Kunci, yang membolehkan anda melancarkan aplikasi terus dari skrin kunci anda.

Sebelum kami memulakan proses, sila ambil perhatian bahawa rakan anda perlu memasang aplikasi Widgetable juga. Untuk bermula, anda mesti memuat turun aplikasi. Pergi ke App Store dan muat turun apl Boleh Widget. Setelah itu selesai, teruskan dengan langkah di bawah.

 1. Buka Boleh Widget dan navigasi ke Skrin Kunci.
 2. Pilih widget Jarak segi empat tepat.
 3. Widget memerlukan akses lokasi untuk berfungsi. Oleh itu, pilih Benarkan Semasa Menggunakan Apl dari kotak dialog.
 4. Ketik, saya tahu.
 5. Pilih unit metrik ukuran. Anda boleh memilih daripada Kilometer, Batu dan Halaman. Sekarang, ketik Pilih untuk menambah rakan.
 6. Anda boleh sama ada memilih rakan daripada senarai rakan yang tersedia jika anda telah menambahkan mereka atau ketik Tambah rakan baharu. Tambah rakan anda dalam jarak jauh widget pada iPhone
 7. Kongsi Kod Boleh Widget anda dengan rakan anda dan minta mereka melakukan perkara yang sama. Pastikan anda menaip kod mereka dan menambahnya sebagai rakan. Sebaik sahaja anda telah menambah rakan anda dan mereka telah menambahkan anda, teruskan lagi.
 8. Pasang Widget.

 9. Selepas menambah rakan anda, pergi ke Tetapan → Kertas Dinding → Sesuaikan. Atau, pergi ke Skrin Kunci anda → Tekan Lama → Tambah Widget → Boleh Widget → Widget Segi Empat.
 10. Ketik widget kosong pada skrin kunci.

 11. Pilih Jarak. Tetapkan jarak memisahkan widget pada iPhone

Widget akan ditambahkan pada skrin kunci iPhone anda. Anda kini boleh melihat jarak antara anda dan rakan anda.

Mengakhiri…

Tidak dinafikan ini adalah cara yang bagus untuk menyemak jarak antara anda dan anak anda, rakan, orang penting, dsb.

Walau bagaimanapun, kelemahannya ialah anda sentiasa berkongsi lokasi anda dengan syarikat yang mungkin bukan idea yang bagus. Dan jika anda tidak mahu berbuat demikian, mungkin menyahpasang aplikasi adalah pilihan terbaik.

Baca Lagi:

 • Bagaimana untuk menyemak perisian tegar pengecas Apple MagSafe
 • Akaun Gmail pada iPhone dan iPad
 • Kesan Kedalaman tidak berfungsi pada iPhone? 8 Cara untuk memperbaikinya!