Bagaimana untuk menanggalkan plat muka loceng pintu

31

Peranti Loceng Pintu Bunyi secara beransur-ansur menjadi semakin popular. Ia merupakan tambahan yang hebat kepada mana-mana isi rumah, kerana ia meningkatkan keselamatan secara drastik, pada harga yang berpatutan. Walau bagaimanapun, plat muka Loceng Pintu Dering anda selalunya boleh rosak.

Bagaimana untuk menanggalkan plat muka loceng pintu

Kemungkinan besar disebabkan oleh cuaca buruk, seperti angin kencang, hujan atau ribut batu. Jika peranti Ring anda dalam jaminan, anda akan mendapat penggantian percuma. Jika tidak, anda boleh menggantikan sendiri plat muka yang rosak.

Teruskan membaca untuk mendapatkan tutorial DIY terperinci tentang cara mengalih keluar dan menggantikan plat muka Loceng Pintu Cincin.

Apa yang anda perlukan

Tidak banyak keperluan untuk mengalih keluar dan menggantikan plat muka Loceng Pintu Dering. Anda tidak perlu mengacau dengan mana-mana elektronik atau wayar. Proses ini benar-benar selamat dan boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja, kecuali mungkin kanak-kanak.

Perkara yang anda perlukan ialah pemutar skru Cincin, disertakan dengan sebarang pembelian Loceng Pintu Dering, dan plat muka itu sendiri. Ini adalah pemutar skru bintang, jadi ada kemungkinan anda boleh melakukannya dengan pemutar skru lain jenis ini. Jika anda mencuba dan gagal, anda sebenarnya boleh mendapatkan pemutar skru Cincin gantian di Amazon.

Ini boleh berguna jika anda kehilangan pemutar skru Cincin asal anda. Jika anda menggantikan plat muka Loceng Pintu Cincin anda dengan yang baharu, anda juga memerlukan penggantian itu, jelas sekali. Sekiranya plat muka asal anda rosak, hubungi sokongan Ring dan tanya tentang mendapatkan yang baharu.

Kemungkinan besar mereka akan menghantar pengganti secara percuma, terutamanya jika plat muka lama anda rosak akibat ribut.

plat muka dan pemutar skru

Bunyi Loceng Pintu Pembuangan Plat Muka

Pertama, kami ingin ambil perhatian bahawa terdapat beberapa model loceng pintu Dering yang bermaksud arahan untuk model khusus anda mungkin sedikit berbeza. Selain itu, tidak semua model mempunyai plat muka boleh tanggal (seperti Klasik) jadi jika ia tidak berganjak selepas mengeluarkan skru, sahkan bahawa plat muka model anda tertanggal sebelum ia pecah.

Berikut ialah tutorial ringkas langkah demi langkah untuk diikuti untuk mengalih keluar plat muka Loceng Pintu Dering anda:

 1. Mula-mula, anda perlu menanggalkan skru keselamatan di bahagian bawah plat muka Loceng Pintu Cincin. Untuk ini, gunakan pemutar skru Cincin yang dinyatakan sebelum ini. Hanya letakkan hujung pemutar skru ke dalam skru keselamatan. Sekarang pusingkan pemutar skru mengikut arah jam, sehingga skru keluar. Petua bonus: letakkan tangan anda di bawah skru supaya ia tidak jatuh dan anda kehilangannya.
 2. Sekarang anda harus menggunakan ibu jari anda untuk menolak bahagian bawah plat muka ke atas sehingga ia terangkat. Gunakan jari anda yang lain sebagai sokongan, letakkan di tengah pinggan. Ini sepatutnya agak mudah, dan anda tidak memerlukan terlalu banyak kekuatan untuk melakukannya.
 3. Sebaik sahaja plat muka diklik, anda boleh mengeluarkannya dari pangkalan. Gunakan tangan anda untuk melakukannya dalam satu gerakan. Bersikap lembut supaya anda tidak memecahkan plat muka. Pangkal Loceng Pintu Dering akan terdedah sekarang. Anda dinasihatkan melakukan ini apabila cuaca baik kerana anda tidak mahu bahagian dalam loceng pintu rosak.
  tapak cincin

Itu sahaja, faceplate ditanggalkan. Petua untuk menggantikan plat muka dengan yang baharu, atau meletakkan semula plat muka yang sama, dipaparkan di bawah. By the way, anda boleh menyimpan faceplate anda di mana-mana tempat ia tidak lembap atau terlalu panas. Cuba jangan biarkan tapak terdedah terlalu lama.

Cara Meletakkan Kembali Plat Muka Loceng Pintu di Pangkalan

Kebanyakan orang mengeluarkan plat muka hanya untuk mengecas bateri Loceng Pintu Dering mereka. Setelah bateri penuh, anda harus memasukkannya semula secepat mungkin dan tutup tapaknya dengan plat muka. Ini caranya:

 1. Letakkan bateri dalam slotnya. Jika anda tidak mengecas Loceng Pintu Dering anda, dan hanya menggantikan plat muka, abaikan perkara ini.
 2. Jajarkan plat muka dengan tapak dan pasangkannya semula. Anda ingin memasukkan cangkuk plastik pada plat muka ke dalam lubang untuknya di dasar Loceng Pintu Dering anda. Lakukan itu pada sudut 45 darjah, dan pasangkan semula plat muka pada tapak.
 3. Apabila anda mendengar bunyi klik, plat muka harus diletakkan dengan betul. Masukkan semula skru keselamatan dan skru dengan ketat menggunakan pemutar skru yang sama.
 4. Kini anda boleh kembali menggunakan Loceng Pintu Dering anda sekali lagi.
  plat muka baharu

Jika anda menggunakan plat muka gantian, jangan risau. Semua plat muka Loceng Pintu Cincin boleh ditukar ganti, walaupun ia dalam warna yang berbeza. Sesuai untuk orang yang ingin menukar warna Loceng Pintu Cincin mereka, atau jika plat muka mereka sebelum ini tercalar atau rosak.

Kerja Selesai

Lihat, anda berjaya menggantikan plat muka Loceng Pintu Dering anda sendiri. Lain kali, anda akan mendapati ia lebih mudah. Ring menjadikan proses ini lebih mudah dengan memasukkan semua yang anda perlukan dalam pakej dengan pembelian anda.

Anda boleh meminta mereka untuk menggantikan mana-mana bahagian yang anda hilang, atau jika ia pecah. Selalunya, penggantian akan datang secara percuma.

Soalan Lazim

Plat muka saya tidak akan tertanggal, apa yang boleh saya lakukan?

Jika anda telah menanggalkan skru seperti yang diarahkan di atas dan anda telah mengesahkan bahawa loceng pintu Dering anda mempunyai plat muka boleh tanggal, cuba gunakan kad kredit atau pemutar skru kepala rata untuk menanggalkan plat muka. Lama kelamaan, plat muka mungkin menjadi kotor menjadikannya lebih sukar untuk ditanggalkan. Berhati-hati bahawa plat muka adalah plastik dan menggunakan terlalu banyak daya boleh merosakkannya.

Bolehkah saya mengeluarkan plat muka tanpa alat Ring?

Alat yang disertakan adalah khusus untuk loceng pintu Dering anda untuk mengelakkan kecurian. Jika syarikat menggunakan pemutar skru kepala Phillips biasa, sesiapa sahaja boleh mengambilnya. Walaupun begitu, pertaruhan terbaik anda ialah memesan pemutar skru gantian dalam talian.

Sesetengah pengguna telah berjaya menggunakan pisau cukur atau bahan logam nipis lain, tetapi sekali lagi, ini adalah skru keselamatan jadi taktik ini tidak semestinya disyorkan. Selain itu, anda boleh menanggalkan skru anda yang menjadikannya lebih sukar untuk menanggalkan plat muka anda.

Adakah anda mempunyai apa-apa yang ingin anda tambahkan? Tinggalkan komen di bahagian bawah.